Bu ne yaman oksimoron!

Bir iyi  bir kötü İstanbul haberim var. Önce kötüsünden başlayayım! Basın Ekspress Yolu, İkitelli Kavşağı arasındaki alan ve bu alan içerisindeki Ayamama deresinin kotu düşürülerek tekne gezintilerinin yapılacağı bir turizm alanı haline getirilecekmiş. Yani dere ile Marmara denizi arasındaki kot farkı sıfırlanacak ve dereye deniz suyu basılacak!
Doğayla oynamamak lazım! Doğadan almamak lazım! İntikamı acı olur! Çakma Venedik yaratacağız diye ekolojiyle oynanmaz! Denizin canı isterse o kot farkını kaldırır! Olası bir İstanbul depreminde sonradan açtığın kanal bir felakete sebep olursa! Amannnnnnnnn Bolat kim öle kim kala! Nerde görülmüş bizim uzun dönem düşündüğümüz! Carpe diem, başka bişey demiyem!
Ayamama deresinin ıslah edilip etrafının 4 milyar dolarlık yatırımla turizm alanı haline getirilecek. Dejavu, biliyorsunuz burada  insanlar pisipisine derede değil Mahmutbey yolunun ortasında sele kapılıp boğularak ölmüşlerdi. Sanırsın Filipinler'den Taifun abimiz yada Amerika'dan  Elizabet ablamız geldi. Yok yoook sadece yağmur yağdı ve canlı yayında sele kapılıp öldü insanlar! Turizm alanı yapacağınıza tabiat parkı yapsaydınız İstanbul nefes alsaydı!  
Şimdi iyi habere bakalım! İstanbul'un silüetini zehirleyen kazulet çirkin Zeytiburnu binaları yıkılıyor! Başbakan’a teşekkür ediyorum! Bürokrasiye kalsa o iş çoktan kitabına uydurulmuştu! 


Not: Oksimoron'u kısaca çelişkili iki anlam bildiren ifade şeklinde tanımlıyorum. Örneğin, sessizliğin sesi, sabit değişken, liberal faşist, muhafazakar demokrat, nasyonel sosyalist bla..bla..bla..

Fotoğraf Kaynak: Sabah

Yorumlar

o gun oradaydım ıse cok gec gıdebılmıstım,derenın tasmıs halını ıkıtellı koprusunden gorduğum anda aklım cıkıo sandım bu resmıde canlısını gordum bılıo musun sınırım bozulmustu o gun ıse gıttım kımse gelmemıstı sonrasındada bende eve gerı donmustum,facıaydı resmen.. Inanamıyorum nasıl yapıyorlar boyle sacma bısey olamazkı..
Caner Cangül dedi ki…
Tek kelimeyle şaşırdım Ayamama Deresi için düşünülen projeye. Tamamen hemfikirim: Binlerce, milyonlarca yılın oluşumu ile dalga geçer gibi müdahale olmaz. Doğa intikamını aldığında zerrece üzülmüyorum maddi kayıplara ama gariban insanlara insanın içi acıyor. Selin olduğu gün halen hafızamda; ertesi günü çektiğim fotoğraflarda derenin durumunu gösteren birkaç fotoğrafa link vereyim müsaadenizle:
http://www.flickr.com/photos/caner/tags/ayamamaderesi/
minique dedi ki…
Şuan oldukça şaşırdım diyebilirim.Çok merak ediyorum ama orada insanlara tekne ile neyi gezdirecekler oda bambaşka bir konu...O koca koca iş binalarınımı yoksa temden e5 e bağlanan lanet trafiğimi?Oldukça mantıksız ama elbet oradan birilerinin kazanç sağlayıp ekmek yemesi için yapılan bi projedir.Yoksa oldukça saçma...
Adsız dedi ki…
İlgiyle okuduğum bir yazı olmuş..Elinize sağlık..
Adsız dedi ki…
Hey ALLAHım! Yok mu bunların mühendisi, teknikeri? Gerçi ona da gerek yok ya..
Adsız dedi ki…
Sizinle aynı kanıdayım.. Yalnız merak ettiğim şey; neden sadece İstanbul sizin için ?
Bengi Özkan dedi ki…
Bende doğanın eninde sonunda özüne dönmeye meyilli olduğuna inanıyorum.

Sevgiler,

Bengi
Iki konuda da fikirlerine katiliyorum. Basligi da guzel secmissin : )
Pinecone Stew dedi ki…
Have a SUPER week, Bolat!
AslıASLI dedi ki…
Bu yazdıklarınızı okuduktan sonra bende carpe diem, başka bişey demiyem..

Yinede dayanamıcam içimi acıtıyor bu dönen yalanlar, tabiatla oynanması..
Stil Direktoru dedi ki…
alıştık hale bakın ya ülkeme yazık!
Begonvilli Ev dedi ki…
Yerden göğe haklısın;
Doğayla oynamamak lazım! Doğadan almamak lazım! İntikamı acı olur! Çakma Venedik yaratacağız diye ekolojiyle oynanmaz!

Ne zaman akıllanacağız!!!!!
seyabb dedi ki…
Turizm adına o kadar çok harap ettik ki doğayı...
Melange dedi ki…
Tamamen hemfikirim ama bu "carpe diem, baska bisey demiyem"e cok güldüm :)
Berceste dedi ki…
Adam cilgin proje diyor, ikinci bogazi acacagim diyor, Ayamama ne ki! Yillarin Ayamamasi da durduk yerde tasmadi. O kadar fabrika suyunu oraya basmasaydi, dere yatagina o fabrikalar binalar yapilmasaydi su basar miydi? Orada bir de kocaman bir okul var gormussunuzdur. Kocaman! Tabiat parkini kime yapiyorlar acaba? Dogru duzgun bir botanik bahcesi bile olmayan Istanbul'umda :((( Allah razi olsun yapanlardan bir tek NGBB var, ozel girisim, otoyollar arasinda labirentten labirente dolasiyorsunuz. Guzel mi guzel. Ama bir Kew isterdim ben Istanbul'un orta yerinde!
Adsız dedi ki…
hay Allahım ya, tamda yapacak yeri bulmuşlar çakma Venedk'i ben hergün arabayla o yoldan geçiyorum yapmayın öyle şeyler:D
Blogger Bolat dedi ki…
Biricit, aman Allah korumuş sizi yahu :)

Caner Cangul, fotoğraflar dehşeti gördük!

minique, o kadar yerinde bir yorum olmuş ki, neyi ziyaret edecek o turistler :))

Dejavu,teşekkür ederim:)

Esotron, mühendis vardır mutlaka :))

Sude, ah istanbul istanbul olalı diyorum, çok geniş bir konu o yüzden seçtim, seviyorum bu şehri :)

Bengi, sevgiler :)
Blogger Bolat dedi ki…
Aylin, teşekkür ederim yorum için :)

Antonella C'est moi, thanks :)

Aslı, acımaktan ziyade hakkımızı korumak lazım :)

Stil Direktörü, alışmamamız lazımdı ama :)

Bego, akıl konusunda umutsuzum :))

Kardeşim, aynen öyle, tahrip ettik !
Melange, dilerim hep gülersiniz :))

Berceste, ben de çıldıracağım bu projeler bu gazla giderse :))

Mavimetropol, artık baktıkça projeyi hatırlarsınız, aman sakin olun:)
sevda s. dedi ki…
Dediğin gibi bizim uzun dönemli düşündüğümüz görülmemiş hiç. Diyorum ki acaba kısa soluklu projeler işlerine mi geliyor, ilk yağmurda fırtına da bozulur sonra yeni bir proje ile çıkarız karşılarına mı diyorlar. Çok çabuk unutan hafızası zayıf ve asla ders almayan bir toplum olduk çıktık :(
Blogger Bolat dedi ki…
Umarım böyle bir düşünce ile projelendirilmemiştir Sevda:) yanarız sonra!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı