Milis Binbaşı Mehmet Ragıp Bey ve Milli Mücadele

İstanbul'da Milli Mücadele Yılları


Milli Mücadele Yıllarında İstanbul'daki Vatanseverler
Değerli yazar büyüğüm İbrahim Balcı son Kitabı "Milis Binbaşı"yı imzalayarak göndermiş. Bloğumu okuyanlar bilir bir kaç kez kendisini blog yazılarımla anmışımdır. Bir insan bu yaşında bu kadar verimli ve çalışkan olabilir mi? Yazar İbrahim İbrahim Balcı ise evet olabilir.


Teşkilatı Mahsusa ve İstanbul


İpsiz Recep Reis Emice'den sonra yeni bir şaheser! İstanbul'un işgal yıllarını inceleyen "Milis Binbaşı" adlı kitabın alt başlığı "Hacıoğlu Hafız Mehmet Ragıp Bey" İstanbul'un karanlık yıllarının incelendiği bu kitap bu topraklar üzerinde nasıl ayakta kaldığımızı anlamak için mutlaka okunmalı. İşgal, çeteler, işbirlikçiler, vatan hainleri, vatanseverler, Teşkilatı Mahsusa, İşgal edilmiş İstanbul'dan Anadoluya silah taşımaya çalışan balıkçılar kısacası bir millet işgalden nasıl kurtuluru bu kitapta görüyorsunuz.



Sarıyer'in Milli Mücadeleye katkıları


Kitap yoğun olarak Sarıyer'deki mücadeleyi öne almış burada İbrahim Balcı ağabeyin Sarıyerli oluşu etkili. Keşke diyorum İstanbul'un her ilçesi bir İbrahim Balcı'ya sahip olabilse. O Sarıyer için kıymet biçilemez, paha biçilemez bir hazine. O İstanbul'un yaşayan insan hazinesi içinde önemli bir yere sahip.

İşgal altındaki İstanbul'da İngilizi, İtalyanı, Fransızı, Yunanı cirit atarken bir grup vatansevere liderlik eden Rizeli Hacıoğlu Hafız Mehmet Ragıp Bey, Milli Mücadele yıllarında İstanbul'un karabasanı olmuş çetelere karşı mücadelede önemli bir yeri olan tarihi bir kişiliktir. Kocaeli Grubu Milis Müfreze Komutanı Binbaşı Mehmet Ragıp Efendi ve himayesindeki her vatanseveri saygı ve minnetle anıyoruz.

Yazar İbrahim Balcı'ya teşekkürlerimle


Ve bu kitabı yazarak iğne ile kuyu kazan, tanıklarla konuşan, görüşen, arşivlerden cımbızla evrak ayıklayan Yazar İbrahim Balcı'ye minnetlerimizi sunuyoruz, çok yaşa sevgili İbrahim Balcı ağabey...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı