Ünlü Blog Yazarı Beppe Grillo ve Siyasetin Dönüşümü


Adamımsın Beppe Grillo! Blogger Beppe Grillo

Ünlü blog yazarı Beppe Grillo ve bir blog etrafında şekillenen siyaset


Türkiye seçime gidiyor. Aynı hamam aynı tas. Eski siyaset, eski tarz. Bilgi Çağı’nda her şey değişiyorken değişmeyen tek şey siyaset. Değişmemesi, dönüşmemesi mümkün mü? Elbette değil.  Örneğin İtalya’ya bakın Blogger Beppe Grillo liderliğindeki Beş Yıldız Hareketi yani M5S’in yani açılımı ile Movimento 5 Stelle İtalya’yı değiştirmeye aday! İtalya’daki Mart seçimlerinden en yüksek oyu alan M5S gençlerin değişim isteyenlerin gönüllerini aldı. Bir de bize bize bakın “eski ağza yeni taam” durumu.

At gözlüğü takmış kendini siyaset yapıyor sananlar değişimi anlayabilir mi?


At gözlüğü takmış siyaset insanı! Sağ ne tarafa düşer, sol ne yandadır? Sağın oyu bizde, solun oyu sizde  diyorsun kaç sağcı, kaç solcu kaldı? Her şey ya siyah ya da beyaz. Mavi yok, sarı yok, yeşil yok, turuncu yok, pembe yok, lacivert yok, yok yok… Ya tapıyoruz ya nefret ediyoruz! İkisi de hastalıklı ruh halini yansıtır! Siz Sanayi Çağı’nda mı kaldınız? O oradan ağzının payını veririm diyor, diğeri onu trollüyor. O ona lafı çakıyor bu şuna üstün geliyor! Derken biz bu sığ siyasetin içinde daralıyor, bunalıyoruz. Dolayısı ile siyasetteki bu saldırgan, yakışıksız, mugalatacı, didişmeci, rahatsız edici, irrite edici ağzın bırakılıp gelecek planları üzerinden doğayı, kültürü, hakça paylaşımı, adaleti ve insanca yaşamayı vaat edecek insanların siyaseti domine etmesi gerekir. 


Beton mikserlerinin ırzına geçtiği İstanbul!


Şu İstanbul’un içine düştüğü duruma bir bakın! Şehrin kurucusu Konstantin mezarından kalksa gelse ağlar! İstanbulumuzun fatihi Fatih Sultan Mehmet mezarından çıksa siyasetçilerimizin yüzüne tükürür! Bu mu size miras bıraktığım İstanbul derdi diye düşünüyorum. Çirkin apartmanlar şehri İstanbul! Beton mikserlerinin ırzına geçtiği İstanbul! 

Şu saatten sonra İstanbul bu çirkinliğinden nasıl kurtulur bilemiyorum. Şark kurnazı köylü kafalı siyasetçilerle gelecek tahayyülümüz karanlık! Ama bu çirkinlikte tavan yapma durumu gelecek nesillerimiz için ders olacak ve İstanbul ikinci gecekondulaşma devrinin bitiminin ardından daha sakin, daha yaşanabilir bir şehre doğru dönüşecek diye umuyorum. Ama siyasette bu kafada olursa yandı gülüm keten helva!

Devlet şirketten beter oldu Kapitalizmin doruğunu yaşıyoruz!


Blogger Bolat insanı İstanbul’un kurtuluşunu ünlü blog yazarı blogger Beppe Grillo gibi insanların içimizden çıkmasına bağlar! İtalya’nın siyasetteki Rönesansı sayabileceğimiz Beş Yıldız Hareketi M5S doğayı korumayı, çevreyi öne çıkarıyor, katılımcı demokrasiye inanıyor, yeni ekonomi ve en güzeli de ücretsiz internet vadediyor! Bu çok şaşıracağımız bir durum! Devletler artık şirketlerden beter oldu! Su getiriyor para istiyor, su dağıtıyor para istiyor, kirli suyu temizlemek için para alıyor. Köprü yapıyor para alıyor, yol yapıyor para alıyor, elektrik, su yapabilse havayı da para ile satacak da henüz çözemedi!

Bloglarda oto sansür! Aman siyaset yazma!


Evinde ortalama olarak 100 TL internet parası ödeyen bir blog yazarı olarak İtalya’ya gidip Beppe Grillo’ya oy veresim geliyor M5S’e üye olasım geliyor! Değerli blog yazarları bloggerlar bu Movimento 5 Stelle yani M5S İtalyan Beş Yıldız Hareketi dünyayı ve elbette İstanbulumuzu da etkileyecektir. Bir blog neye kadir biz blog yazarlarına öğrettiği için ünlü blog yazarı, ünlü blogger siyaset insanı Beppe Grillo’ya saygılarımı sunuyorum! Siyasetin bağnazlığı ve baskısından korkan insanımız onu giysem bunu taksam, şunu da lüpletsem yazıyoruz, ne sürsem, orayı mı burayı mı gezsemi yazıyoruz! Çünkü siyaset el yakıyor, kol kopartıyor, siyaset oto sansür üretiyor ama nereye kadar be kardeşim püh yeter artık!

Modası geçmiş Türk siyaseti sizi heyecanlandırıyor mu? 


Primitif milliyetçiliğe ve teröre bulaşmış Kürt siyaseti sizi heyacanlandırıyor mu? Blogger Bolat olarak söylüyorum beni heyecanlandırmıyor! Biz siyaseti kötüledikçe sanki siyaset de iyice dejenere oluyor ve hak etmediğimiz insanlar tarafından yönetiliyoruz! Pazarda çok adam tanıyor bundan siyasetçi olur diye listeye giren var yahu! Allah akıl fikir versin! Ne diyeyim!

Millet olmak ya da millet olamamak

Özür diliyorum! Son paragrafta Türkiye'de yaşayan ırkları kabaca 2 milliyette topladığım için bana kızıyorsun! Bu benim değil, çatışmacı saldırgan insanların suçu! Kabahati kendinde değil hep başkalarında arayanların suçu! Seni kırdı isem özür diliyorum aziz Rum kardeşim, Çerkez kardeşim, Çeçen Kardeşim, Ermeni kardeşim, Çingene kardeşim, Abaza kardeşim, Zaza Kardeşim, Laventen kardeşim, Rus kardeşim, Arap kardeşim, Gürcü kardeşim, Afrikalı kardeşim, Boşnak Kardeşim, Arnavut Kardeşim, Süryani kardeşim...

Hepimiz ortak paydada milletiz, dünya insanlarıyız iyi ki de öyleyiz çok renkli çok iyiyiz! Siyasetin güzel günler getirmesi dileğiyle!

Atatürk bu çok renklilik içindeki 72 buçuk milleti "Türk Milleti" olarak ifade etmiştir, bu bir ırk tanımı değildir nokta!


Not: Kimmiş bu ünlü blog yazarı ünlü blogger Beppe Grillo bi bakayım diyenler böyle buyursun!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi