İstanbul inovasyon merkezi olabilir mi?

Eczacıbaşı ailesinin Türkiye'ye müthis katkıları olmuştur olmaya devam ediyor. Bunlardan biri Türkiye Bilişim Vakfı, vakfın başkanlığını Faruk Eczacıbaşı yapıyor. Bu vakfın yayınladığı harika süreli bir "gri yayın" var bu yayının adı "bilgi çağı" aynı adlı bir de internet sitesi var. Bilgi Çağının bu ayki kapak konusu "İstanbul İnovasyon Merkezi Olabilir mi?" şimdi bu soruya why not! Diyerek cevap veriyorum. Sizler böyle yayınlar yaparsanız bizler de okursak olur bu iş!.
Yalnız “bilgi çağı”nın dosya konusuna bayıldım! Merak ettirme Bolat neymiş bu dosya konusu? Dosya konusu "İstanbul İstanbul olalı" aklın yolu bir. Bundan gayrı kentlerimiz fabrika bacalarıyla işçi gücüyle değil yaratıcılık kültürü ile rekabet edecek! Yaşasın bilgi çağı! Bu yayında Melih Çelik imzalı ve "İstanbul İstanbul olalı" başlıklı yazıdan öğreniyoruz ki İstanbul, Dünya İnovasyon Kentleri Listesi'nde ilk 100'de dahi yer almıyor!
Olacak bu iş Sayın Faruk Eczacıbaşı, olacak! Siz böyle vakıflar kurup böyle faydalı, işlevsel yayınlar yaptığınız sürece İstanbul İnovasyon Merkezi olacak! Science Citation İndex, sayte ede ede bitiremeyecek bizdeki makaleleri! Bu şehir sizler gibi işadamlarının gayretleri ve aklıselim yöneticilerimizin destekleriyle bilim şehri de olacak! Ha, sen görür müsün Bolat? Orası muamma! 

Yorumlar

Kafe de Mola dedi ki…
İstanbul hep sanayi gücüyle kentleşti evet, ama bu parasal güç olarak yankılandı evet, kültürel olarak biz kendimizi tanıtamadık başkaları bizi görsün övsün istedik.Sonra özel yaptırımlar gerekti ve para bulamadık.çünkü iş adamları bunu gereksiz buldu.Çünkü parayı verecek ama arkaplanda kalacaktı buda işe ele avuca gelecek birşey değildi.Dediğin gibi görürüz belki:)Eğer sen yazmasan Eczacıbaşı isminden bi haber olacaktık.Sponsor şart tanıtım şart.Gözümüz açık gitmesin dimi:)
Blogger Bolat dedi ki…
Caner, haklısın biraz karışık sanki ama basılı kaynak çok şahane olmuş :)
Blogger Bolat dedi ki…
Kafe de mola, umarım o günleri görürüz ama bunun için hep birlikte çalışmamız lazım, güzel çalışması olan insanları desteklememiz, hiç olmazsa alkışlamamız lazım :)
Unknown dedi ki…
Bu bahsettiğiniz yayın kaç adet basılıyor ve kimlere gidiyor acaba? Umarım hak ettiği ilgiyi görüyordur.
Blogger Bolat dedi ki…
BT Haber diye bir dergi ile birlikte dağıtılıyor:)
Driftwood art dedi ki…
Hükümetin ilginç,fantastik planları var İstanbul için;İstanbul İnovasyon merkezi haline gelebilir...Bu hiç de hayal değil bana kalırsa,Yurt dışında Türkiye nin adını ilk kez duyanlar İstanbul değince gözleri ışıl ışıl parlıyor.İstanbul u çok iyi tanıyorlar Ve fantastik bir şehir olduğunu hayranlıklarını dile getiriyorlar.Bu avantajı da kullanarak İnovasyon oluşturmak çok olası.
Begonvilli Ev dedi ki…
Sevgili Bolat, evet, güçlü işadamlarının desteği ve çabası çok önemli ama öncelikle toplumun değişime olan isteği, yeniliğe açık olması ve girişimcilik ruhunu kavrayabilecek bir kültürel yapıya sahip olması gerekir. İstanbul resmi olarak bu sıfatı edinemese de bu süreci yaşamasını yürekten istiyorum.
normalde eğitim seviyesi ile yükselinebilir böyle konularda ancak ben milletimin ve paralı iş adamlarımın,modayı yakından takip etme güdülerine güveniyorum. Herkes yapıyorsa ben geride kalmam hırslarına da. Hani o 'cip' aldı ben altında mı kalırım gider 'Ciip' alırım hesabı..ama olsun bu sayede bile olsa bazı yollar açılıyor..olacaktır hem dde bizler de göreceğiz ama tek bir sorun var Eczacıbaşı reklamını yapmıyor şööle magazinlerde görünse, Faruk bey'in eşi Füsun hanım şöyle ikoncanlık oynasa ve biz böööle bir vakıf krduk.. falan dese.. inanın 1 senede mantar gibi benzer kruluşlar türer ..sonuç niyet ne olursa olsun ilerleme olur.. maaşları için çalışan birileri işi ciddiye alacaktır çünkü..bir d Eczacıbaşı gibi baştan ciddiye alanlarla oldu işte ..:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Beylikdüzü'nde Yaşamak Nasıldır?

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı