İstanbul taksilerine oltalama gelsin!


İstanbul taksilerine phishing çalışması

Örnek Taksici Hakan Kanat'la övünç duyuyoruz

İstanbul bir çok yönü ile insanı çeliden çıkarmasına rağmen yine de dünyanın en güzel şehirlerinden biri olmaya devam ediyor. Hatta bize rağmen devam ediyor. İstanbul ne yazık ki dünya turizm pastasından hak ettiği değeri alamıyor. Alması için elimizden geleni yapmamız lazım.

Ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı için tonlarca para döküyoruz ama hava alanına gelen turisti dolandıran bir taksici yüzünden tüm emekler çöpe gidiyor. AVM'den alışveriş yapmış turisti çarpan çakal sürüleri yüzünden ülkenin itibarı eriyor! Tüm taksiciler böyle mi hayır! Ama bir tane çürük elma yüzünden tüm sepet çürüyor. Yılda bir kez bile dolandırıcı taksiciye çatsak olay tamamdır.

İstanbul'u yazan bir blog yazarı, blogger olarak Emniyet Genel Müdürlüğümüze bir öneri sunmak istiyorum. Taksicilere fişing (phishing) uygulaması yani oltalama çalışması yapılsın. Phishing (oltalama) illa siber güvenlik çalışmalarında yapılacak diye bir kural yok ki! Bu güzel imkanı ülkemizin, güzel İstanbul'umuzun lehine uygulayabiliriz. Turist gibi davranan bir emniyet görevlisi çanta unutsun, parası bol turisti oynasın bakalım ne yapacak taksici, sınavı çakanların derhal taksi kullanım yetkisi iptal edilsin. O taksi bağlansın 3 ay taksiye çıkamasın ki taksi sahibi de sürücü ararken dikkatli davransın! Taksici meslek örgütleri ve polis teşkilatımız el ele versin bu mesleğin hak ettiği değeri alması için çürük elmaları temizlesin!

Bu oltalama olayı süsrekli polis değiştirilerek uygulansın ki ülkemizin adını kötüye çıkaran kişiler taksici camiası içinden silinsin. Taksiciler kızıyor, taksici yakınları yorum yapıyorlar takmışsın taksilere diye ama ben olması gerekeni yazıyorum. Bakın şimdi güzel bir örneği paylaşıyorum. İstanbul Havalimanı'nda takside 30.000 Euro dolu çantasını unutan turiste çantasını iade eden bir insan evladı da var! Taksi sürücülüğü yaparak emeğiyle geçinen, helal para kazanan taksici esnafı Hakan Kanat'ı tebrik ediyorum.

Taksici Hakan Kanat'ın yaptığı bir lütuf, bir ihsan değil, olması gereken! Ama o kadar özlüyoruz böyle hareketleri ki bize olağan gelmiyor! Buradan İçişleri Bakanlığımıza ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz'e taksilere oltalama çalışması yapılması önerimi sunuyorum. Takdir kendilerinindir. AVM önlerinde Türk müşteri almayan, turist çarpmak için bekleyen çakal sürülerine de aynı oltalama yapılmalı ki bu pislikler toplumdan ayıklasın! Olağanüstü trafik koşullarında direksiyon başında emeği ile aile geçindiren taksi sürücülerimiz bu insanlar yüzünden zan altında kalmasın!

Yorumlar

Momentos dedi ki…
Süper bir öneri! İnsanların bir silkelenmesi gerek cidden. Keşke görseler bu yazıyı yetkililer.
Demirlady dedi ki…
Harika bir düşünce. Bu fahri müfettişlikler vardı bir ara onlar yok mu? Çakal dolu valla, aslında UBER niye olmadı onu da anlamıyorum. Gerçi pratikte kullanmışlığım yok ama UBER daha profesyonel hizmet gibi geliyor. Ben yıllar önce İstanbulda taksiye binmiştim de bir süre taksiye binemedim. Bu önerinizi twitter ortamında da yaptınız mı ?
Blogger Bolat dedi ki…
Bizim işimiz şehrimiz için iyi olanı istemektir, güzel yorumunuz dahi önemli bir katkıdır efem...
Blogger Bolat dedi ki…
Merhaba, siz EGM'yi ve bakan Bey'i heştekleyerek paylaşabilirsiniz sıkıntı yok! Yeter ki bu kişiler yüzünden ülkemizin, İstanbul'umuzun itibarı zedelenmesin!
Mutlu Eller dedi ki…
Güzel bir öneri Bolat. Çözüm üretmek şart. Ben İstanbul`da taksi kullanmaktan ne yalan söyleyeyim korkuyorum.
Beyaz Yakalı dedi ki…
Çok güzel bir öneri, sadece taksilerle bitmiyor bu tanıtım. Ama başlamak için güzel bir nokta. Teşekkürler...
RABİA SERTELİ dedi ki…
Sizin bu uyarılarınıza kızan taksici ve yakınlarını anlamak mümkün değil. Aksi takdirde onların da çakallardan olduğunu düşünürüz, kusura bakmasınlar. İstanbul sayesinde hayatını kazanıyorsan İstanbul'a layık olmak zorundasın. Yine önemli bir konuya parmak basmışsınız. Teşekkürler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi