23 Nisan'da fosur fosur uyursan!

Hep şikâyettesin! Cumhuriyeti öyle yapıyorlar böyle yapıyorlar! Haklısın sen 23 Nisan'da evde fosur fosur yattığın için oluyor tüm bunlar! Kalk çocuk ol, çocuğun varsa o coşkuyu çocuğunla yaşat! Çocuğun yoksa sen çocuk ol, o coşkuyu sen yaşa! Neşeni sevincini âlem görsün! Sen sokakta ol ki coşku olsun, sen sokakta ol ki bayram olsun! Şikâyet etme işin ucundan tut, madem beğenmiyorsun beğenilecek işler yap! 

Atatürk bir zamanlar sana hitaben “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz" diye maruzatını anlatmıştı! 

Bırak memleketi aydınlığa boğmayı, bu ülke için bir mum yakabildin mi? Cevabın evet ise sorun yok, çalışmaya devam! Cevap, hayır ise bugünden tezi yok çalışacaksın arkadaş! Yoksa sen fosur fosur daha daha rahat uyuyasın diye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı evlerde kutlanabilir, akıllı ol! Yarın İstanbul coşmalı arkadaş! Çoluk çocuk tüm İstanbullu sokakta olmalı, bayram bayram gibi kutlanmalı! 23 Nisan ile ilgili "dayatmalarda kayboluş" güzel bir post yazmış tavsiye ederim.

Yorumlar

gerçekten çok haklısın...çıkmalı sokaklara bilincinde olmalı nedendir bu bayram.. sahip çıkmalı bağımsızlığımıza da çocuklarımıza da.. bayramımıza da.. dğnya çocukları ile beraber biz de şenlik yapalım...

postum için iltifatına da teşekkür ederim..
Blogger Bolat dedi ki…
Bu bayram hepimizin keşke değerini bilebilsek! Hepimizin derken dünya çocuklarını ve insanlarını da kastediyorum :)
Joujou dedi ki…
Belki artık çocuklara örnek olabilmek adına daha farklı şeyler yapmaya başlamalıyız. Örneğin, böyle günlerde koşa koşa tatile gitmek yerine özenle giyinmek, büyük aile yemekleri düzenleyerek kutlama yapmak ve çocuklara klişeleşmiş cümleler dışında birşeyler anlatarak onları bilinçlendirmek gibi... Bir gün büyük bir ailem olursa böyle yapacağım.
Ozlemaki dedi ki…
Biz bugün Yunusaki'yle adını "23 Nisan" koyduğumuz bir uçak maketini tamamlayacağız =)
annemahsustan dedi ki…
Çookk beğendim yaklaşımını... Bizi buralarda çalıştırıp, evde çocukları hapsettirip o çoşkuyu yaşatmayanlar utansın: )

Kalalım kendi çoşkumuzla....
çiço dedi ki…
yaşasın 23 nisaaaannn :):):)
Blogger Bolat dedi ki…
Joujou, umarım bir gün büyük bir aile sahibi olursun:) evet böyle kutlanmalı katılıyorum daha özümseyerek zorla stadyuma giderek olmamalı belki de! Devlete kalmadan kendimiz öğretmeliyiz bu bayramının anlam ve içeriğini ki daha etkili olsun, çocuklarımız daha bir geniş açı sahibi olsun :) neyse 23 Nisanımız Kutlu olsun :))
Blogger Bolat dedi ki…
Özlemaki, Yunusaki'yi öpüyorum, mutlu bayramlar diliyorum, keşke bütün dünya çocuk olsa bugün :))
Blogger Bolat dedi ki…
Bugün milli bayram o iş yeri sakata gelmesin dikkat et :)) Çalışma bakanlığı müfettişleri kutlamasın senin patronun mübarek bayramınız :))) evet yahu zulüm yani, en azından çocuklara yazık!
Blogger Bolat dedi ki…
Neşe doluyor insan :))
İki Kum Tanesi dedi ki…
İşte buuuu , 29 Ekim'de yazdığım bir postda bu duygularımı paylaşmıştım,bu bayram lafı klavyemden almışsın Bolat. Eline, fikrine yüreğine sağlık. Yazının altına imzamı atıyorum.
annemahsustan dedi ki…
Arasam mı çalışma bakanlığını: ) baktım da site de çoğu işyeri açık ama.

O değilde benim ufaklıkları babaları etkinlik izlemek için götürmüş okula, alışsınlar şimdiden. En azından 4/1 açık veriyoruz: )
Nini Nileud dedi ki…
İşte bu!
Olması gereken coşku burada:)

not: çok ama çok teşekkür ederim!
Mutlu Eller dedi ki…
Bırak elimden geleni ve gelmeyeni bile yapıyorum:))
Törenden yeni çıktım, çocukların okulu mutlaka gününde kutlar ve biz hiç öyle tatile falan kaçmayız. Hatta bu kez büyük oğlan bir şarkı için mi bekleyeceğim dedi. Evet dedim, bekleyeceksin! Rahatına düşkünlük, kaytarma yok. Nasıl öğrenecekler başka türlü...
Sadece şikayetle olmuyor bu işler, hem vıdı vıdı yapayım, hem de her kutlamada tatile gideyim, dünyada yok örneği!!!!
The Merika dedi ki…
ben duygulandım hocam:) böyle bir gaza geldim gibi:)23 nisanı stada gidip kutlamak var şimdi ama kalabalıktan saklanan bir tiplemeyim.bayrak astım o yeter:D bu yorum iade-i ziyaretimdir.Ayrıca çok sağolun güzel yorumunuz için sayın bolat.iyi günleriniz olsun.
Blogger Bolat dedi ki…
Ne güzel hava da güzel çıkmam lazım sokağa, 23 Nisan Çocukları gülen gözlerle bakmak lazım :) Saklanacak bir şey yok ortalık uğursuza kalmasın dürüst insanlar hep görünür olmalı :)
Blogger Bolat dedi ki…
Bravo diyorum Semi :)) Bak velete sen ya!!! 3 saat aptal bir oyunun başında olurlar ama açık havaya isyan ederler :))
Son satırda işte benim isyanım:)) buraya bunu niye diktiler kimse bir şey demiyor mu? Kimse dediğin kimdir! Sen elinde kumanda ile sofada yayılırken kim senin hakkını koruyacak !! Oh suyundan da!
Blogger Bolat dedi ki…
Bayramımız kutlu olsun, çocuklarımızı nasıl yetiştireceğimizi anlatmaya gerek yok herhalde :)
Blogger Bolat dedi ki…
Sayın yeni nesil :)) günün anlam ve önemini sana anlatmaya ihtiyaç yok, yetiştiren belli ki vermiş bu duyguları sana, selamlar :))
Nesrin dedi ki…
biz çocukken (sanki çok yaşlıymışım gibi:))yani 10 sene kadar önce bayramlar kaçılacak bir şey değil heyecanla beklenen günlerdi. Haftalar öncesinden hazırlık yapılır özenilirdi. Şimdi ki çocuklar zorla görevleri olsa bile işlerini bitirip hadi eve gidelim diyorlar. Dediğiniz gibi anneler babalar da aynı, herkes bitse de gitsek modunda..
Biz öğretmezsek, göstermezek çocuklar nerden öğrensinler...
Adsız dedi ki…
Sevgili Bolat, 23 Nisanı tüm çoşkusu ile sindire sindire kutladık..Ayaklarmıza ağrılar girdi ve kulaklarım çınlıyo :):) Çocukların gülen gözlerindeki parıltıyı görebilmek için herşeye değdi..Renki ve neşeli , harika bir gün:):)
Unknown dedi ki…
Efenim, amarikalilarin pagan kulturunden asirarak miss gibi icat ettigi Halloween (cadilar bayrami) dururken boyle anlam ve onemi olan haysiyetli bayramlari kutlamaya hgerek yoktur! Arti yok mesgul meclisimizin ve kek degerli hukumetimizin onumuzdeki senelerde her ne kadar tarihleri uymasada 19 mayis'i Thanks Giving (sukraaan gunu) olarak, 30 agustosu da 4th of July (dot temmuz) olarak kutlamamiz icin kanun cikarmalidir!

Sevgili bolat, eksigim varsa duzelt lutfen :-)

Kutlu, turkce'de tanrinin destegi, rahmeti uzerinde olan demektir, dolayisi ile 23 ,isan bayramimiz kutlu olsun deyisi ozellikle bugunlere cok yakisiyor!
Ferhat Bayram dedi ki…
bayramlari gerektigi gibi yasamiyor turk milleti

bakiniz bayram oldumu tatile git sanki tatil icin olmus o bayramlar.
Blogger Bolat dedi ki…
Anti sosyal bir gençlik doğuyor, iletişim araçları çoğaldıkça iletişim kalitesi düşüyor sanki :) çocuklarımızı bilinçli yetiştirmemiz lazım :))
Blogger Bolat dedi ki…
Oh oh çok iyi etmişsiniz :) ayaklarınıza sağlık :)
Blogger Bolat dedi ki…
Kutlu kelimesinin böyle bir anlamı olabilir :))Barışbaşak, globallaşmeden olsa yerel heyerl olan her şeyi terk edeceğiz heralde yakında :))
Blogger Bolat dedi ki…
Deliye her gün niyetine sanki Ferhat :))
RABİA SERTELİ dedi ki…
Sadece şikayet eden, şikayet edince en büyük yurtsever olduklarını kanıtladıklarını zanneden ama sadece kendilerini kandıran insanlar ki; bunlar hiç de az değiller. Fosur fosur uyumak deyimi buraya -amiyane tabirle- cuk oturmuş. Bu anlamlı günde iyi bir uyarı olmuş. Tüm Türkiye'nin egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun.
Unknown dedi ki…
Bu arada kelime hatalari bilerek yapilmistir! Saygilar :-P

Kut'lu yu da Jean-Paul Roux kitabinda okumustum :-) LAf etme hemen karsilastirmali tarih okuyos, nedir yani alla allaaaa :-)
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Klavyene saglik Bolat, cok guzel elestirmissin, ama boyle bayramlarda tatile gidenlere de yuklenilmesin, arada o da lazim.
Unknown dedi ki…
Kelime hatalari bilerek yapilmistir, onu da belirteyim :-)
The Merika dedi ki…
:):) siz benim yerimede kutlayınız sokaklarda sayın bolat çok uğursuza rastlar iseniz haber salınız derhal sokaklardayım:):)
caglaBeycan dedi ki…
ne yazık ki her geçen yıl daha da unutuluyor bayramlar. Çocukları da stadyumlara götürme adetimiz artık yok gibi bir şey.. Ben 90lar çocuğu olmama rağmen 2-3 kez çıktım bayrama. Şimdiki çocuklar sıcakta ayakta stadyumda beklemekten şikayetçi.. Öğretmenlerimiz yeterince anlatmıyorlar sanırım küçük hanımlara, küçük beylere milli bayramlarımızın neden bayram olduğunu. Yeni nesil her şeyden habersiz yetişiyor.
Blogger Bolat dedi ki…
Yukarıdaki klavye hataları tamamen klavye hatası:)) doğrusu şöyle:
"Barışbaşak, globallaşmeden olsa gerek yerel olan her şeyi terk edeceğiz heralde yakında :))"
Blogger Bolat dedi ki…
Ben en çok bundan şikayetçiyim şikayet var mızmızlık var ama bir el atim bir destek vereyim yok! Tüm bunlar ben yatarken olsun!
Blogger Bolat dedi ki…
Vaayyyyy helal bea! 10 numara Türkologtur kendisi :)) Ben kabalcıdan almıştım bir kitabını :) Varsa böyle güzel karşılaştırmalar haberimiz ola :))
Blogger Bolat dedi ki…
Hahahaa senin için her gün tatil Aylin, nasıl bir işin varsa bir ordasın bir burda :))
Blogger Bolat dedi ki…
İlla stadyumlara gidilmesin gönülden kutlansın çocuk bilmez elbette aile bilecek bu günün kıymetini ya da vatandaş olarak sen ben bileceğiz Çağlambeycanım :) biz anlatacağız sindire sindire! Sonra Atatürk'e diktatör diyebilen bir insan türü olurlar!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı