Başka bir Kağıthane, valla!

“Ooooo Bolat napmışsın sen! Çok uzun okuyamam” diyorsan! Saygı duyarım, değerli vaktini ziyan etme. Ama okurum vaktim de var diyorsan okuduğuna pişman olmayacaksın. Kelt rahibi druidlerin viskiyi damıtması gibi yazıyı imbikten geçirelim. Yazıyı bitirip pişman olursak yorum açık, mayhoş mayhoş blog sahibine saydırmak serbest! 

İnsan evladının en büyük buluşlarını, yazı, pusula, barut ve kâğıt olarak sıralayabiliriz. Barutu koy ver gitsin. Kültür tarihimizin en nadide buluşu bence yazı ve kâğıt. Mağara duvarlarına grafiti ile başlayan kaydetme sürecimizde yazma ve kayıt aracı olarak neleri kullanmadık ki, taşlar, kemikler, ağaç gövdeleri, kil, maden, papirüs, parşömen ve canımın için kâğıt. Bakın bun önemli buluşlar hep doğudan geldi. Bugün İngilizce “paper” olarak kullanılan kelimenin kökeni Mısır icadı “papirüs”ten türemiştir. Tamam da Bolat, biz neden papür, paper ya da papirüs demiyoruz da “kâğıt” diyoruz de bakalım?

Şöyle ki: Kâğıdın dünya tarihinde resmi bulucuları Çinlilerdir ama çok önemli bilim adamları derler ki Çinliler kâğıdı Türk kabilelerinin keçe yapımından esinlenerek icat etmişlerdir. Mesela Singrid Hunke’nin tezi budur. Daha iki yıl önce Hereke diye köy kurup Hereke Halısı'nı esinlendiklerine göre. Huy bu değişmiyor yani. Neyse, bakın kâğıt nasıl oluşuyor: Ağaç ve bitki lifleri aletlerle dövülüyor, saçaklanıyor, ıslatılıyor, su verilerek şişiriliyor ve bunlar çeşitli aletlerle kesilerek safiha (düz, yassı levha) haline  getiriliyor… bıla..bıla.. Şimdi Hunke’ye hak vermeyenimiz var mı? Bildiğin keçe yapımı yani. Türkler ipek liflerinden tokmaklama tekniği ile elde ettikleri safihaya (yassı, levha) “Kakat” adını vermişlerdir. Kakmak, vurmak, tokmakla dövmek anlamına geliyor. Kamusi Türki’de “kak” ve “kakat, kakaç” sözcükleri yer alıyor zamanla kelime “kağat” şeklini almış ve bu biçimiyle doğu dillerine girmiş biz de “kâğıt” ı Farsçadan almışız iyi mi!

Kâğıdın dünyaya yayılmasına öncülük etmişiz, Çinliler bunu sır olarak saklarken onlardan öğrenip kâğıt kullanmayı bilmeyen milletlere kâğıt öğretmek amacıyla anayurttan sıcak memleketlere doğru yola çıkmışız. Yol uzun kavim kalabalık, ekmek derdi her dem önemli, ister istemez gittiğimiz yerde istenmemişiz, kalabalıktan mütevellit hır gür çıkmış. Barbar olduğumuzu iddia edebilirler ama biz medeniyet götürmek amacıyla gelmişiz buralara kadar. Neden barbarlık olsun külliyen yalan.

Bu kadar kâğıttan bahsettin ama merak ediyorum “İstanbul bunun neresinde” Bolat! Şimdi sadede geliyorum “Kâğıthane” diye bir yer var biliyorsun! "Evet Şişlinin komşusu semt."  Yok o değil Kağıthane diye “tükan” gördüm de ben!

Bir kere ismine bayıldım KağıthaneBilemiyorum kaç kişiler ama tebrik ediyorum bu güzel insanları ya da insanı. Çok beğendiğim bir tasarım ve iş fikri. Kâğıttan özel tasarım malzemeler.Yaratıcı tasarımlar! Günlük kullanım için neleri var görmek lazım. Ben en çok Amerikan servis İstanbul sokak adlarından oluşan tasarımlarını sevdim. Şöyle yurt dışına ya da İstanbul dışına çıkarken hediye diye eşe dosta alınmaz mı? Alınırrr. Yemelik İstanbul Sokakları.

Bu yazı reklam mı? Yooo, kimsenin böyle bir talebi yok. İstanbul’da güzel olan her şeyi anlatmak aktarmak misyon, fizyon, amaç, hedef, iş planı, performans karnemde hatta değerlerimle örtüşüyor. O kadar yazdın, "iyi o zaman ver bakalım internet sayfasını."


Fotoğraf kaynak: Kağıthane

Şimdi mim olayına geliyorum. Mim bana darılmasın ama bir türlü anlayamadığım için kendi yöntemime göre mimliyorum :) Tüm takipçilerimi mimliyorum.

Yorumlar

Öncelikle 'kağıt' hakkındaki bilginizden dolayı kutluyorum . Bir edebiyatçı olarak Kamûs-ı Türkî'min sahifeleri parçalanıncaya kadar uğraşmıştım ,ekler -kökler,yeni kelimeler,şimdi okuyunca heyecanlandım ben bunları biliyorum diye :)Haliyle günlük hayatta kullanacağımız çok fazla yer olmuyor :)
Her zaman olduğu gibi çok ama çok keyifli bir yazı olmuş. Her ne kadar İstanbul'da yaşamayı göze alamasam da İstanbul hakkındaki yazıları okumaktan keyif alıyorum. Bunda sizin de büyük payınız var tabi.
Not: İlginç "mim"' de bana da yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Sevgiler...
semaca dedi ki…
Eğlenceli olmazmı tabii olur... evet bende bayıldım amerikan servislerine... hem de kendim kullanmak için, gerektiğinde... tanıtım için teşekkürler.. sevgiyle
BÜTÜ dedi ki…
harika olmuş okunmaz mı hepsini okudum :)
emeğinize sağlık :)
Joujou dedi ki…
Joujou şu anda Kağıthane'nin sitesini inceliyor :)
Diğer yandan madem mimlendik, buna bir yazıyla karşılık vermek gerekir. Üzerinde çalışıciiim efenim.
Ayrıcaaaa yazı yine harika olmuş :)
elma+Z dedi ki…
elmasız olmaz demişsin, yettim bende! her zamanki gibi harika bir yazı yazmıssın su gibi içtim. zaten konu kagıt "canımın içi, elim-kolum,
işim". siteyede girdim baktım 10 numara iş yapmışlar hatta cok fena kıskandım benim niye aklıma bu fikir gelmedi diye. sözlerime burada son verirken arkadasları alınlarından öper sanada saygılar sunarım:)
Elif Ayvaz dedi ki…
E çok güzelmiş.
Mr.E dedi ki…
Böyle yaratıcı fikirler daha da artsa da mekan ile kurduğumuz sosyal, duygusal, fiziksel bağlarda da bir artış olsa keşke :) Belki o zaman yönetenlerin değil de bizim istediğimiz yerler olmaya başlar yaşadığımız yerler
Asortik Krep dedi ki…
Çok ilginç bir mim olmuş bu, beni bile şaşırttınız :)
ve evet yazı süper, sadece haberdar olmak adına bile çok memnun oldum bu ürünlerle tanışmaktan,teşekkürler.
mismet dedi ki…
ben üşenmedim erinmedim okudum sonuna kadar yazdıklarını.Öncellikle nasıl birisin ya bukadar bilgi merak birikim bravo vallahi bide senin bu konu bağlamalarını seviyorum.kağıdın tarihçesinden girdin nereye bağlanacak diye beklerken pat.bağladımsiteyi girdim inceledim ve bu ne ya ne güzel şeyler bunlar.deli gibi kedi sever ben istanbulun kedileri magnetine bayıldım.Bu aydınlatıcı postlarını heyecanla bekliyorum.
stylekolik dedi ki…
Süper bir yazı..Ben bu blogu seviyorum. Farklı işte..Kendine özgü...
Sis dedi ki…
Magnetlere not defterlerine origami zarflarına bayıldım. Fikir güzel,mağaza,güzel web siteleri ayrı güzel; ama en güzeli bu tanıtım yazısı ve içeriğindeki bilgiler. Teşekkürler Bolat.Mim konusunu pas geçersem kızmazsın umarım, ben pek uzağım o olaya.
Caner Cangül dedi ki…
Tükânı görmedim ama birkaç sene evvel hani bugün Çin'in boyunduruğunda bulunan Sincan bölgesinden Türkiye'ye göç etmiş Uygur Türklerinden biri ile muhabbetimiz olmuştu. Bir sohbet toplantısında görüşmüştük. Çantasında birkaç tomar elde üretilen kâğıt, çeşit çeşit. Bunları yapıyor, tanıtıyor ve hatta dünyayı geziyor bu işler için. Hatta bilirsin, onlar genelde Zeytinburnu tarafında yerleşiklerdir. Aslında o kâğıtlara çektiğim fotoğraflardan bastıracaktım. Sonra bla bla derken araya girenlerden ötürü kaldı öylece. Aklımda kaldığınca bugün Kâğıthane'de bu kâğıt yapma işini yeniden ayağa kaldırma planları bile vardı. N'oldu ne bitti, takip edemedim gailelerden.
Adsız dedi ki…
Yazı yine süper de mimi anladıysam arap olayım :):):)
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Merhaba Bolat, ben bir cirpida okudum, o akici ve esprili yazinla : ) Ne guzel baglamissin, bir suru de bilgilendirme yaparak. Siteyi hemen inceledim ve cok guzel seyler kestirdim gozume, ilk firsatta bir magazalarina ugrayip bakicam, aldigim cicilerin bilgisini veririm sana : ) Mim icin de cok tesekkurler, guldurdun beni : ) Yanlis anlamadiysam bir mim konusu yok dimi? Kraliyet ailesi olayina da guldum : ) Evet oda ev gibi rahatti, hatta bazi noktalar daha bile rahatti, ama yazdigim gibi evden birkac aksesuar da goturdum ortami daha sicak yapmak icin : ) iyi haftasonlari : )
Emine Tusavul dedi ki…
Harika bir yazı olmuş! Basın bülteni ya da bizim bizi gördüğümüz gibi değil de dışarıdan bir gözle yazılan yazı nefis!
Yorumlar da çok yüreklendirici.
Evet, çok severek, düşünerek ve heyecanla yapıyoruz bu işi. Umarız sizlerle birlikte uzun soluklu bir proje olarak sürebilir.
Görüşmek dileklerimizle, izleyin bizi; hep yeni bir şeyler geliyor...
Emine B. Tusavul
İki Kum Tanesi dedi ki…
Füsun T. öncelikle selam eder, sonrada Kağıthane'de kaybolduğunu beyan eder. :)) Çok şık tasarımlar. Slogan göze batıcı ama çok gerçekçiymiş. İçeri girince , şunu da alsam, bunu da alsam, hepsini alsam moduna giriveriyor insan.
Adsız dedi ki…
bence yazın uzun değil :) ama bi an korktum :)
süper bir sayfa ayrıntıda gizli tasarımları kafa yorulmuş,muzip seyleri seviyorum :)
sayfaya bakındım çok iyi ama detayları daha iyi görmek için
deşeceğim sayfayı.:)
teşekkürler.
mutlu kal :)
Nuraycatasarimlar dedi ki…
Çok şaşırdım bloğumun 1.ci doğum gününe sayılı günler kaldı ve ilk mim sizden geldi,çalışırım öğretmenim .Siteyi inceledim,çok güzeller bu postun sonunda hemen aklıma amerikan servisleri ve istanbul ile ilgili bir fikir bile geldi:) sonunda bende bir dükkan açıcam ,hem atölye hem dükkan olmalı...Ayrıca şimdi aklıma geldi,kağıt takılar yapan İstanbulda bir beyefendi var.Çok hoş kağıt yüzükler yapıyor,görseniz şaşırırsınız.Facebookta yaptığı ürünleri paylaşıyor onuda burda belirtmiş olalım .Arkadaşım değil ama takı tasarımı yapan arkadaşlarımın arkadaşı Ali Rıza Kart:)
Mutlu Eller dedi ki…
Bolat, senin yazılarını hiç sıkılmadan sonuna kadar okuyorum. Hep keyif alıyorum, her defasında bir şey öğrenip gidiyorum bloğundan.
Kağıthane`yi İstanbul`u iyi bilen ve bizi sık ziyaret eden arkadaşımdan dolayı biliyorum, hatta çok da güzel hediyelerim var oradan alınmış:)
Kağıthane`nin sitesinde söylendiği gibi "Buradaki hiç bir şeye gereksiminiz yok ama gördüğünüzde hepsini birden almak isteyeceksiniz"
Tam benim için:)) Ben kaybolurum orada:))
Beni tanıyorsun, ben neler yaparım o kağıtlarla bilsen, çok ama çok mutlu olurum, o kesin!
Beni de düşündüğün için teşekkürler:)
Baştan sona keyifle okudum, söz sen yaz ben hep okurum böyle dolu dolu oldukça..

Mim olayına çok güldüm.. deneyelim bakalım..
Unknown dedi ki…
E sen paso masraf cikariyorsun yahu! Site cok guzel, urunler cok guzel aklima 'tasarim alaturka' geldi (http://www.tasarimalaturka.com) aylarca takip ettim, e-mail attim orada satilanlari nooooolur seri uretime gecirin, hepsini alicam (dantel araba ortusu disinda hahaha) diye! Hala icimde uktedir...
Adsız dedi ki…
Tesekkür ederim :)
özge bayrak dedi ki…
bolat bolat bolat :)
vallahi yine pek bir öğrentili, beğentili bir post olmuş diyeceğim, sayende balık hafızama birkaç cümle ekliyorum buralarda; -kağıt işte ne var?- deyip geçmektense, birkaç dipnot vermek havamı 1500 yapacak nihahah :)
istanbulu çok iyi bilmesemde 'kağıthane' ye bayıldım! en çok da nerelere biliyor musun- minik kumaş çantalara, bardak altlıklarına, bloknot ve defterlere ve ve veeeee çok kitap okuyamasam da magnetli kitap ayıraçlarınaaa! miminde ismimi görünce canı gönülden mutlu olduğumu da bilmeni isterim, teşekkürler.
sevgiler.
selinacar dedi ki…
Yine çok güzel bir yazı olmuş... Siteyi inceledim ve özellikle sokak tabelalarının yer aldığı amerikan servislerine bayıldım. Kağıt hakkında ufaktan bilgim vardı da bilmediğim birkaç ayrıntıyı da öğrenmiş olmaktan çok memnun oldum, teşekkürler :)
Blogger Bolat dedi ki…
Selin beğenmene sevindim, birlikte öğreniyoruz :))
Blogger Bolat dedi ki…
Özge, eğlendirme misyonumuz önemli :)) hakikaten güzel fikir pek tuttum bu kağıthane olayını ben! Uzun bir süre farklı hediye almak için benim adresim olur.
Blogger Bolat dedi ki…
Rica ederim :)
Blogger Bolat dedi ki…
Yok, ben masraf çıkarmam, masraftan kasıt zaman ise evet postların zaman aldığı doğrudur:)) rafinerinin sitesi de güzelmiş baktım iyi ajans.
Blogger Bolat dedi ki…
Başak bemim mim için tutankamon fermanı gibi demiş ben çok güldüm :)
Blogger Bolat dedi ki…
Rica ederim efenim sizsiz olur mu blog alemi :)) saygılar sevgiler sunuyorum gecenin 01:28'inden artık pazar oldu :)
Blogger Bolat dedi ki…
Bakalım, not edelim Ali Rıza Bey'i bu arada ben askerken komutanımızın adı Ali Rıza idi, ben kısaca Arıza şeklinde kısaltınca olanlar oldu tabi...:))
Zeugma dedi ki…
Teşekkürlerr..
Benden de selamlar Bolat Bey :)
Blogger Bolat dedi ki…
Habinoş gezmek dolaşmak serbest :) teşekkürler.
Blogger Bolat dedi ki…
Merhaba, evet beğendik anlaşılan yorumlar o yönde :)
Blogger Bolat dedi ki…
Efenim ne demek rica ederiz biz işte blog ahalisi olarak kendi halimizde eğleniyoruz:)) sizi de aramızda gördük şeref duyduk. Yaptığınız işi çok sevdik hem iş fikri hem de tasarım olarak :)
Blogger Bolat dedi ki…
Aylin bu bilgilerden bir gün yazılı yapıcam ona göre :) şaka bir yana birlikte öğrenmek kadar güzel bir şey yok. Aylin,bu mim olayının mantığını tam çözemediğim için başak'ın dediğine göre tutankamon fermanı gibi bir şey ortaya çıkmış ama mim mimdir neticede :)
Blogger Bolat dedi ki…
Ben de olaya Fransız kaldım zatten :) ama mim mimdir neticede:))
Blogger Bolat dedi ki…
Caner, ne güzel insanlardır onlar yahu, ben de mantı yemek için Zeytinburnu taraflarına giderim sırf bu adamlar yüzünden :) Hürriyetlerine kavuşmalarını dilerim tiz vakit. Belediyeye kaldı ise o iş uzar, Fazlı Bey çalışkandır ama Belediye dedin mi dur orda işler karışır hep:))
Blogger Bolat dedi ki…
Ben de uzaktım ama toplu sünnet şöleni gibi oldu bu, hiç önemli değil, gönüller bir olun yeterli :))
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkürler güzel yorum için :)
Blogger Bolat dedi ki…
Bak o nasıl birisin'i yakında çözeceğiz, resimle gözgeçmişle bam diye bulacaksın beni ve belki şöyle diyeceksin "Anaaa bu at hırsızı kılıklı adam mı bunları yazıyormuş" :)))
Blogger Bolat dedi ki…
Rica ederim efenim ne demek, bilgi paylaşımında bulunduk beraberce bilgilendik:)
Blogger Bolat dedi ki…
Mr.E, bu tasarım işi yapanlardan genelde sevimli kibar insanlar oluyor, yoruma aynen katılıyorum :))
Blogger Bolat dedi ki…
İstanbul'a gelince uğrarsın artık tükana :)
Blogger Bolat dedi ki…
Evet, güzel fikir güzel iş, bence insanlar da güzel mesela Emine Hanım bize yorum bile yazmış. Maşallah diyelim uzun ve güzel bir iş hayatı dileyelim :)
Blogger Bolat dedi ki…
JouJou, buyrun inceleyin beğendiğiniz bir şeyler olursa ben sizin yerinize alışveriş yapar kargo ile iletirim :) sevgiler...
Blogger Bolat dedi ki…
Bütü, teşekkür ederim güzel yorum için :)
Blogger Bolat dedi ki…
Rica ederim ne demek :) her zaman bekliyoruz bloğa :))
Blogger Bolat dedi ki…
Hocam siz o zaman ara sıra beni uyarın yahu, Bolat bak onu öyle yazdık bak böyle yazılacak, devrik cümle ayıptır günahtır filan diyerekten. Hakikaten ben bundan onur duyarım ve yaygın olarak yanlış kullandığım kelimelerin doğrusunu öğrenmiş olurum :) Bunda ciddiyim:))
Blogger Bolat dedi ki…
Rica ederiz ne demek :))
Olé dedi ki…
Selamini aldim Sevgili Bolat :) Ben de buralardan selam yolluyorum; o guzel sehrin tadini benim icin de cikar zira burnumda tutuyor. Bu arada yazi gercekten cok guzel; Hereke detayina inanamadim :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkürler :) güzel yorum için ben de sizleri takibe devam Olcay :)
maviumut dedi ki…
çok güzel bi mim olmuş,benide unutmadığınız için teşekkürler:) yazılarınızı severek takip ediyorum..
bende sitelerini gezip amerikan servislerine bayıldım,aklımda olsun bi İstanbul aşığı olarak;)
Adsız dedi ki…
Hahahhhaa :):) diğmi :):) İyi pazarlar size..
euphrates dedi ki…
Bolat, yalan söylemeyeyim son 3 postunu okuyamamıştım. :) Kağıthane müthiş bir yer, tam bizlik deli işi. Ben şu an kibrit kutulu defterlerini kullanıyorum. Ama insan oradaki her şeye sahip olmak istiyor. Bazıları kıyafet vitrinlerine yapışır, bazıları da kırtasiye - kitap vitrinlerine, benimki de o hesap. :)) Eline sağlık, pek bir keyifle okudum efenim.
Feza dedi ki…
Tasarımları çok sevdim, yazınızı zevkle okudum ve paylaştım. Kedili takvim çok şeker,kartpostal yakında tarihe karışacak.. umarım bu böyle girişimci insanlar sayesinde bu sektör yeniden canlanır.
Blogger Bolat dedi ki…
Evet iş fikrini çok sevdim ben de:) teşekkür ederim yazıyı beğendiğiniz için, onur duydum :)
Unknown dedi ki…
okudum hemde yorumlara kadar :))) güzel bir bilgilendirme olmuş emeğinize sağlık
Stil Direktoru dedi ki…
Çok çılgınsın aynen öyle valla .)
Mim yazmasam bile aklına gelmiş olmak büyük incelik Alp'cim tşkler...
Sonsuz Dekorasyon dedi ki…
:))) çok eğlenceli yazmışsın...
Sonsuz Dekorasyon dedi ki…
üşenmedim okudum:) ve sayende Kagıthane'yi keşfettim. Çok güzel bir fikirden yola çıkmışlar farklı ürünler hazırlamışlar yakında bende bir post hazırlarım burdan:)) detaylı fikirlerimi uzuuuun uzun yazarım:)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim harikasın :)
Blogger Bolat dedi ki…
Mim çok uzun olunca onlara bir direktör lazım dedimdi :))
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, al al oldu yanaklar burada :)
Blogger Bolat dedi ki…
Euphrates, güzel delilik alametleri bunlar üç vakte kadar kıyamet kopacak demektir :)
Blogger Bolat dedi ki…
Rica ederim ne demek :))
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, sıkılmadıysan ne ala, gerçekten fikir güzel, ben sıkılmayacağıma eminim uzun posttan :))
Kum Tanesi dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kum Tanesi dedi ki…
Merhaba Bolat Bey,yazinizin basinda insanlarin yazinizi cok uzun bulabilecegini ifade ederek kendinize haksizlik etmissiniz. Güzel ve yerinde tespitlerle dolu hos bir yazi olmus.Ben zevkle okudum bir cirpida.Bir ibareniz hatta cok hosuma gitti:Neden barbarlık olsun külliyen yalan.
Okuyunca beni memnuniyetten gülümsetti.Yaziniza ben de bir ilave bilgi sunmak isterim müsaadeniz olursa?Uygurca ve Özbekce de bugün kagit kelimesi KAGGEZ dir. Yani kak- ez den geliyor. Ayrica TIZ VAKIT vurgunuzdan Uygurca ya da basarali bir hakimiyet kurmussunuz devam edin.Hürmetlerimle
N.Narda dedi ki…
Şimdi yazı gayet güzel,faideli,eğlenceli...de mim olayı da nev-i şahsına münhasır olmuş. Anladığım an yazmaya başliciim:)
Şu an anladığım şekli (kafam pek bi dolu da bu aralar,sarhoş gibiyim, demeyeceğim,bilmediğim şeyi betimleme aracı olarak kullanmayayım:))bu yazı üzerine bir mim mi?
Berrilla dedi ki…
Bolat =)Yazın hiçte uzun değil bir çırpıda okundu hemen. Kağıthaneyi ilk defa duydum.Bana uygun takı var mıdır gerçekten, bakıcam =)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, birlikte öğreniyoruz, etimolojiye karşı özel bir ilgim var :) sizin bu ilgi mesleki mi?
Blogger Bolat dedi ki…
Ben mim olayını kendim kavrayamadığım için yazıya özel bir mim yaptım :))
Blogger Bolat dedi ki…
Beril gidip görmek fena olmaz sanki :)
okuyan dedi ki…
Çok güzel bir anlatımla yine güzel bilgiler vermişsin. Verdiğin linkte çok güzel ürünler var, teşekkürler:)
Mim için de ayrı bir teşekkür:) Yeni gördüm, kusuruma bakma.
okuyan dedi ki…
bu arada moonlightcat13 blogumda kendimce mime iştirak etmeye çalıştım:)
deeptone dedi ki…
bak mimlemede bi kural var ki.
:)
mimlediğimiz her kişinin bloguna gidip mimlediğimizi haber veriyoruz. geçenlerde 2 mim yapmıştım. her iki mimde de 150'şer kişi mimlemiştim 2 günde. ve 300 bloga gidip seni mimledim diye haber vermiştim. bak sanırım sen gezmemişsin bilokları. mim yazmak çok hoş ama mimleme kısmı zor. o nedenle herkes hep 3-5-10 kişi mimliyo.
:)
Kum Tanesi dedi ki…
Hem öyle hem degil.Istanbul Üniversitesi Tarih bölümü mezunuyum.Uygurca ve Özbekceyi iyi bilir,diger Türki dillerni de anlarim.Yilarca Uygurlarin arasinda yasadim Zeytinburnun´da ve Almanya´da. Türk dünyasi Arastirmalari Vakif korosunun ise ikinci dönem üyelerindendim o yüzden kulak misafirligim az degildir.Ama hayatim boyunca her tahsilini yaptigim seylerin aksine islerle ugrastim.Hürmetlerimle efendim.
The Merika dedi ki…
mr bolat yazı uzun gibi varsayılsada çok keyifliydi elinize sağlık derim ben:)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim güzel post ve mim için :)
Blogger Bolat dedi ki…
Ooooow çok zormuş, keşke vakit olsa :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim güzel ve yreklendirici yorum için The Merika :)
çilek ve karamel dedi ki…
yazma kabiliyetimi yitirdim, cesaret aliyim diye buralarda dolaniyorum, her seferinde cok guzel buluyorum, yazmasam da olur diyip bir pantalon bir ceket gidesim geliyor buralardan:) cok guzeller.. cümlelerinize mizahınıza saglık..:)
çilek ve karamel dedi ki…
yazma motivasyonumu yitirdim, toparlanirim belki diye buralarda geziniyorum, her seferinde cok guzel buluyorum, cesaretleniyorum:) cümlelerine, mizahina saglik..
N.Narda dedi ki…
mim tamamdır :)
Blogger Bolat dedi ki…
Efem yapmak istediklerinizi yapmanız lazım, iltifatlar için çok teşekkür ederim :)
Blogger Bolat dedi ki…
Gerekirse alıp gidin başınızı keşke dememek için ama tatil babında olsun :))
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim güzel iltifatlar için yeni postlar bekliyoruz sizden :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı