Blogger Pucca Hapis Cezası Alırsa!

Blog yazarının adaletle imtihanı


Pucca sosyal medyadaki hesaplarından uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği gerekçesiyle hapis cezası aldı. Bu karar içimi kararttı, aklı başında hiç bir insan  "uyuşturucu" maddeyi övemez, övmemeli! Blog yazarı Blogger Pucca övdü mü övmedi mi bilemem! Ama İstanbul'da o kadar uyuşturucu satıcısı, torbacı, uyuşturucu baronu işadamı kisvesi ile elini kolunu sallayıp insanları zehirlerken eski bir blog yazarının bir paylaşımı nedeniyle torbacı gibi hapse atılmak istenmesi vicdanımı sızlatıyor!


İstanbul ve Türkiye uyuşturucu madde trafiğinden çok etkileniyor.


Ülkemiz uyuşturucu ticareti açısından Balkan Rotası denen transit yolu üzerinde bulunuyor. Türkiye üretim bölgelerine yakın olması nedeniyle de bu uyuşturucu maddelerden muzdarip. Bir de Avrupa kaynaklı kimyasal uyuşturucular (psikotrop) denen maddelerin yüksek trafiğinden etkileniyoruz. Yani kısaca İstanbul için uyuşturucu madde baş belası bir sorun.

Pucca'nın blog yazarı olup olmadığı da artık bir tartışma konusudur


Gelelim Pucca'ya! Pucca 2015 yılından bu yana blog yazısı yazmamaktadır. Twitti, instagram paylaşımıydı derken blog yazmaya vakti kalmamıştır. Pucca Günlük, http://passiflora-rapunzel.blogspot.com/ adıyla tuttuğu blog günlüğü onu yazar, köşe yazarı, iş kadını unvanlarına taşısa da o artık Hürriyet Köşe yazarı ve yazar olduktan sonra bloğunu terkedenlerden olmuştur. Belki de vakti olmadığı için yeni blog yazıları yazamamıştır! Belki de artık herkes gibi olmadığını düşündüğü için blog yazısı yazmaya tenezzül etmemiştir! O artık ünlenip "herkes" gibi olmaktan çıkmış meşhur bir yazar olmuştur. Bana soracak olursanız Pınar Selen Işık'ın blogger günleri çoktan geride kalmıştır. Kendisi 4 yıldır blog yazısı yazmamıştır!

Pucca ile ilgili haberleri okuduğunuzda aslında birbirinin kopyası olduğunu görürsünüz. Efenim neymiş eski sevgilisindenden öç almak onu rezil etmek için blog açmışmış! Kendi ifadesi mi bilemem ama şayet öyle ise pek hayırlı bir iş için açmadığı bloğunu ona şan, şöhret, para, pul, ün getirse de hayırlı bir sonuç getirmemiş gözüküyor! Hürriyet Pucca Günlük köşesi de bu haberler nedeniyle kapatılmıştır.

Kasvetli bir İstanbul gününde yazdığımdan mıdır? 15 Temmuz 2019 gibi bir günün ağırlığından mıdır bilemedim yazdığımın blog yazısı bir o yana bir bu yana sarkıyor. Şunu söylemek isterim ülke insanımızın şöyle kötü bir yanı var. Onu bir yere taşıyan her şeye ihanet ediyor! Tekstilden kazanıyor ama taksiye yatırıyor! Fabrikada üretim yapıyor otele yatırıyor. Çift çubuktan para kazanıyor inşaata yatırıyor! Ona para kazandıran mesleğine ihanet ediyor! Kazandıran mesleğine iyi bakamıyor, ona yatırım yapmayı çok görüyor! Pucca da maalesef onu bir yere taşıyan bloğuna ihanet ederek bloğunu yetim bırakan insanlardan biri oldu! Hürriyet'de köşe yazarı olmak daha cazip geldi herhalde! Ama gün geldi onu buruşturup köşeye koydular! Noldu şimdi?


Sizin çocuğunuz böyle bir metni okusa ne anlardı?

Bir blog yazarı olarak Pucca'nın aldığı cezanın çok ağır olduğuna inananlardanım


Eğer uyuşturucu maddeyi övme gibi bir suç var ise elbette bunun bir cezası olmalı, elbette bu bir düşünce çeşidi olamaz, elbette uyuşturucu maddeyi övme söz söyleme hürriyeti olarak algılanamaz! Sanal dünya artık öyle kafana göre kelime üfüreceğin yer değil, her kelimene dikkat etmen lazım! Eheh öyle şaka yaptım, kiki böyle dalga geçtim dersen sonuç böyle oluyor gördüğün gibi! Kimsenin senin kafatasının içine girerek seni anlama, kimsenin senin hangi diziyi izleyip ondan nasıl etkilendiğini bilme gibi bir imkanı yok! Ne anlaşılıyorsan o sun Pucca! Umarım istinaf mahkemesi'nde "Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme" suçundan hapis yatmadan bir şekilde kurtulursun! Artık para cezası mı, topluma hizmet ederek mi bilemem!

Pucca 7 yıl hapis cezası aldı cezası iyi halden 5 yıla indirildi. İzmir'de imza gününde uzun bir kuyruk var! Havadan nem kapan insanlar Pucca'yı büyük "muhalif" ilan etti! Ben herhangi bir muhalefetliğine ne yazılarında ne de blog yazarlığında rastlamadım, her hıyarım var diyene tuzla koşan bir millete döndük! Muhalefetlik bence "Kırmızı Kedi Yayınları"nın hakkıdır. Kırmızı Kedi Yayınevi gerçekten iyi yayınevlerinden biridir. Sanırım İzmir'de kitabevleri de var. D&R gibi yapmadılar Pucca'ya sahip çıkmalarını alkışlıyorum. Düşenin dostu olmalı! Ama "Muhalif Pucca" tabiri içime sinmedi her nedense!

Sosyal medya para kazanacağın bir alan fakat biraz itana ister


Sosyal medyada ünlen şan şöhret kazan, para kazan gayet güzel ama bu para kazandığın alanı öyle kafana göre "hedonist" duygularla kullanmamalısın! Evet 1 çocuk annesinden 5 yıl ayrı kalmamalı ama 1 anne de uyuşturucu madde ile ilgili bir söz söylerken bir metin yazarken 100.000'lerce çocuğun kanını emen onları köleleştiren uyuşturucu madde ile ilgili ne söylediğine o yazdığı kelimelerin nereye varacağına, insanların ne anlayacağına dikkat etmelidir! Kendin okusan kendin yazsan sorun değil! Ne yazdığına dikkat etmelisin! Sosyal medya para kazanırken iyi, ceza alınca tu kaka! Olmaz! Sosyal medyada herkes istediğini paylaşmakta ancak başkalarına zarar vermeyecek seviyede özgürdür!

Pucca'yı öyle özgür kadın böyle güçlü kadın filan diyerek gazlamaya gerek yok! 


Kadının özgür olması için uçarı olmasına gere yok! Sabah altı akşam 6 mesai yaparak alnının teri ile emek vererek kazanan kadın da özgürdür, evde onca işle uğraşan kadın da özgürdür! Şeyh uçmaz müritleri uçurur misali oldu! Ver gazı ver gazı,  kadın uçtu uçtu, ayakları yerden kesildi! Herkes ektiğini biçer! Gaza gel twit yaz sonra sil! Umarım bir şekilde para cezası ile yırtarsın Pucca! Çocuğuna ama en çok da sana yazık! Senin için her şeyin güzel olmasını diliyorum! İçinde yaşadığın toplumun bir kısmına "ayakkabı kokusu" diyecek kadar elinin ayarı yok senin!

Güzel insan Hazreti Ali Efendimizin bir sözü var hatırlatmak isterim “Eğrinin gölgesi de eğri olur.” Evet, o kadar yazdım ama tek kelimeyle özeti budur! 

 "Allah yardımcın olsun!"

Yorumlar

RABİA SERTELİ dedi ki…
Kimsenin kötülüğünü istemeyiz ama ben de bunu bilir bunu söylerim ki; ne yaparsa insan kendine yapar.
Ozin Blog dedi ki…
Merhaba, evet 5 yıl ceza alması biraz ağır olmuş ama Pucca'nın evrildiği noktayı da iyi analiz etmek lazım. Siz bu süreci biraz anlatmışsınız.

Binlerce insana ulaşan birinin "kafama her eseni yaparım yazarım" demeye hakkı yoktur. Bunun adıda hürriyet değildir.

Selamlar sevgiler..
Karafakiden dedi ki…
Alp merhaba,
Web sayfasının, yorumları vs elden geçirirken, eski bir yorumuna rastladım. Uzun zamandır da haberleşmediğimizi fark ettim. Blogları hep boşladık galiba biraz... Son yazın, buna işaret :)
Umarım her şey yolundadır...
Yazının bir kısmına katılıyorum, bir kısmına katılmıyorum. Ömrümde Pucca okumamış biri olarak, yine de o mesajın karşılığının ceza olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Bir ceza var, ama nedeni o mesaj mı, bilinmez...
Selam olsun yeniden :)
Blogger Bolat dedi ki…
Ama sonuçta korkulan olmadı, Pucca çocuğundan ayrılmadı. Buna çok sevindim...
Blogger Bolat dedi ki…
Saygılar bizden...
Blogger Bolat dedi ki…
Merhaba, evet uzun zaman oldu. Sonuçta kadın büyük bir yara almadan atlattı durumu, buna sevinelim en azından, hakikaten okuyumca, zaman zaman Pucca'ya haksızlık ettiğimi de düşündüm, insanız sonuçta o gün ters tarafımdan mı kalktım nedir..
Karafakiden dedi ki…
Merhaba! :)
Bu sefer de klasörlerimde 34volt linkine rastlayınca anımsadım, fakat link yellere karışmış.
Eh biraz ters kalkılmış bir sabahmış demek :)
Öncesinde takip etmediğim için sonrasında da Pucca ne yaptı, paylaşımlarına nasıl devam etti bilemiyorum. Ancak "sopa zoru" ile söyleyeceklerimizden vazgeçmek, laf olsun diye bile konuşamamak/yazamamak hoş bir ortam değil... Dünya kötü işlerin ticaretine engel olsun önce, üzerine dönen lafıgüzaf zurnada son delik bile sayılmaz :) (Görüşüm değişmemiş :))) )
Selamlar tekrar ve iyi seneler...
duygu özkan dedi ki…
Son yıllarda kısa yoldan ünlü olma fenomenlik adı altında türlü saçmalıklar yapmak moda oldu. Kendisini tanımıyorum çok şükür, sadece isim olarak duymuştum. Herkese, her şeye prim verilmemeli.
Bir kitap yazıp kendini dünyanın en iyi edebiyatçısı sanan da var, bir şarkı söyleyip kendini bir numara gören de var. Tüm suç böyle insanları havaya çıkaranlarda bence.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı