İstanbul Kitap Fuarı Tüyap

Tüyap Onur Konuğu Afiş

Gönlümün Fuayesinde Ağırladığım Fuar: Tüyap Kitap Fuarı



Hem ziyaret hem ticaret diyebileceğimiz kitap fuarları Estambul için de son derece önemli. Evet o mutlu günlere az kaldı. Ölmez sağ kalırsak iki gün hatta yıllık izin alabilirsek üç gün fuarı tavaf etmek şart.

Gutenberg  matbaa makinesini Almanyanın Mainz şehrinde keşfetti. Bugün hemen yanıbaşındaki Franfurt şehrinde dünyanın en önemli kitap fuarı Franfurt Book Messe yani Frankurt kitap fuarı yapılıyor. Bilginin yayılımında kitap fuarlarının yeri bir başkadır. Frankfurt kitap fuarı yayıncılık dünyası için önemli, en önemli yayın ajansları o fuarda. Oysa bizde kitap fuarı deyince kitap satışı akla geliyor.

Kitap Fuarcılığının Geçmişi


Ülkemizde kitap fuarı yani namı diğer  İstanbul Kitap Fuarı yani TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği  ilk defa 1982 yılında  28 yayınevinin katılımıyla Marmara Otelinin altında yapılmış sonra Fuar Taksim Tepebaşı’ndaki binada 2002 yılına kadar devam etmiştir ve nihayet Beylikdüzü Fuar Merkezi’ne taşınmıştır. Ben tepebaşındaki bina günlerini çok net hatırlıyorum. İnsan kalabalıktan boğuluyordu.

TÜYAP Kitap Fuarı Onur Konuğu



Bu yıl fuarın onur konuğu ünlü mimarımız Doğan Kuban, fuar konuğu ülke ispanya. Doğan Kuban İTÜ mezunudur Ağa Han profesörü olarak İslam Mimarisi ile ilgili dersler vermiştir. Çevre koruma projeleri yürüten hocamızın onur konuğu olması isabetli bir seçim olmuş. Tüyap fuarcılığı tebrik etmek lazım, gerçekten dünyanın en önemli fuarlarından birini organize ediyorlar. İspanya'dan Angeles Caso'nun geleceğini bilmek bile fuara gitmek için yeterli sebep.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Beylikdüzü'nde Yaşamak Nasıldır?

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı