Gizemli Mavi Köşk, Paulo Paolides ve Crans-Montana

Mavi Köşk: Kıbrıs'ın En Gizimli Yeridir

Sırlarla Dolu Mavi Köşk - KKTC
İsviçre'de yapılan Crans-Montana görüşmeleri fiyasko ile sonuçlandı. Neden? Avrupalıya göre  Türkler Barbardır ve peşinen suçludur mantığı hala geçerlidir!  Ama genç Türkiye Cumhuriyeti'ne yapabilecekleri bir şey de yok! KKTC'ye yaptıkları pislikleri saymazsak! Ama herkes şunu bilsin bir devlet böyle kurulur! Çile ile acı ile çalışarak, mücadele ederek yüceltilir. Bakınız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı mücadelesine! Şimdi, Türkiye KKTC'nin zincirlerini kırmasına yardımcı olacak yeni stratejiler geliştirmelidir. Artık bizim için "yavruvatan"ın yuvadan uçma zamanı gelmiştir. O yavru kendi kanatlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle uçmalıdır.

Kıbrıs'ta Sırlarla Dolu Görünmez Bir Kale: Kaçakçının Mavi Köşkü


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, KKTC’ye sadece kumar için gidilmez, eğer böyle olursa o hayatın sahibi büyük israf içinde demektir. KKTC’nin o kadar güzel yerleri var ki, köy köy gezseniz yeridir. KKTC Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Güzelyurt, İskele gibi şehirlerden oluşur.

Türkün-Rumla, Kürdün Türkle Derdi Nedir?



İstanbul’dan Kıbrıs’a gitmek kadar kolay bir şey yok. Hem başka bir ülke hem bir vatan parçası. İstanbul'dan neredeyse her 2 ayda bir KKTC'ye giden biri olarak söylüyorum ki insan Kıbrıs’ta huzuru buluyor. Tek yapmanız gereken şey şu lanet İngilizlerin mirası tersten akan trafiğe dikkat etmek. Kıbrıslıların bir sözü var pek severim “İki kişi kavga ediyorsa 5 dakika önce oradan bir İngiliz geçmiştir” derler. Öyle olmuş Kıbrıs’ta Rumla Türkü dövüştür parsayı kap, Türkiye’de Türk'le Kürdü dövüştür dümenini yürüt! Merhametsiz, çıkarcı, çakal sürüsü!


KKTC'ye gidip Barbarlık Müzesi ve Dr. Fazıl Küçük’ü ziyaret etmeyenler taş olur!



Kıbrıs Türk'ünün Lideri Dr. Fazıl Küçük
Ben size Kıbrıs’ta gezilecek yerler arasında Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nden başlayın derim. Sonra Barbarlık Müzesi'ni görün! Fazıl Bey o kadar değerli bir insandır ki muayene hanesinde fakir hastalara ilaç yapar, yapamadığı ilaçların ise parasını vererek fakir hastaların onları eczanelerden almalarını sağlardı. Bazı günlerde sadece yoksul hastaları kabul ederdi ücretsiz muayene günleri düzenlerdi. Dr. Fazıl Bey adım adım Anadoluyu dolaşarak Türk halkına Kıbrıs'ın "yavruvatan" olduğunu ve Kıbrıs'ın milli bir dava olduğunu anlatmış bir insandır. Eğer Fazıl Bey olmasaydı bugün Kıbrıs'a vizesiz giremeyecektiniz! O sadece Kıbrıs Türk halkının değil tüm Türk dünyasının liderlerinden biridir. Çünkü 1963 Kanlı Noel'de 133 köye saldıran Rumlar zorla Türk köylerini boşaltınca, Rumların bu zulmüne babasından miras kalan tüm topraklarını göçmenlere yerleşim yapılması için Göçmenköy için bağışlayacak kadar yüce gönüllüdür. 


Asıl Barbar Kimmiş Barbarlık Müzesi'nde Öğrenelim!


Barbalık Müzesi, hani küvette katledilen çocuklar ve annelerinin olduğu müzedir. Bu müzeyi sona bırakırsanız hüzünle eve dönersiniz, burnunuzun direği titrer. Eğer Kıbrıs’a gidip de Dr. Fazıl Küçük’ü ve Barbarlık Müzesi'ni ziyaret etmediyseniz lafımı eğmeden bükmeden söyleyeceğim nankörlük içindesiniz! Çünkü sizin bu tatilinizin ve vizenizin bedelini Kıbrıs Türk Halkının Liderlerinden Tabip General Nihat İlhan'ın eşi ve çocukları Rum çeteleri tarafından küvette katledilerek  kendi kanlarıyla ödemiştir! Ruhun şad olsun Dr. Fazıl Küçük ve Kıbrıs Türkünün aziz şehitleri! Anılarınızı kalbimizin ortasında yaşatıyoruz, unutursak taş olalım sizi!


Gelelim işin geyik kısmına sevgili blog yazarları!


Lefkoşa’daki Mavi Köşk dünya tarihinde bir mülk için çok önemli ve gizemli bir hikayeye sahiptir. Gelin şöyle yamacıma anlatayım hikayeyi:

Sophia Loren Bu Havuzda Yoğurt Mayaladı
Bugün Türk toprağı olan o Köşkün sahibi Paulo Paolides’tir. İtalyan asıllı bir Rum. Kısaca biz ona Levantandır diyelim. Kıbrıs doğumlu olan Paulo Paolides Kıbrıs’ta avukatlık yapıyormuş. Söylentilere göre sadece mafyanın avukatı değil mafyanın da bir parçasıymış, silah kaçakçısı olduğu konusundaki rivayetler ispatlanmış durumda.
Şehrin ortasında hiçbir şekilde göze batmayan bu Mavi Köşk’te güvenlik çok üst düzeyde tutulmuş, ses geçirmez perdeler, Mavi Köşk’ü tahliye etmek için gizli geçitler. Çalışma odasının özel düzenekle açılan kapısı, yatağının başında bulunan gizli geçitler, ibadet ettiği odanın duvarlarının aynadan oluşu hep arkasını kollayan bir adam görüntüsü çiziyor ve bu adamın tiyneti hakkında bize çok şey anlatıyor.


Süt Banyolu Havuzlar, Bukalemun Derisinden Eşyalar!


Zevkine düşkün ve sanat merakı olan Paulo Paolides, Mavi Köşkü yaptırırken her detayı düşünmüş, süt banyosu havuzları, renk renk odalar, renk değiştiren dekorasyon objeleri, bukalemun derisinden yapılmış eşyalar, bahçesinde özel şarap akıtan çeşmeler, kristal şarap bardakları, çalışmak için uyku dağıtan sandalye, depremi haber veren sismik dekorasyon eşyaları değişik bir insan tipinin göstergesi.

Sophia Loren Maviköş'te Süt Banyosunda İtalyan Yoğurdu Mayaladı


KKTC’deki Mavi Köşk’te İtalyan oyuncu Sophia Loren de kalmış hatta süt banyosunda yayıla yayıla keyif çıkarmış hatta o kadar uzun zaman kalmış ki süt Sohia Loren probiyotiklerinden İtalyan tipi yoğurt mayalanmış.

Kıbrıs’taki Mavi Köşk’ü bir mimar arkadaşına yaptıran Paulo Paolides’in köşkün bahçesine bir de küçük amfi tiyatro yaptırmış, bunu mahkemede sesinin nasıl yankılandığı duymak için yaptırdığı söyleniyor. Neyse efenim adam köşkün mimarı arkadaşını ve burada çalışan işçileri teker teker öldürtmüş! Neden? Çünkü geçitleri biliyorlar!  13 odası olan Mavi Köşk’ün havuzunda 13 musluk olduğu söyleniyor tüm bunlara bakıldığında Mavi Köşk’ün sahibinin ne menem bir adam olduğunu tahayyül edebiliriz.

Paulo Paolides’in  Kıbrıs'taki çarpık hayatı


Bir anlatıya göre Paolides, evinde parti verdiği zaman, balkonundan aşağı bir elma atarmış ve o elmayı kim yakalayıp ona getirirse, o gece onunla birlikte olurmuş. Gökten 1 elma düştü artık kimin bahtınaysa. Mavi Köşk’te bir Meryem Ana Tablosu var Tablonun özelliği, odanın neresinde olursanız olun, Meryem Ana'nın gözlerinin ve ayaklarının size dönük olması. Odada kaç kişi olursa olsun, hepsi tabloyu bu şekilde görüyor. Tablodaki kase altın kaplamadan yapılmış.

Su Testisi Su Yolunda Kırıldı!


Kıbrıslı Rumların bir kısmı, dikkat edin bir kısmı diyorum çünkü her milletin iyisi ve kötüsü var. Elbette kardeş Rum halkının da iyisi var kötüsü var. Bu kötü insanlar zıvanadan çıkıp Türkün kafasını 1974 yılında attırınca, zulüm sona ermiş. İşte 1974 yılında ben 1 yaşımda iken Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştiğinde, Paolides, evinin altına yaptırdığı bu tünelleri kullanarak Kıbrıs’tan tüymüş ve soluğu İtalya'da almış. Ve su testisi su yolunda kırılır hesabı  1986 yılında mafya tarafından öldürülmüş.
Mavi Köşkle ilgili en önemli ayrıntılardan birininde Mavi Köşk ele geçirildikten sonra, Paolides'in gizli bir kasasında altın bir anahtar bulunmuş. Bu anahtar şu an TSK tarafından korunuyormuş.

Gizemli Anahtar Nerede?
Ancak nerenin anahtarı olduğu, hangi kapıyı açtığı asla öğrenilememiş. Blogger Bolat’a anahtarı gösterseler olayı çözecek ama bu sefer de gizem çözülmüş olacağından Mavi Köşk’ün esrar perdesi aralanacak sırf bu yüzden Paulo Paolides’in altın anahtarını Blogger Bolat insanına KKTC vatandaşı olduğu halde göstermiyorlar. Yani TSK bir Libya Ordusu değildir. 


Bi-günah Rumlar İçin Üzülmeliyiz


Her milletin bir özelliği vardır bizim milletimiz ordulu bir millettir. Ordu etrafında şekillenir, TSK milletimizin teminatıdır. Türk ordusu bir yere girerse oradan çıkmaz, tüm çaba boşunadır. Kıbrıs'ta tanklar gaza basınca, Türk komandosu havadan yere serpilince olanlar olmuş, tank bu frene bastığında 5 metrede durmuyor en az 50 kilometre, komando da öyle, asker nerede durdu ise orası KKTC oluvermiş. Haklı olarak topraklarının bir kısmını kaybeden bi-günah Rumlar, akılsız fanatik dinci Rumların günahının bedelini topraklarını kaybederek ödemiş hala da ödüyorlar. Kıbrıs Türkü de maalesef kendi toprağını kaybetmiş hala da alamıyor! Bu iki halk içinde acı verici bir durum.

Biz de bir söz var biliyorsunuz: “Akılsız Başın Derdini Ayaklar Çeker”


Avrupa Barbarlığı ve KKTC Ambargosu
TSK Kıbrıs’tan hiçbir şekilde çıkmaz, çıkar gibi görünür, çıkayazar, bir kısmı çıkar, başka bir şeye dönüşür oradaki soydaşını her türlü uğursuzluktan korur.
Rumlar ve Türkler düşman değildir, iki halk iki toplum kardeşçe yaşarsa TSK o geleceğin teminatıdır, tılsımıdır. Türkiye Cumhuriyeti henüz emekleme aşamasındadır, güzel günleri yakındır. Kıbrıs’ı her türlü kem gözden koruyacak kudrettedir.


Başını İsrail'in çektiği Yunanistan ve Mısır gibi devletler Kıbrıs Türk halkına düşmanca tutum içindeler. Türk milleti Kıbrıs Türküne karşı hasmane tutumlar sergileyen bu ülkeleri dikkatle izliyor! Kıbrıs Türk Halkı da bu ülkeler lehine doğrudan veya dolaylı lobi yapan gruplara dikkat etmelidir!


Kıbrıs Türk Halkı Zincirlerini Kıracaktır


Kıbrıs Türk halkı son derece iyi eğitimli bir halktır. Demokrasiyi Türkiye'den daha iyi yaşar! Bu halkın gençleri de KKTC'yi yüceltecek kuvvettedir. Bugün Kıbrıs Türk halkı Akdeniz'in en değerli adasında Bilgi Çağında bile büyük bir tecrit altında bırakılıyor! Türkiye bu zinciri kırmak zorundadır. KKTC istihbarat teşkilatının özellikle Kıbrıs iş dünyası içinde Kıbrıs Türk halkı aleyhine lobi oluşturmaya çalışan yapıları dikkatle izlemeli. Burada yapılacak hatalar adadaki Türk varlığının erimesiyle sonuçlanabilir, bunun da telafisi olmaz!


Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sancıları ve "Ağrı"ları ortaktır! 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi