Selfie magandalığı, sanat ve saygısızlık hali!

Koca kafalı selfie pozlarımızın kime ne faydası var!


Çok güzelim ben güzelim pozları/NY Times/Yana Paskova
Nasıl bir egomuz var anlamakta zorlanıyorum. Benden sonrası tufan diyen bir sürü insan! Geçen Cevahir AVM'de bir kız yürüyen merdivende sefie çekerken düşüyordu! Yok dudağını oynatıyor, telefonu sağa sola yaslıyor, kafayı oraya buraya eğiyor, koca kafalı pozu yakaladı yakalayacak derken yürüyen merdivenden az kalsın düşüp mevta oluyordu, elinden başka bir hanım tuttu sırt üstü gidiyordu! Pisine niyazi olacaktı!

Balkondan Cem Yılmaz'a seslenip selfie çeken adem evladı!


Cem Yılmaz'a Balkondan Bağıran Selfie hayranı
Televizyon seyrediyordum, tv kanalları arasında gezinirken Tolgshow'da Cem Yılmaz'ı görünce durdum biraz izleyeyim dedim. Balkonda bir izleyici devam eden şova sesle müdahale edip, selfie çekti! Cem Yılmaz bu özgüven patlaması yaşayan tipi tiye aldı ama tiye alınanda "tınlama" oldu mu şüphem var.O lafları Cem Yılmazdan siz yeseniz sokağa çıkmazdınız!


 

Sanat galerisinde, sergide, müzede selfie çekme açlığımız!


O koca kafalarınızı herşeyin içine sokun! Ama lütfen sanat galerilerinde, sergilerde müzelerde, selfie denen görgüsüzlüğü yapmayın. İnan olsun o koca kafalarınızın hiç bir önemi yok. Eğer bir sergiye gittiyseniz, sanata, sanatçıya, mekana saygı duyun, bir nebze olsun ilham almaya çalışın! Ulu orta heryerde selfie çekmek olmaz!

Düğünde havaya ateş açan maganda ile sergide selfie çeken magandanın ne farkı var?



Sanat galerisinde müzede selfi çekme durumu /Foto: Mariah Tyler
Ama kime ne diyorum ki daha mabet içinde inanca saygısı olmayanın sanata saygı duymasını beklemek hata! Ama tarihe not düşmek açısından yazalım bu durumu. Bakın kardeşim! Ha bir düğünde "havaya ateş açan maganda" ha bir sanat galerisinde "selfie çeken maganda" inan benim açımdan bir farkınız yok. 


Sefillik çağı pardon selfilik çağı görgüsüzleri!


Alının gücenin, zorunuza gitsin, inanın umurumda değilsiniz! Kelime dağarcığı 150'yi bile bulmayan bir sürü insan poz peşinde! Herkes herkese gösteriş derdinde! Böyle bir sefillik pardon selfie çağı içindeyiz! Varlık içinde yokluk! Her gün totosunu popusunu Türkiye'ye sergilemek için özel çaba sarfeden insan evladı topçu insanı sana DM atınca neden aleme duyurma gereği hissediyorsun! Hoşuna mı zoruna mı gidiyor anlamış değiliz! 

 

Selfie çekerken orasıyla burasıyla sanat eseri kıran magandalar!


Selfie çekeyim derken sanat eserlerine oranızı buranızı çarpıyorsunuz! Eserlere dokunarak kırıyorsunuz. Bu görgüsüzlüğü bırakmak lazım! Bu nasıl bir benlik yarışı, bu nasıl hayvanca bir egodur! Bi kendini dünyanın tepesinde görmeler, bi densizlik bir boşluk durumu var ki insan utanıyor! Madem o koca kafan o kadar değerli evinde döne döne çek! Senin sanat galerisinde ne işin var! Göstereceksen koca kafanı değil sanat eserini göster onu çek ki geleceğe miras kalsın! Senin kellenin kelle paça kadar ederi yok! Instagram çöplüğünü tarih nasıl yazacak bilemiyorum! Bir sürü cahil, cahilliğinden utanmadan, sanat galerisine fil misali giriyor!

İlber Ortalı'nın sevgili cahilleri!



Sonra İlber Hoca "görgüsüz" dedi, "sevgili cahiller" dedi diye aklın sıra İlber Hocaya laf yetiştireceksin! Bi düşünmen gerekmez mi sende bu zeka var mı? Bu ne şuursuzluk halidir! Selfie çekmek isterken kucağındaki bebeği bile düşürenler var! Ne desek bu kocakafalarda kısa devre yapar! 

Contemporary İstanbul'da Cİ selfisi çekme hali!


Contemporary İstanbul'da selfie çeken heykeli görünce contemporary kelimesinden soğudum! Amasya'da selfie çeken şehzade için 100 km yol tepenler daha Amasya'daki şehzadelerin ismini bilmez, tarihin ve coğrafyanın babası olarak bilinen Strabon'u bilmez, Kral Mithridates'i bilmez! O kral kaya mezarları neden yapıldı bilmez, İlhanlı ile Moğolu ayıramaz, hattat Şeyh Hamdullah'ı bilmez, Saraydüzü Kışlası'nı bilmez, selfie çektiği sağındaki dağ ile solundaki dağların adını bilmez. Yeşilırmak'ın başı neresi sonu neresidir bilmez, merak da etmez! Bindiği arabanın kaportasının bir parçası olarak gelir selfisini çeker olay biter! 

Portekekiz'de Ulusal Antik Sanat Müzesi'nde selfie çekmek için 300 yıllık Sanint Mİchael heykelini kırmışlardı!

Nato kafa nato mermer!

Genel Kurmay Başkanı önünde özgüven patlaması yaşayan asker!


Tam zamanı selfie yapmanın pozu!
Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı ve Genel Kurmay Başkanı'nın arkasında selfie çekti bir asker! Yılmaz Ödil haklı "zabıta müdürlüğünde bile böyle olay olmaz!" Ben olsam o dakika ordudan atarım böyle bir adamı!

Cİ'da yaşanan selfie aptallığı Fatih Altaylı'nın da dikkatini çekmiş, köşesinde yazdı!

Alan yok!
Kıran çok!

Herkes fotomodel, herkes zengin, herkes mutlu bu ne? Andy Warhol senin sözün düştü üstat! Herkes hergün meşhur! Al eline telefonu yap bir selfi, at filtreyi, karın kısmını incelt, basenleri daraltı 55 yaşında kadın oldu mu sana foto model!

Madem sanat galerisinde selfie çekiyorsunuz biraz adabıyla davranın oranıza buranıza mukayyet olun hanımlar, beyler!

Özçekim, özçekim nereye kadar! Selfie çekin ama öyle her yerde selfie çekilmez yeri gelir izin alman gerekir, her şeyin bir adabı usulü vardır!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı