Canım Ciğerim Asmalimescit Taksim Beyoğlu'na Gidelim

İstanbul'un En İyi Ciğercileri


Canım Ciğerim-Taksim-Tünel-Beyoğlu-Asmalımescit
Taksim’e çıktığımda aklıma gelen ilk mekânlardan biridir. Eğer uzun zamandır evde Arnavut ciğeri filan da yapılmamışsa çöldeki vaha gibidir Canım Ciğerim. Ayaklar kendiliğinden İstiklal Caddesi'nin kalabalığı içinde mıknatıs gibi beni oraya çeker. Sakatat olayına İstanbul, Beyoğlu, Taksim’de alışmış Blogger Bolat insanı “..Ah ciğerimiiiin köşesi” diyerekten akar Tünel’e Tünel'e doğru.


Arnavut Ciğerine İhanetim Canım Cigerim Ciğer Şişleri


Abartısız, mütevazi ve cüzdan yakmayan salaş bir yerdir Canım Ciğerim. Lavaşı, maydanozu, közde biberini mi yoksa rokası, mis gibi taze nanesi, teresini, ezmesi, közde domatesini öveyim bilemedim. Ramazan ayına yakışır bir şekilde yeme içme ile ilgili bir blog yazısı yazayım derken aklıma ilk gelen mekân Asmalımescit Canım Ciğerim oldu. Evde Arnavut ciğerini çok seven ben şimdi size şişlere takılmış ciğerleriyle ünlü Asmalımescit Canım Ciğerim adlı restaurantı anlatacağım. Benim gibi Arnavut ciğeri ve Edirne usulü ciğer sevenleri darıltmadan başlayalım blog yazımıza.

Sumaklı soğan salataya karşı ağız kokusu giderecek sakızlarımız hazır mı? O zaman başlayalım! İsmi ile müsemma bir mekân. Canımız, ciğerimiz gibi severiz. Burada seçim diye bir derdiniz yok! Ne yersiniz sorusuna vereceğiniz 2 tür cevap var! Ya ciğer şiş ya et şiş! Olay bu kadar basit yani.


Asmalımescit Canım Ciğerim’e ilk kez İstanbul Timeout  yeme içme başarı listesinde rastladım. Bazı arkadaşlarımın da tavsiyesi ile gitmeye karar verdim. Minicik giriş katından sonra tahta merdivenlerden çıkınca üst kattasınız. Ama orası da büyük değil. Yazları bir bahçesi var gayet güzel. Güzel olan mekân değil canım ciğerim o mis gibi şişteki ciğerler. Siparişten hemen sonra masanız atıştırmalıklarla dolar, siz onlara yumulmuşken ciğer şişlerin bir kısmı gelir. Bu kadar az mı demeyin 5 şişten sonra bir 5 şiş daha.  Aldığınız şişleri lavaşın içine yatırarak çekiyorsunuz. Ooh al sana mis gibi bir ciğer lavaş.

Ciğeri dürüm arasında yerim diyorsanız mide fesatı geçirmemek elde değil. Ben Beyoğlu, Asmalı Mescit Canım Ciğerim restautantı beğeneceğinizi düşünüyorum. Burası pek havalı bir mekân olmasa da ünlü kişiliklerin çoktan keşfettiği bir yer. Bugüne kadar keşfettiğim en iyi ciğer burada yapılıyor. Beğeneceğinizi düşünüyorum.

Canım Ciğerim Beyoğlu'nda  Nerede?


Beyoğlu, İstiklal Caddesinden Tünele doğru yürüyün. Sonra Asmalımescit Mahallesi, Tavanarası Sokak’a doğru ilerleyin, Minare Sokak No: 1 Beyoğlu, İstanbul adresinde bulabilirsiniz diyerek devam edelim. Başka bir tarifle Asmalı Mescit Yakup-2 Restaurant’tan dönün sola aşağıda Canım Ciğerim’i bulacaksınız.

Beyoğlu Asmalımescit’te yer alan Canım Ciğerime yazın giderseniz sorun yok fakat. Mevsim kış ise kapasite düşüyor, bahçede oturamayacağınıza göre yer bulmak sorun olabiliyor. Birkaç dakika beklerseniz illa ki birileri yemeğini bitirip kalkıyor olacak. Mersin mutfağını beğendim ben Canım Ciğerim. Burada malzemeler taze, porsiyonlar gayet bol kese işi. Eğer 10 şişle ben doymam diyorsanız bir porsiyon ciğer daha söyleyebilirsiniz. Şişlerin arasında minik minik iç yağlar. Yanında garnitür olarak ezme salata, maydanoz, nane, roka, tere, yeşil soğan, sumaklı soğan. Künefesini de çok övdüler ama benim künefe ile pek aram yok.

Bir blog yazarı olarak Canım Ciğerim’e gideceklere tavsiyelerimi şuraya dizeyim.
Öncelikle midenizde bir hassasiyet varsa, gastrit, ülser veya mide ekşimesi. Aman diyeyim, talsitti, lansordu ne varsa yanımıza alalım. Yoksa o közde domatesler, közde soğanlar, sumaklı soğanlar, rokalar, tereler, naneler, maydanozlar ve ezme midenize cehennemi yaşatabilir.

Yavaş yavaş yiyin ki lezzetin farkına varabilin. Garnitürle karnınızı doyurmayın, 10 şişten sonra şişen o mide ile birlikte kemerde bir delik atlatma olayını yapmadan mekândan ayrılmayın.

Iyyy ben ben ciğer sevmiyorum Blogger Bolat ne olacak diye şimdi diye soranlara gelsin! Sakatat sevmeyen insanlar için ciğer sevmeyen arkadaşınızı mağdur etmemek için çözüm de hazır isteyen kuzu şiş söyleyebiliyor. Bence gitmemek için bir neden yok!

Asmalımescit Canım Ciğerim Restaurant’ta Fiyatlar Nasıl?


İstanbul şartlarını düşündüğümüzde gayet normal diyebilirim. Korkmayın 2 kişilik bir hesap için bütçenizde delik açmıyorlar. Mezeler dahil ciğer şişlerin porsiyonu 20 küsur lira şeklinde üstüne kola, ayran artık ne sipariş ederseniz onun fiyatını koyun fiyat gayet makul.

Canım Ciğerim'e Bir Eleştiri


Şimdi Canım Ciğerim’e bir de eleştirimizi yaparak blog yazımızın sonuna gelelim. İyisiniz, hakkınızda yazdığım ikinci blog yazısı ama bazen ciğeri kurutuyorsunuz canım ciğerim benim. Mümkünse ağızda dağılan o ciğerleri yediğim eski günlerdeki gibi kendinizi bozmadan devam edin derim.

Siz de uzun zamandır ciğer yemeyen biriyseniz bünyeyi şenlendirmenin vakti gelmiştir de geçmiştir. Pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Yok gittim, yedim, içtim ama olmadı ciğeri yapamamışlar Blogger Bolat diyorsanız, saydırmak serbest!

İstanbul bir gastronomi cenneti yeminle söylüyorum. Başka hangi şehirde bu kadar faklı ustadan farklı lezzetler tatma imkanınız olur ki!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi