Küçük İstanbul Nerede?


İstanbul kim tarafından nasıl kuruldu?


İstanbul ile Göbeklitepe'nin ne alakası var?
Büyük İstanbul burada peki Küçük İstanbul nerede? Bir maddenin, bir şehrin büyüğü olmadan küçüğü de olmaz. Eskiler derki her şey zıddı ile kaimdir. Önce büyük İstanbul ile başlayalım. İstanbul’u İstanbul yapan Büyük Konstantin’dir. Romalılar içinde bizim de olduğumuz “barbar” olarak adlandırdıkları kavimlerin istilası nedeniyle ne Roma’nın ne Milan’ın imparatorluk için güvenli bir başkent olamayacağını biliyordu. Çünkü Roma imparatorluğun sınırları Avusturya’dan Kızıldeniz’e, İspanya’dan Kırım’a dek uzanıyordu. Ona son derece merkezi ve güvenli bir anakent lazımdı. Ve Büyük Konstantin 11 Mayıs 330 yılında Büyük Konstantin, şehirlerin kraliçesine taç giydirerek İstanbul’u, Roma’nın yeni başkenti olarak tüm dünyaya ilan etti. Artık doğunun ve batının kalbi burada atacaktı.

Ve 1453’te büyük İstanbul Türklerin şehri oldu.

Küçük İstanbul kim tarafından nasıl kuruldu?



Gelelim şimdi Küçük İstanbul’a! Küçük İstanbul’u kim kurdu. Şanlıurfa’nın Örencik köyündeki bir vatandaşımız İstanbul’da vatani görevini yapmak için gelir. Şanlıurfalı askerimiz İstanbul’u çok beğenir ve ona hayran kalır. Acemi Demirel adındaki bu vatandaşımızın askerliği biter, terhis olur ve yurdu Şanlıurfa’ya döner. Lakin, Acemi İstanbul'u çok özlemektedir. İstanbul'a hasret kalan bu insan bir mezra kurmaya karar verir ve mezraya çok sevdiği İstanbul'a atfen "Küçük İstanbul" adını verir. 

Şaka mı bu blogger Bolat diyeceksiniz! Ama doğru, bu haber 12 Eylül 2007 yılında Anadolu Ajansı tarafından medyaya geçilmiş, ben uydurmadım! Daha Göbeklitepe bulunmadan yanına İstanbul'u konduran Acemi Demirel'i saygı ile selamlıyorum.

Örencik köyüne neden gidelim blogger Bolat?


Küçük İstanbul ve Göbeklitepe
Örencik köyüne gidelim derim. Neden gidelim? Örencik'e gitmişken insanlık tarihi çok önemli olan, Göbeklitepe'yi ziyaret edebilirsiniz. Çünkü çok yakın.

Küçük İstanbul Nerede?

Küçük İstanbul nerede diye soranlara adresi şöyle verelim. Örencik Köyü, Küçük İstanbul Mezrası, Şanlıurfa, Türkiye. Şimdi de koordinatları veriyorum 36° 53′ 21″ Kuzey ile 38° 51′ 50″

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı