Blog Yazarları Blogger Daphne Caruana Galizia'ya Veda!

Blogger Bolat Nedamet Getiriyor!


Türkiye’deki blog yazarları olarak kendimizi sorgulamamız gerektiğini düşünürüm. Blog denince akla, moda, kozmetik, seyahat, yeme içme gibi alanlar geliyor. Neden ülkemizin içinde bulunduğu durumlarla ilgili blog yazıları yazmıyoruz? Ya da yazamıyor muyuz? Bloggerlar olarak kendimizi oto sansüre mi tabi tutuyoruz? Kafamda deli sorular, vicdan azapları! Blog yazarları olarak kötü de bir haber aldık. Malta'nın önde gelen blog yazarlarından, Galizia katledildi. Blog yazarı yolsuzluk karşıtı yazılarıyla tanınıyordu.


Panama Belgeleri ve Blogger Daphne Caruana Galizia


Blog yazarı Galizia 53 yaşındaydı, mesleği için gözünü budaktan esirgemeyen önemli bir gazeteciydi. Yaptığı araştırma haberleri ile Muscat'ın Panama Belgeleri ile bağlantılı suçlamalar nedeniyle erken seçimlere gitme kararı almasını sağlamıştı. Muscat'ın eşinin rüşvet paralarını Panama'da gizli hesaplara yatırdığı, bu bağlamda dile getirilen iddialar arasında yer alıyordu. Blogger Daphne Caruana Galizia evinden ayrılmasından kısa süre sonra aracı patlatıldı. Blog yazarı Galizia hayatını kaybetti. Bu yıl içinde Galizia'yı sert bir şekilde eleştiren Başbakan Joseph Muscat, saldırıyı kınadı. Blogger Galizia'nın iki hafta önce polise, tehditler aldığı yönünde ihbarda bulunduğunu bildirmiş. Ne feci bir son!


Panama Belgelerinde Yer Alan Türkiye Kökenli Hırsızlar Nerede?


Sevgili blog yazarları birisi Panama Belgeleri mi dedi? Yok, yok! Yok öyle bir şey! Panama belgeleriyle, zengin ve muktedirlerimiz servetlerini gizlemek için bi dünya dolap çevirmişlerdi! Var mı haklarında bir işlem? Yoh yoh! Türkiye’den 500 işadamı  ve aklınıza gelen büyük şirketler o listedeydi! 3 maymunu oynamaya devam İstanbul! Paran varsa adalet var! Paran varsa itibar var! Millet malı soyan onca hırsıza itibar etmeye devam edelim! 

Şahsen gazeteci meslektaşım, blogger Daphne Caruana Galizia’nın ruhu önünde saygı ile eğiliyorum! Ne yaman bir kadın! 

İnsan evladı çok gaddar! Çok Vandal, çok hayvan desem hayvanların suçu yok!

Ruhun şad olsun blogger Mosta Daphne Caruana Galizia! 

Keşke senin kadar cesur olabilsek!

Keşke basınımız ve yürekli blog yazarlarımız Panama belgelerindeki Türkiye kökenli şirketleri açıklayabilseydi! Keşke biz de cesur davranabilseydik!

Çok cesurdun! Çok yiğit bir kadındın!

Dünyanın en cesur blogger   ünvanını hak ediyordun!

Yazık çok yazık!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi