İclal Nergiz neden taşlanıyor?

Sağlık Bakanlığı özeleştiri bir erdemdir! Güzel bir şeydir!


Büyük ayıp! Hamile çocuklar!
Bir ülkede özeleştiri kültürü yok olursa o ülke yavaş yavaş çürür. Biz blog yazarları, sürekli olarak onu giydim, bunu taktım, şunu yedim bunu içtim, şurayı gezdimi yazmayacağız. Ara sıra da olsa kendimizi pusuya yatmış taşlama ekiplerine rağmen farklı konularda ne düşündüğümüzü özgürce yazacağız! Milletimiz için ülkemizin geleceği için!


Ülkesi için çalışanı sizce neden sürgün(kibarca tayin) ediyorlar? Doğru söyleyen memuru neden dokuz köyden kovuyorlar? Devlet hastanelerinde binlerce çocuğun doğumunu gerekli mercilere iletmeyenler neden rahatsız oluyorlar? Görevini yapan bir memuru neden örseliyorlar?

İclal Nergiz'in tayinini çıkaranların amacı ne? Neden rahatsız oluyorlar!


Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 18 yaşın altında binlerce hamile kalmış çocuk gelmiş. Ama bunlar neyin kafası ise devletimizin gerekli mercilerine iletilmemiş. Yani çocuklar hamile kalmış ama bir Allah'ın kulu ne oluyor dememiş! Ama vicdan sahibi, dürüst insanlarımız da var! Hastane çalışanlarından  İclal Nergiz bu durumun farkına varmış ve hastane başhekimliğine neler oluyor bu bildirimler neden yapılmıyor diye yazılı olarak cevap istemiş! Bu dürüst çalışan İclal Nergiz'i dinleyen olmuş mu? Hayır. Onu kaale alan olmuş mu? Hayır!


Olay basına yansımış! İşi garibi İstanbul Valiliği soruşturma izni vermemiş! Sebep?


Doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar!
Bu vahim durumu ortaya çıkaran memur İclal Nergiz'in tayinini çıkarmışlar! Çünkü en iyi yaptıkları iş bu iş olmalı! Tayin çıkarılacak çıkarrrrrr! Ondan sonra ben memleketimi öyle seviyorum, ben milletimi böyle seviyorum, laf-ı güzaf! Efenim İclal Nergiz'in tayini bilmem kim doçentinin işiymiş de gazetecilerin işi değilmiş bu işler! Bırak bu işleri doçent efendi sen kendi işine bak kendi işine! Az laf çok iş, az laf çok icraat! O kadıncağız olmasa Türkiye'nin ruhu duymuyordu. Hastanede doğurtulmuş binlerce çocuk anneden haberimiz olmayacaktı! Senin haberin varsa onu bilemeyiz tabi ki! Eyyamcılığın lüzumu yok!

Bilim insanından gazetecilere görev dersi!


Bak sen bilim insanına! Artık sırtını kime dayadı, kime güveniyorsa bu ağır kusuru ortaya çıkaran insanı savunmak yerine, ona ödül vermek yerine bu vahim durumu millet için haberleştiren gazetecileri eleştiriyor! Gazetelere zamanında inanmamıştım ama Sağlık Bakanlığı'nda kadrolaşma konusunda bir blog yazarı olarak derin şüphelerim oluştu! Utanılacak vahim bir durum karşısında, izah edecek onca soru varken başhekimlerin uğraştığı işe bak! Zamanında FETÖ terör şebekesi için söylüyorduk, yapmayın etmeyin bunlar girdikleri yerde ot bitirmiyor devleti böcek gibi kemiriyorlar diye! O zaman da bizi taşlamışlardı! Olsun doğru söz "zorlarına" gidiyor azizim! Devletin malını babasının tarlası gibi kullanan memurlara bakın! Hadi izah edin 2016 yılında 1.260 çocuk, 2017 yılında 158 çocuk çoğunluğu 15 yaşın altında, hastaneye geliyor,siz nerdeydeniz neden bildirim yapılmıyor? Cevap?


Çocuk doğumlarını neden ihbar etmediniz?


Hürriyet'te yer alan bilgilerden aktarıyorum: "Bakanlık denetçisi Mustafa Kılınç’ın imzasını taşıyan 89/03 sayılı 84 sayfalık rapor, 2017’nin ilk 5 ayındaki hamile çocuk sayısının 115 değil 158 olduğunu ortaya koydu. Bu çocuklardan 37’si ise 15 yaşın altında... Adli kaynaklardan edinilen raporda, Raporda, 12 yaşında 1, 13 yaşında 5, 14 yaşında 11, 15 yaşında 20, 16 yaşında 71, 17 yaşında 50 çocuğun hamile olduğu tespit edildi. Ayrıca 158 çocuktan 34’ü için adli birimlere bildirimde bulunulduğu, kalan 124 çocuk için ise herhangi bir bildirimde bulunulmadığı belirtildi."

Dönemin  Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimine ve 33 doktora puan cezaları verilmiş! Mahkeme sanıklar bu olayın FETÖ tarafından kendilerine kumpas olarak tezgahlandığını iddia etmişler! Tabi biz de yedik! 158 çocuğu devletin hastanesinde doğurt, muayene et ama bildirme, görevini ihmal et, savsakla, çocuklar doğururken kimseye haber verme! Ne oluyor diye sorma! Adaletin karşısına çıkınca şark kurnazlığı yap "FETÖ" yaptı de gitsin! Ohh suyundan da koy!


Tebrikler İclal Nergiz


Bu ülke sizin gibi görevini layığı ile yapanların omuzlarında yükselecektir. Bu millet aldığı maaşı hak etmek için yasaların kendisine verdiği yetki ve sorumluluğu hakkı ile yapanlarla yücelecektir. Salla başı al maaşı ve ömrü goy goy ile geçenlerden bize hayır yok! Hak etmediği mevkilere hak edilmeyecek şekilde gelenler bizim yükümüzdür. Onun  bunun tayini, sürgünü için uğraşanlardan bize, bu millete hayır yok! Bu ülke bıktı bu yalakalardan!

Amerikan uşağı FETÖ terör şebekesinin kurumsallaştırdığı liyakatsizlikten devletimizin kurumlarının bir an önce kurtarılması dileğiyle. Görevini hakkı ile yapan terfi etsin, taltif edilsin ama işini yapamayan defolup gitsin!


Dürüst memurları taşlama korosu!



Hamile çocuk skandalı haberlerine konu olan hastane
Size bir kız babası olarak minnetlerimi sunuyorum İclal Nergiz, iyi ki görevinizi yaptınız! İyi ki sorguladınız İclal Nergiz...

Üstün hizmet ödülü verilecek bir insanı, görevini hakkı ile yapmak isteyen bir memuru, sahiden İclal Nergiz'i neden taşlamak istiyorsunuz?

Sağlık Bakanlığı görevini yapmış bir memurdan rahatsız mı oluyor?  

Ne münasebet! Sadece İclal Nergiz'den rahatsız olan yetkililer var demek ki! 

O da sağlık bakanlığının sorunu!

Bir kız babası olarak soruyorum sayın Sağlık Bakanı, ortaya çıkan bu durum utanç verici değil mi? Bunu millete izah etmeniz gerekmiyor mu?

Neden dürüst bir memurla uğraşılmasına, onun hırpalanmasına, örselenmesine izin veriyorsunuz?

Utanç verici "hamile çocuklar" haberini Hürriyet Gazetesi'nden okuyabilirsiniz!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı