İstanbul Silüeti ve Çöpten İstanbul Mimarisi


“İstanbul’a çok yanlış yaptık”


Küçükçekmece Gölü Çarpık Kentleşme
Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece ilçesinde konuştu “İstanbul’a çok yanlış yaptık”dedi. Dedi de ne oldu? Yapanın yanına kar kaldı. Sayın Cumhurbaşkanı tüm bunları Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın anne ve babasının adına Küçükçekmece’de yaptırılan Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.

Küçükçekmece gölünün kenarına yapılan  o ucube binaları görmüşsünüzdür! İnsanın ağlayası geliyor! 


Küçükçekmece  gölü dünyanın sayılı lagünlerin biriyken yasaları hiçe sayan, çarpık yapılaşmanın, çevreye duyarsızlığın en önemli örneği olmaya aday! Küçükçemece gölü resmen "öldü" ve İstanbul için bir su havzası olmaktan çıkarıldı. Şehrin ortasındaki tatlı suyu kullanamayan, kullanmadığımız gibi onu berbat hale getirmeye devam eden yerel yönetimlere sahibiz! Çok önemli bir arkeolojik alan olan Küçükçekmece gölünün etrafını betona boğarak İstanbul’u ucubeye çevirenler şehir planlaması, estetik ve sanat duygusundan yoksun olmalı! Yazık değil mi İstanbul’a? Yerel yönetimlerin bir grup insana para kazandırmak gibi bir görevi mi var? 


Hayır yok! O zaman yıkalım o ucubeleri!

 
Mahvedilmiş Bakırköy Ataköy Sahili
İstanbul’u müstesna bir şehir diyorsunuz ki gerçekten de öyledir. “Çok yanlışlar yaptık. Ucube inşaatlarla maalesef İstanbul’un güzelliğine yanlışlık yaptık” diyorsunuz ki bu da doğru insanın yanlış yaptım demesi de bir erdemdir, takdir ediyoruz!

Bilmiyorum Bakırköy, Ataköy sahilinden hiç geçtiniz mi Sayın Cumhurbaşkanım? İnsan isyan ediyor, azap çekiyor, utanıyor! O gudubet binaları Bakırköy Belediyesi mühürlediği halde kim nasıl hangi dolapları çevirerek yaptı Sayın Cumhurbaşkanım! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buna nasıl izin verdi akla ziyan!


Zararın neresinden dönülürse kardır! 


Tarihi Yarımada Silüetini Katleden 16/9 Yıkılmayı Bekliyor
İstanbul’un ucubelerini yıkmaya başlayalım Sayın Cumhurbaşkanım! Tıraşlanacak dediğiniz halde bir türlü tıraşlanmayan 16/9 binaları var Zeytinburnu’nda! Atalarımızın kemikleri sızlıyor Sayın Cumhurbaşkanım! Bir daha bu şehri estetik yoksunu müteahhitlerin insafına bırakmamak için devrim gibi kararlar lazım!

“İstanbul’a çok  yanlışlar yaptık” diyorsunuz evet İstanbul'u yöneten tüm yerel yönetimler bu yanlışı yaptı! Devlet mallarına, vakıf mallarına oturdu insanlar! Yıkıma giden zabıtaları, Türk bayrağı çekerek, istiklal marşımızı okuyarak, yüce kitabımız Kur’an’ı göstererek hatta çocuğunun kolundan tutup gırtlağına bıçak dayayarak engellemek isteyenleri gördük televizyonlarda!

Şimdi şehir içinde bir gıdım yeşil alan yok! İyi ki Şişli, Mecidiyeköy'de Ermeni vatandaşlarımızın mezarlığı ve İtalyan Musevi mezarlığı var. O mezarlık olmasa yeşillik de göremeyecek insanlar! Yeşillik için ölülerden medet umar hale geldik ne garip bir ruh hali!

Katılıyorum bu müstesna şehri birlikte yok ettik! Herkes şehre imza atmak istedi! İstanbul'dan daha büyük imza mı olur!

Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’u ucubeye çeviren süreçlerle ilgili şunları söyledi:


Dolmabahçe'yi Katleden Açgözlülük Örneği
“Ana gibi yâr olmaz, İstanbul gibi diyar olmaz. Öyleyse hep birlikte elimizden geleni yapacağız ama İstanbul’a çok yanlışlar yaptık, onu da söyleyeyim. Ucube inşaatlar yaptık. Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbul’umuzun o güzelliğine yanlışlık yaptık. İşte şimdi birçok yerlerde diyoruz ki kentsel dönüşüm yapalım, diyorlar ki ‘yok’. Yapmayın etmeyin, gelin bunu yapalım. Allah göstermesin bir deprem olsa o depreme dayanıklılığı olmayan binalar var. Bunları şimdiden yıkalım ki depreme dayanıklı binalar olsun. Ne yazık ki bu konuda bir dirençle karşı karşıyayız. Gelin bize yardımcı olun. Bu kentsel dönüşümleri yapalım. Ben cumhurbaşkanınız olarak bunu söylüyorum. Dost acı söyler.”

İstanbul’u şeker kamışı tarlasına döndürerek ruhunu, coğrafyasını katlettiler Sayın Cumhurbaşkanım! Çok geç artık!


Kamu dairelerin birçoğu kiralık binalarda çalışıyor! O binalara verilen 10 yıllık kira ile o binalar yeniden yapılır Sayın Cumhurbaşkanım! 

Devletin estetik bina yapmaya parası yok mu Sayın Cumhur Başkanım!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı