İstanbul Kirlilik Endeksi'nde Kirli Şehirler Arasında

İstanbul Dünyanın En Kirli Şehirleri Arasında

Küçükçekmece'de E-5 kenarındaki TOKİ Arazisi'ne AVM

Ah İstanbul İstanbul Olalı. Hiç görmedi böyle keder. Geberiyorum aşkından ama dünyanın en kirli şehirlerinden biri seçilmişsin buna ne diyeyim bilemiyorum. Seni sevemeyen, seni iğdiş eden, seni sevmeye değil, seni rakibi görüp yenmeye çalışan çarpık bakışlı sersemler utansın!  Seni tahrip eden yerel yönetimlere ne diyeyim! İstanbul, Kirlilik Endeksi'nde 106 puan alarak içimizi acıtmıştır. Dünyanın kirli şehirlerinden biri olmak sana yakışmıyor İstanbul.


Küçükçekmece Sefaköy'de E-5 Kenarındaki TOKİ arazisine çarşı inşaatı diken zihniyet!


Gökdelen dike dike, AVM dike dike dünyaya kazık çakacaklarını sananlar şunu bilsinler ki toprağın bir karış altında sınır mınır yok. Cumhurbaşkanı ikaz etti, Başbakan da söyledi bırakın şu imar değişikliği işlerini filan diye ama aldırış eden de yok arkadaş! Bu ne doymaz inşaat iştahıymış, bu ne müteahhit sevgisiymiş be kardeşim! Eh be! Hani atalarımızı seviyorduk, hani kültürel mirasımıza sahip çıkıyorduk. Hani geçmişimizi yad ediyorduk. Eh be kardeşim! Bi yıkamadınız gitti şu Zeytinburnu'ndaki 16/9 kulelerini! Ne diyorsun Zeytinburnu Belediyesi, gerekirse bütçe için İstanbul halkı bağış yapsın bütçen yoksa! Cumhurbaşkanımız traşlansın demedi mi kardeşim!

Milyonlarca Yenibosna-Beylikdüzü Metrobus yolcusu TOKİ tabelasını görünce her gün rahatlıyor!



Sevgili TOKİ, duydum ki eski Küçükçekmece Belediyesi'nin olduğu o güzel araziye rekreasyon alanı, bir gıdım park, biraz yeşillik koymak yerine bir AVM veya benzeri bir Çarşı yaptırıyormuşsun! E-5 trafiğini çekmediğiniz için maşallah tuzunuz kuru diyorum. Bence Devlet erkanına Beylikdüzü'nde lojman yaptırmak lazım! Belki İstanbul trafiğini içselleştirirler! Devletin arazisi deniz....! Eh be kardeşim bu ne doymazlık! Eh be kardeşim bu ne utanmazlık bir de demirden devasa bir TOKİ talelası çakmışsınız Sefaköy'e! İstanbul'un en feci trafiğinin yaşandığı Yenibosna-Küçükçekmece-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü hattına yani E-5 üzerine AVM benzeri Çarşı yapacaksınız öyle mi? Yol ölmüş, bitmiş, gitmiş siz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım! Eşek kadar da bir TOKİ tabelası ve reklamasyon! Trafikte Metrobüste sinir krizleri geçirirken görsün diye!


Afferin çok akıllısınız yerel seçimlere baya bir katkınız olacak!


Küçükçekmece Gölü Kıyısındaki Blue Lake İnşaatı
Vallahi bravo, billahi bravo bu şehircilik anlayışınızın hastasıyım ben! Gelin benim evde 5-10 adet boş saksı var! Oraya da bina dikin derim! Size yakışıyor. Bunalıyoruz. Trafikte ömür çürütüyoruz, park, yeşil alan, rekreasyon alanı, sosyal donatılar yapacağınıza devletin arazisine inşaat! Oh ne güzel dünya bea! Sanıyorsunuz ki bu devran hep böyle gidecek siz dümeninizi yürüteceksiniz öyle mi?


Millet çölde suyu adeta yeniden yaratıyor. Siz, varolan bir koca bir tatlı su gölünün etrafına inşaat yığıyorsunuz. Önce profilden bir bina diktirdiniz Küçükçekmece Gölünü'nün kıyısına sonra gördükki devasa bina inşa ettiler kumul üzerine. O gudubet çelik profil sözde demo binasını da söktüremediniz kaldı iyi mi! Kalmaya devam etsin o kazığı hissedelim hep biz! Sayın Küçükçekmece Belediye Başkanı! Tebrik ediyorum! Bu işler yerine Küçükçekmece Gölü etrafındaki Bathaone antik kentini tanıtımına uğraşsanız daha güzel sonuç ortaya çıkardı.


İstanbul'un tatlı suya içe suyuna ihtiyacı yok!




Sazlıdere Barajı / Gün Gelecek Buralar İnşaat Alanı Olacak!
Gölün ertafındaki Bathaone antik kentine de inşaat yaptırın oraya da bir imar değişikliği lazım bence! Kanal İstanbul da geliyor Sazlıdere barajı da yıkılsın, tatlı suya ihtiyacımız mı var, Terkos merkos bırakın bunları inşaat dikin, diktirin, alın verin ekonomiye can verin? Sonra yığın 20 milyon insanı, İstanbul'da olması muhtemel depremde insanları kaderiyle başbaşa bırakın! Sonra takdiri ilahi deyin! Oh ne güzel dünya! Daha İstanbul'da belediyelerin bırakın depremi yangında bile kullanacakları toplanma alanları yok! Rezillik yani! Parti pırtı ayırımı yapmadan söylüyorum. Al birini vur ötekine!


Sizi Allah'a havale ediyorum. Tabi inanıyorsanız!


Vay arkadaş yazıyı baştan okuyunca çok atar yaptığımı farkettim ama yeter şu inşaat işleri İstanbul'da yahu! İstanbul gibi bir dünya mirasını çöpe çevirdik! Ben bu inşaat işleriyle ilgim olmadığı halde utanıyorum! Sürdürülebilir şehirler deniyor! Sürdürülebilir kalkınma deniyor! Bunu "sürekli" inşaat olarak algılamayın lütfen, lütfen!

Hayaller New York gerçekler Sri Lanka!



Ayamama Deresi, Basınekspres yolu 2009 Sel Felaketi
Küçükçekmece kenarında bir beton yığını! Blue Lake ha! Hayaller New York ama gerçekler başka be babacım! Sınırsın adamlar Soho'da doğmuş Blue Lake ne? Akşama İleyn halan sabaha James deden gelecek! Vay beee ne modernizm ne modernizm! Türk Dil Kurumu neden var, ne iş yapar anlamakta zorlanıyorum! Cumhurbaşkanı ne derse bunlar tersini yapıyor! Mesela Sayın Cumhurbaşkanımız  İstanbul'da 9 Eylül 2009 sel felaketinden sonra o felaketin yaşandığı İkitelli, Basınekspres yolu ve Sefaköy'ün altındaki Ayamama Deresi etrafındaki binalar tahliye edilecek. Afet bölgesindeki inşaatlaşma  duracaktı ama olmadı Fetullahçı Çete'nin Fatih kolejini diktiler. O zamanda  yapmayın etmeyin diye yazdık ama sen kimsin abi sen bir blog yazarısıdın! Olmadı belki biri okur ibret alır dedik, nanay! Allahtan CIA aşığı FETÖ çetesi millete tosladı malları geri millete döndü! İçimiz rahatladı! Ben Cumhurbaşkanımızın yerinde olsam o Fatih Kolejini Rahmetli Türkan Saylan'a yaptıkları zulüm için ÇYDD'ye bağışlatırdım. Sonra kocaman bir de Türkan Saylan Kız Yurdu talebası yakışırdı o binaya! Kolejin oralarda orada bir fidanlık vardı doldurdular molozla üstüne de inşaat yaptılar! Mars Lojistik şirketinin olduğu yerde belediyenin yeri vardı herhalde onlar da Bahçelievler Belediyesi ile işi çözdüler, sormak lazım, çözüldü mü, nasıl çözüldü, kim çözdü! Afet yeri İkitelli Basınekspres yolu etrafı yani dere yatağı inşaat cennetine döndü. Cumhurbaşkanı dursun dedi bunlar binaları katlayalım anladı demek ki! Nasrettin Hoca'nın filleri misali!


Esenyurt'ta İkinci Gecekondulaşma Vakası

Bu ne yaman bir tesadüftür Allahım!


Nasıl bir tesadüf? Kadir Topbaş'ın FETÖ'den tutuklu damadının birçok projdeden ortağı göl kenarına inşaat yapıyor konu basına yansıyor! Sonra bir bakıyorsun önünden Kanal istanbul geçmiş! Hay gidi dibi delik dünya hay! Ne diyorsun Küçükçekmece Belediyesi bu proje ile ilgili için rahat mı bu tesadüfte senin bir rolün var mı? Bu inşaatlarla ilgili bir plandı, tadilattı bir şeyler yapıldı mı?



2019 Yerel Seçimleri için Blogger tüyoları! Uyandırayım beyler!


Bak şimdi burada bir hatırlatma yapıyorum! Silivriden başladı Cumhuriyet Halk Partisi sonra Büyükçekmece sonra Beylikdüzü Belediyesi'ni kaybetti Ak Parti sonra Avcılar da gitti! Esenyurtta o rezil 30-40 katlı binaları gören ağlıyor o belediye başkanını görevden almak Ak Parti için Esenyurt'ta yerel seçimi kurtarır mı bilemem! Sen arada kalmış gözüküyorsun Küçükçekmece! 

Millet için çalışmak lazım inşaatçılar için değil, bunu bilir bunu derim!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi