Ünlü Bloggerlar Şehri Böyle Tanıtıyor


İstanbul Kalkınma Ajansı İSTKA ve İstanbulluluk

Ben ünlü blog yazarıyım Samsun'u böyle tanıtırım!
City Mayors Raporuna göre İstanbul nüfus büyüklüğü açısından dünyanın en büyük 12.şehri, nüfus yoğunluğu açısından ise dünyanın en büyük 32. Şehridir. Turizm potansiyelinin yanı sıra, tarih, kültür, sanat, ekonomi, kentleşme gibi birçok unsur değerlendirildiğinde, İstanbul küresel bir şehir.  

Benim dikkatimi çeken şeylerden biri de İstanbul Kalkınma Ajansı’nın yeterince özgün projeler üretememesi! Ajans kendi kendine proje üretecek değil, demek ki insanlar geçmişte yaşanan bu torpil hikayelerinden İSTKA’dan umudu kestiler. Çünkü FETÖ’cüler girdiği yerde ot bırakmıyordu, projeleri hep kendi tanıdıkları şirketlere yaptırıyorlardı. Bakınız İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti sürecine! Ne hikayeler ne hikayeler! En sonunda Nuri Çolakoğlu gibi bir adam bile pes etti! İSTKA yaratıcı projeler konusunda başka bir yöntem bulmalı! Yoksa yap belediyelerle proje, al üniversiteleri yanına oralardan pek parlak proje çıkmaz!


Biz Samsun'un Rus Amazonlarıyız!

İstanbul denince akla gelenler


İstanbul’u o hale getirdik ki turist İstanbul’dan kaçar! Yedi tepe üzerine kurulmuş bu güzel şehir ulaşım açısından sorunlu! Geniş caddeler, düzenlik sokaklar ve geometrik yerleşim ara ki bulasın! Şehrin yerlisi bi adres bulurken kayboluyorsa turist ne yapsın! Ulaşım mafiş! Barselona’dan 3 saatte gel ama 2 saatte oteline ulaşama! Sanatsal aktiviteler çok zayıf var olan da çok anakronik kaldı! İstanbul denince akla ne yazık ki trafik, gürültü, çevre ve hava kirliliği, yaşam kalitesi bozuk şehirli insan akla geliyor! 

Ünlü Bloggerlar Samsun'da


Sputnik’te okuduğum bir habere göre Samsun Rus turist akınından pay kapmak amacıyla, ünlü Rus kadın blog yazarlarını Samsun’a davet etmiş. Ünlü bloggerlar Samsun’da gönüllerince yemişler, içmişler, gezmişler, tozmuşlar ve bol bol da fotoğraf çektirmişler!

Kimmiş bu ünlü blog yazarları bir bakayım dedim. Hepsi Instagramer, hiçbirinin blog yazarlığı ile alakası yok! Çek seksi fotoğrafı koy internete ahanda sana ünlü blogger! Ay ben şok! Bu projeyi Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, ORKA yani Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun-Krasnodar uçak seferlerinin başlamasının ardından Rus turistleri bölgeye için yapmışlar! Güzel ama eksik. 

Rusum Ama Yerel Basını Takip Ediyorum!
Orta Karadenize Turist çekmek istiyorsan Samsun’dan sonra ınstagramerlara Amasya’nın rüya gibi havasını aldıracaksın, sonra Çorum’a götürüp Hitit mirası ile o ünlü blog yazarlarının aklını başından alacaksın! Güzel etkinlik ama eksik, öyle tek şehirden destinasyon olmaz! Bana soracak olursan bu tiplerin Hitit mirası ile ilgisi olur mu? Emin değilim!

Samsun en azından ORKA ile bir şey yapmaya çalışmış peki, İstanbul Kalkınma Ajansı İSTKA sen İstanbulluluk konusunda hiç proje yaptırmayı düşünür müsün? Bu şehirde herkes başka yerli? İstanbul’da doğan 75 yaşındaki amca bile kendini İstanbullu olarak ifade etmiyor! Ne gariptir ki kendini İstanbullu olarak gören İnsanlar, Venedik’ten daha iyi bir hayat için İstanbul’a göç eden levantenler!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı