İstanbul taksileri turizmin kabusu oldu!

İstanbul'un Taksici Sorunları

İstanbul'un Taksi Sorunları


İstanbul'un en önemli sorunlarından birini taksiler oluşturuyor. Tüm taksicileri kastetmesek de ne yazık ki taksicilik yozlaşmış bir meslektir! Her önüne gelenin, her koltuğa oturanın "taksici" olduğu İstanbul'da tehlike çanları çalıyor.

Taksicilik mesleğinde yapılan en önemli hata nedir?


Tekstilden para kazanan taksiye para yatırıyor. İnşaattan para kazanan taksiye para yatırıyor, uğursuz işlerden para kazanan taksiye para yatırıyor. Dolayısı ile burası bir rant alanı olmuş, bir tür monopol! Darbe döneminden buyana bu taksi olayına el atan yok! Araçlar pis kokuyor, bu taksilere çoluğunu çocuğunu emanet edebilir misin emin değilim! Kurallara uyanı mumla arıyoruz! En büyük sorun taksi plakası alanların taksiciliği bir meslek olarak görmemesi, bir yatırım aracı bir rant kapısı gibi algılamasıdır.

Taksiler üzerinden bir enflasyon nasıl yaratılır?


Taksi plakası kiralayanların çoğu ne yazık ki o taksileri kullanmıyor birilerine kiralıyor. İBB'nin yaptığı bir araştırmadan rakam da verelim. Taksileri kullananların %54'ü şoför, % 25 kiralık, ancak %21 kendi aracını kullanıyor! Git bilmem ne oto sentıra plakanı kirala! O adamlarda alsın plakanı kime kiraya veriyorsa versin! Bi sınav, bi denetim, bi sürekli eğitim, muayene filan hak getire! Aynen belediyeden rant sağlayan birilerinin pazar tezgahı kiralayıp sonra bu tezgahları başkalarına kiralayıp enflasyon olarak halkın cebine yansıması gibi bir durum söz konusu! O mesleği yapmadan para kazanan, rant sağlayan bir sistem kurulmuş! Ne yazık ki bu kurum Türk turizminin sırtında çok büyük bir kambur! Ülke imajının çizilmesine yarayan bir pıçak vazifesi görüyor!

Taksilerde mafyalaşma, çete eğilimleri seziliyor!


Taksiciler belirli bölgelerde mafyalaşmış adeta organize suç seşebekesi gibi çalışıyorlar. Haberlere de yansıdı bazı AVM önlerinde ve turizmin en hareketli olduğu alanlarda pusuya yatan taksicilerde turiste karşı kalpazanlık, dolandırıcılık, fazladan dolandırma, fazla ücret alma, eksik para verme, taksisine binen turistlere sarkıntılık, taciz gibi suç adına ne isterseniz var!

Taksiciler İstabul turizmi için önemli bir sorun haline geldi!


Sen sanatçınla, tarihi ve kültürel mirasınla bu fakir milletin parası ile elinden geldiğince iyi bir tanıtım yap, turist çek ama gelsin kolpa taksiciler binbir emekle getirdiğimiz turistlere musallat olsun oh ne güzel dünya!

Kimse kusura bakmasın taksiler İstanbul'un kabusu oldu! Bu kabustan kurtulmak için belediyeler, odalar,  polis, valilik el ele vermelidir! Bu adamların kazıkladığı, soyduğu, sarktığı, dolandırdığı, mağdur ettiği insanlar yüzünden adımız uğursuza çıkacak!

Eğer bu duruma birileri dur demez ise adımız bir zamanlar İtalyanların adına leke süren "kapkaçcılar" gibi olacak! Roma'da ceplerinize dikkat edin derlerdi! Bir grup uğursuz taksici sayesinde adımız "hırsıza, kolpaya, kalpazana" çıkacak! Biliyorsunuz bazı muhabirler taksilere binip turist gibi davranınca hemencecik bu uğursuz tipleri yakalıyor! Peki, polisin, zabıtanın, bu taksi meslek örgütünün elini tutan mı var! Yok!

İstanbul'un kalpazan taksicilerle kim mücadele edecek?


Uğursuz kolpa taksicilerle uğraşmak sinirleri bozmak demek! Demek ki, memurumuz masabaşı işi seviyor! Masa başı iş demek yatış demek! Maillerine bak, sosyal medyada dolaş, öğle yemeği ye, çaylarını iç sabah sekiz akşam beş de tatilsin! Oh ne güzel dünya! Yansın, yıkılsın, hırsızın uğursuzun elinde kalsın İstanbul kimin umurunda!

Şimdi emeği ile para kazanan, mesleğinin hakkını veren taksiciler yok mu? Var, ama onlar da bu uğursuz taksiciler yüzünden zan altında kalıyorlar! 

NOT: Taksi kelimesinin kökeni Alman bir aileye dayanıyormuş, bu ailenin adı Thurn und Taxis! Devlet adına paket taşıyan, kargo işi yapan bu şirket zamanla insan taşımaya başlayınca taksicilik müessesesi de böylece ortaya çıkmış!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi