Vikingler, İskandinavlar Türk Soylu mu?

Roskilde-Music-Festival / Danimarka

Festival Kavramının İçine Etmek!


Semi, Roskilde Müzik Festivali’nden bahisle bir blog yazısı paylaştı. Viking diyarındaki Roskilde Festivalinin videolarını izleyince, bizdeki, şiir festivali! Balık tutma festivali! Öykü festivali gibi festivaller aklıma geldi! Kavramlar paramparça! Şuna şiir günü, balık tutma şeysi filan deyin illa adı festival olmak zorunda değil! Festival başka bir şey!

Blogger Bolat'ın Sevdiği Avrupalı Halklar


Blogger Bolat insanının sevdiği Avrupalı gruplar vardır. Macarlar, İzlandalılar, İsveçliler, Norveçliler, Danimarkalılar, Finlandiyalılar, Polonyalılar! Balkanlar hepten akraba onları saymıyorum! İngiltere içinde de Keltleri severim! Vikinglere, “Viking” ismini “soyguncu” anlamında İngilizler vermiştir! Tüm İskandinav halkı bu kelimeden muzdariptir. Tüm İskandinav halkına Viking demek hoş değildir. Viking nitelemesini, macera için, ganimet için yola çıkan İskandinavlar için kullanabiliriz. Peki, bazı İskandinavlara neden  yağmacı, soyguncu denmiş!

"Viking" Demek Soyguncu, Yağmacı Demek!


Çünkü İskandinav halkı hem Fransa’yı hem İngiltereyi yarı yarıya feth etmiştir! İşte bu karın ağrılarından dolayı tıpkı Attila'ya ve bize “Barbar” dedikleri gibi! Kendilerinden olmayana yapıştırmışlardır pisliği ve "soyguncu" demişler tüm İskandinav halkına! Bükemediğin bileği öpeceksin arkadaş! O gemicilik bilgisini İskandinavlara borçlusunuz, bunun için biz size "hırsız"lar diyor muyuz!


Viking Kemik Tarakları
Araştırmacı Selim Karagöz'den öğreniyoruz ki İskandinav halkına Fransızlar "Norman" yani kuzeyli demişler. Fransadaki Normandiya buradan gelir! İngilizler onlara "Viking" ve "Danlar" demiştir. Almanlar "Ascomanni" külden adamlar demişlerdir. Endülüste onlara "Majus" yani kafir denmiştir. Doğuda ise örneğin Bizansta, Konstantinople'de "Yeminli kişi" anlamında "Vareg" yada "Varyag" denmiştir.

Vikingler gerçekten pis miydi?


Hayır! Bunu diyenler halt etmiş! Bugün filmlerde bile Vikingleri pis göstermeye çalıştılar, çalışıyorlar oysa kendileri b..ok içinde yaşarken, yapılan arkeolojik kazılarda Vikinglerin mezarında taraklar, cımbızlar, jiletler, bileklikler, kolyeler bulunmuştur. O devirde bile adamlar diş çürüklerini dolduruyordu! Bir Viking en çok yatağında ölmekten korkuyordu, çünkü öyle ölürse yer altına gireceğine inanıyordu, hepsi fatih ruhluydu,  hepsi cesur insanlardı! Savaşta düşmanın gözünün içine baka baka ölüme yürürlerdi. Savaşta ölürlerse tanrı Odin ile gökte yaşayacaklarına inanırlardı. İngilizler, Almanlar, Fransızlar gibi hayatlarının hiç bir döneminde fidye vermeyi kabul etmediler!

Biz Ortadoğuyu ateşe verip milyonları öldürenlere katil diyor muyuz? 


Biz bugün bize hala "Barbarların istilası!" mavralarını çekenleri, dünyayı soyup soğana çeviren, Afrikayı köleleştirip açlığa mahkum eden İngiltere ve Fransaya soyguncu, yağmacı, talancı, medeniyet düşmanı diyor muyuz? Avrupa'nın üstünden tankla geçen Almanya'ya bozguncu diyor muyuz? Milletler arasında kavga çıkaran Türkü-Ruma, Kürdü-Türke, Sırbı-Boşnağa düşman edenlere "fitneciler" diyor muyuz? Ortadoğuda yaktıkları cehennem ateşinde milyonlarca insanı katlettikleri için “katiller” diyebiliyor muyuz? Demiyoruz! 

İstanbul'da İskandinav (Viking) İzleri



Ayasofya'daki Viking Yazısı
Bugün, İstanbul’da İskandinav (Viking) izlerini görmek isterseniz Ayasofya’da merdivenlere tırmanıp İmparator’un özel muhafız birliğindeki bir Viking muhafızının ayin sırasında sıkılıp runik harflerle mermere hançerle çizdiği “Halvdan buradaydı” yazısını görebilirsiniz!

Sonra Prehistorik Çağ’dan günümüze İstanbul’u araştırırken Avcılar, Küçükçekmece sınırları içinde yer alan antik kent Bathonea’da ve Yarımburgaz mağaralarında rastlıyoruz Vikinglere! Keşke görme imkanınız olsa! Kazı çalışmaları devam ediyor. Ticaret yapan Vikinglerden kalan güzel eserler var! Ticaret yapan bir kavim ne kadar barbar olabilir ki! Has Vikingli oldukları iddia edilen İsveçliler soylarının Türk olduğunu iddia ediyorlar! “Yuh be Bolat ufak at da civcivler de yesin!”

İsveç Tarihinin Kurucu Babası Prof. Sven Lagerbring Türk illerinden Geldik Diyor


Bu benim iddiam değil arkadaşlar! İsveç’in tarihinin kurucusu Prof. Sven Lagerbring iddiasıdır. Hem İsveç’te hem de Türkiye’deki bazı üniversitelerde İskandinavya ile Türklük bağlantısıyla ilgili araştırmalar var. 
Viking Hakanı ve Seremoni

İsveç Sagalarında Viking Tanrısı Odin'in Türkland'dan ya da Turkia’dan yani Türk illerinden İsveç’e geldiğini söylenir. İddia aynı zamanda bir bilim insanı olan İsveç’in tarihinin kurucusu babası sayılan Prof. Sven Lagerbring'e ait

İnanmıyorsanız Hürriyet haberinden kontrol edebilirsiniz!

Bakın işte Viking Tanrısı Odin! Etrafında ne görüyorsunuz? Karga!


Viking Tanrısı Odin Kuzgunları ve Kurtları
Karga denmez ona Türk mitolojisinde onun adı haberci kuş “Kuzgun” dur! Sağ taraftaki kuzgunun adı Huginn(Düşünce) sol taraftaki kuzgunun adı Muminn(Hafıza)

Bizde de "Ya devlet başa ya kuzgun leşe!" denir. Çok anlamlı bulurum!

İsveçlilere göre Odin’in babası  kurt başlı“Büri”dir. Nasıl bir tesadüfse “Böri” eski Türkçe de “kurt” demektir. Bugün Şam yakınlarında Selçuklu Atabeyliklerinden birinin adı Börioğlullarıdır.

Başka ne var Odin’in çevresinde sağında solunda iki tane Kurt! Aaa… İlginç! Odin'in sağ yanındaki kurtun adı Geri(açgözlü) sol yanındaki kurtun adı Freki(Yırtıcı) 

Orta Asya Steplerindeki Öden Ata ile Odin arasında bağlantı olabilir mi? Ki Timur Batı seferinden önce Türkistan’daki Öden Ata mezarını ziyaret ettiğini yazılıdır!
Türklerin balbalları ve kaya yazıtları gibi İskandinav halkının da Runik harflerle yazılı anıtları vardır. Bak sen işe! Dünyanın en bozulmamış Türkçe kelimesi olan “Hakan” ismi aynı anlamda İskandinavya’da çok rastlanır! Ne ilginç tesadüf değil mi?

Bugün Asya’ya da adını veren Türk soyu As’ların bir kolu olan İskandinav haklı biz Oğuzlar güney’e inerken! As’lar, Hunların bir kısmı, Avarlar, Sakalar Kuzeyden Avrupa Kıtasına yürümüşlerdir! Bana göre İskandinavların atası Baltık civarlarına ulaşan İskitlerdir. Onların varisi de Saka Türkleridir. 

Vikinglerde İslam Etkisi

Allah yazılı Viking Yüzüğü 

Amerikan Arkeoloji Enstitüsü'nde yayınlanan bir araştırma Vikinglerdeki İslam etkisini de ortaya çıkardı yapılan araştırmalara göre yüzük üstünde Allah yazıyor. Tüm Vikingler pagan değilmiş anlaşılan! Biz yine biliyoruz ki, Abbasiler döneminde, Abbasi halifesi seyyah İbni Fadlan'ı Vikinglere İslami tebliğ için göndermiştir. Hatta bugün ünlü bir filmle gündeme gelmiştir. Bu filmi 13. Savaşçı (The 13th Warrior) biliyoruz. İbni Fadlan Seyahatnamesini temel alan bu filmde İbni Fadlan'ı ünlü İspanyol aktör Antonio Banderas oynuyorken, diğer önemli rollerden birini de Arap aktör Ömer Şerif oynuyordu. Bu arada Antonio Banderas kendini Arap ve İspanyol kökenleri nedeniyle Endülüslü olarak konumlandırır.


Ne yani Blogger şimdi buradan Çıkıp tüm dünya Türk’tür mü diyeceksin!
Hayır demeyeceğim! Her milletin iyisi iyi kötüsü kötüdür. Etnik milliyetçiliğe karşıyım! İnsan kendini ne hissediyorsa o dur. Kendinizi Türk hissetmiyorsanız ait olduğunuz milletle de gurur duyabilirsiniz! 

Viking Araştırmaları Derneği - VAD


Blog yazım için araştırma yaparken VAD, Viking AraştırmalarıDerneği’ne rast geldim. Tebrik ederim. Daha çok araştırma yayınlamalarını bekliyoruz. Bize düşen görev olursa elbette kendilerine seve seve yardımcı oluruz.

Danimarkalıların Atatürk Sevgisi / Kapak Olsun! / Mutlueller
Son noktayı da şöyle koyalım! Yan tarafta fotoğrafı Semi tarafından çekilmiş canımın orta yeri Atatürk kitabını görüyorsunuz. Ki hiçbir Viking savaşçısı onun kadar savaş meydanlarında at koşturamamıştır. İçimizdeki bazı soytarılar, Mustafa Kemal Atatürk'ü içine sindiremese de ona dil uzatmaya çalışsa da bizim o kurucumuzdur, liderimiz, önderimizdir! Onu sadece biz değil zulme uğramış tüm milletler sever hatta görmüş olduğunuz gibi Danimarkalılar da! 


Kerameti kendinden menkul milletine ve ülkesine bi hayrı olmayan ........


Atatürk savaş alanlarında  çarpışırken bir şarapnel parçası ile bir gözünde görme kaybı olmuştur, kahramanlığının bedeli budur. Vikinglerin baş savaşçısı Odin de bilgelik kuyusundan su içmek için gözünü kaybetmeyi göze almıştır! Bedel ödemek her kişinin harcı değildir!

Hayatında milleti ve ülkesi için hiçbir bedel ödememiş, masa başında dedikodu peşinde koşan, işkembe-i kübradan sallayan y..vşaklara duyurulur! 

Yavaş olun! Biraz yavaş! Araştırmacı ocu bucu ama önce insan olun insan!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi