Bir babanın GDOL oğuldan intikamı

Dün Estambul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan Doğan Online’ın  GDOL, Digital Talk Fest’indeydim. Hava güzel, Haliç manzarası güzel, saltanat kayığı turları güzel! Kafamda bilerce soru ve birçok değerli panelist ve konuşmacı üstüne dondurma kadar naif bir karikatürist Erdil Yaşaroğlu ve bir halk kahramanı sunucu Serdar Kuzuluoğlu. Her şey güzel ambians şahane, dönerek gelen sahne o biçim! Sağımda solumda oturan hatun kişiler, beyfendilerin ellerinde Iphone, Samsung,  Asus ya da Ipad tablet pc’ler.  Bizim neymiz eksik bir ara açayım da maillerime bakayım istedim, bir de ne göreyim benim Asus kaput  “ ülen noluyor bastık bastık çalışmıyor” anlaşıldı anlaşıldı bizim Teo (oğlum Teoman, 3.5 yaşında) tablette karpuz kesme oyunu oynayarak makinenin şarjını yemiş. “Oğlum ben seni napim!” Eve gidince GDOL’ nesline 1 hafta oyun oynamama cezası vereceğim! Ayrıca kendisinin en sakar fotosunu buraya koyarak intikamımı alıyorum. Bakmayın böyle şeker şerbet görüntüsüne bu kareden saniyer sonra kapaklanarak düşecek ve yaygarayı basacaktır! GDOL nesli nedir? El cevap, GDOL nesli okuma yazma bilmeden bilimum bilgisayar türevlerini açabilen, o ekranda oyunu sakladığın halde bulabilen ve o oyunlarda senden çok level atlayan minik yaratıklardır!
GDOL’den aklıma takılan bazı notlar aktarayım: İstanbul'da Haliç kenarında hava çok güzeldi, katılım yüksekti. Hanzade Doğan Boyner etkinliğin sonuna kadar ayrılmadı, bravo kendisine.  Artık beşikten mezara bağlantı durumumuz var, anne karnındaki bebek ultrasonla online! Doğduktan sonra her an bağlantıdasınız, yuvada online! Ölünce morg kayıtlarınız online! Mezara girince mezarlıktaki Fatiha hizmetine online!  Facebook, twitter, blog, google plus adresleriniz sağ sol meleklerinizin işini kolaylaştırıyor, günah ve sevap hesapları online!  Öyle çok seçenek içindeyiz ki bu mefhum zaman algımızı yükseltiyor. Zaman zaman araçla amaçları karıştıyoruz hepimiz insanız henüz mutant olamadık! İnsan aynı insan. Çağımızın en büyük sorunu odaklanma! Dün GDOL’de binlerce insan tweet etmekten o canım konuşmacıları tam olarak dinleyemedi, nasıl yani! Şöyleki: Serdar Erener "kulak" dedi çok önemli dedi, haydaaaaaaaaa binlerce tweet kulak önemli dedi Serdar Erener dedi! Yahu adam konuşuyor lafın bir sonunu dinle nereye bağlayacak… Yok yok kulak önemli dedi… Kısaca kaliteli ve özgün içerik internetin geleceğini belirleyecek. Yandex’in kurucusunun tespiti de önemli arama motorlarında neden 6 adet tercih var? Bir de hayran olduğum bir tablo gördüm ve çok mutlu oldum, twitter de 1. Sırada Cem Yılmaz ikinci sırada Abdullah Gül ve Üçüncü sırada Demet Akalın var! Tablo geleceğe ümitle bakmamı sağlıyor. Sonuç, korkmayın hala elma, ekmek, armut, üzüm yiyor hala sarılıyor, ağlıyor, gülüyor, hala eşten dosttan ahbabtan haber bekliyoruz. Ersin Yıldırım'a da bilet için teşekkür ediyoruz.
Not: Teoman'a bilgisayarı yasakladık 5 yaşına kadar ancak benim mihmandarlığımda kullanacak, en fazla 10 dakika ama naparsan yap, nasıl bir nesilse her türlü bilgisayarları açıyor, bir şey olmamış gibi kapatıyorlar.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Boynuz kulagi gecer! Sen istedigin kadar 'mihmandarlik' yap, koltugunden edecek seni bak gor! :-D

Isin guzel kismi, eger cocugunla ilgili bir ebeveyn isen, sen de onunla ogreniyorsun ki bes parmagin besinde ayri ayri oynatmasin seni :-)

Hepinize bir massallah yolluyorum, fantastik bir hafta sonu dileklerimleeeeee...
siyah kuğu dedi ki…
:)) çok güldüm okurken:))
Blogger Bolat dedi ki…
Haklısın arkadaşım, dünn disconnet oldum kendimi Neandartel gibi hissettim kendimi. Hanzede Doğan Boyner'in güzel bir tespiti vardı artık internet dünyası paralel evren değil zira paralel çizgiler birbirine dokunmaz ama internet hayatımıza dokunuyor öyleyse paralel bir düya değil bu, şeklinde bir tespit ki doğru! Hafta sonu çok müzikli bir dünya bekliyor olacak beni şayet gerçekleşirse postta öğreneceksin :)) ki çok mutlu olacağına inanıyorum :)
Blogger Bolat dedi ki…
Ne mutlu sizi eğlendirebildiysek, yazarken eğlendim ben :))
çiço dedi ki…
kıyamam yaaa üzme teo yu on dakika da ne ya ısınma turu hevesi kursağında kalacak yavrunun(benim gibi halalar teyzeler oldukça yandı anne babalar heheee) şaka bir yana en iyisini yapıyorsunuz ;)
diğer herşeye katılıyorum zaten geçtim oraları çok eğlenceli bir yazı olmuş :)
minikkus dedi ki…
aahaahaha hakkaten de bu yeni nesil beni de korkutuyo azizim, düşün bak beni bile korkutuyo:)
biz tableti elimize aldık mı dur bi bunun burasından mı şettiriyoduk falan gibi hesap kitap içine girerken-ki ben bilgisayar mühendisiyim bide düşün- arkadas sanki zaten 30 yıldır tablet kullanıyo gibi eline alıp çatır çatır menüyü geziyo, en renkli tumbnailin oyunlara ait oldugunun da bilince oldugu icindirki gördügü en renkli şeyi tıklıyo, sonra oyun başlasın:)
valla biz annemiz başımızda olmadan zıçamazdık, bunlar yakında uzaya da gider, hiç şaşırmam o_O
minikkus dedi ki…
aahaahaha hakkaten de bu yeni nesil beni de korkutuyo azizim, düşün bak beni bile korkutuyo:)
biz tableti elimize aldık mı dur bi bunun burasından mı şettiriyoduk falan gibi hesap kitap içine girerken-ki ben bilgisayar mühendisiyim bide düşün- arkadas sanki zaten 30 yıldır tablet kullanıyo gibi eline alıp çatır çatır menüyü geziyo, en renkli tumbnailin oyunlara ait oldugunun da bilince oldugu icindirki gördügü en renkli şeyi tıklıyo, sonra oyun başlasın:)
valla biz annemiz başımızda olmadan zıçamazdık, bunlar yakında uzaya da gider, hiç şaşırmam o_O
Blogger Bolat dedi ki…
Zıçma konusunda "baba çişim geldi" durumundayız hala ona eskortluk ediyoruz ama sıra tablete gelince "baba açayım mı" yok, direk aç ve oyna! Geçen gün "baba bana blog açsana" dedi, dumur oldum dumur!!
Blogger Bolat dedi ki…
Tableti ilk aldığım gün çocuğun gözü kalmıştı "aa tam bana göre baba, bana mı aldın" dedi! Demi ama çocuk ya!
Mutlu Eller dedi ki…
Bolat, oğlunu ben niye yeni öğreniyorum? Belli ki kaçırmışım:)
Onlar dijital yerli ne de olsa tabii ki bilecekler...
Sonraki yaşlarda cep telefonu, ipad diye tutturacak. Bizim evde tv dahil tüm dijital dünya sınırlı. Gene de her şeyin farkındalar ve sanki yıllardır kullanıyormuş gibi profesyoneller:))
Orada olmak isterdim dün, GDOL' da yani...
Teo'yu öp benim için:))
Benim iki oglum var biri 17,5 yasında :) digeri 21 aylık :)
17,5 yasında olan 5 -6 yaslarında iken dayısının internet kafseinde takılıyordu ve dayısı olmadıgı zamanlar sorun cıkaran pc lere o minicik parmakları ile çözüm getiriyordu :) 21 aylık olanda babasının tabletinde bi kedi var akıllara zarar, hani konusunca her dedigini tekrarlayan tipsiz bir kopekle bir suru husumet yasayan bir kedi.. iste o kedinin hastası. kendisi "bideeee" adını taktı kediye ve kimde tablet, ayfon, blekberi gibi bilimum GDO lu CPE TELEFONU türevleri görecek olsa kamikaze sortisi ile atlıyor :) kaçırabilene aşkolsun :)
nil dedi ki…
yerim ben o teo'yu, sen intikam aldım zannet, daha şeker bir foto bulamazdın ki :) üstelik o karpuz kesme dediğin fruit ninja aında gayet ciddi bir oyun, ben de seviyorum ne varmış, oynayacak çocuk elbet :))
N.Narda dedi ki…
GDOL nesli tanımına bayıldım.Bende 3 adet yeğen bu tanımına tıpatıp uymakta!

Bıcırığa uygulayacağın yasakta eşine ve sana başarılar dilerim zira büyük dikkat ve katılık istiyor:)Benimkiler öyle bir lütfen diyor ki 10 dakika 20 dakika oluyor:(
canan beycan dedi ki…
Benim başımda da var bir tane. 11 yaşında Bilgisayar hastası
küçük kızım.Ödev diye girip hem ödev hem face,oyun,vs...hepsini bir arada beceriyor.Cezalarda çözüm olmuyor.Ödevler bilgisayar ortamında istenince cezalar kırılıyor.Zamane çocukları işte.Üzülüyorum.Ama fazla yapacak bir şey yok.Bu gelişmelerin içine doğdular nede olsa..
Yazınızın içinde kendimi buldum.:(
stylekolik dedi ki…
Yine çok hoş bir post olmuş Bolat. Okurken Çok keyif aldım.
Blogger Bolat dedi ki…
Semi, özel hayatımı pek konu etmek istemezdim ama yeri ve zamanı gelince yazdım amacım TEO' yazmak değil GDOL neslini daha iyi anlatabilmekti :)) Teo'yu öpüyorum senin yerine, GDOL güzel organizasyon olmuş ikincisi daha süper olur umarım :)
Blogger Bolat dedi ki…
Hakikaten başka bir nesil geliyor umarım bunlarda GDO'lu ürünler gibi olmazlar:)) bu bilgisayarlar ve tv zımbırtısının çocukların hayal dünyasının çocukların haya dünyasını kısıtladığını düşünüyorum. Bana bana masal anlat başlıyorum anlatmaya "evvel zaman içinde ..kalbur saman içinde..." derken hemen atlıyor "baba next..." leeyyynnn yürü git bir de masal anlat diyor:))) neyse zamanla dinlettim masal girizgahını orda next filan derse masal olmayacağını biliyor :) bu sefer de tv yada oyun kahramanları istiyor "baba kayulu (Caillou) masal anlat" yooo ben gayet ciddiyim yürü git Teo diyor masal faslını bitiriyorum :))
Blogger Bolat dedi ki…
Hay yüklemez olaydım Nil :)) ama sen dur sen dur ben yazın o karpuz kesme görevini bizzat verecem ona kontrollü şekilde bakalım keyif alacak mı :) hatta İran karpuzu çıkmış neden bu hafta sonu denemiyorum belki vazgeçer :))
Blogger Bolat dedi ki…
Yasaklar konusunda katıyım :)) ba o ne zaman gönüllü olarak "baba ben odama gidip oyun oynamak istiyorum" derse işkilleniyor ve suç üstü yapıyorum :)
Blogger Bolat dedi ki…
O çok güvenmesin internet ödevlerine bir çocuk bana mail attı:
...... "abi senin yüzünden öğretmenden sopa yiyordum he...." diye.
Olay şu, benim galata kulesini yazımın " II. Mahmut nazar değmesin diye Galat Kulesine kurşun döktürmüş" lafını kopy past edince sınıf yıkılmış, e hoca da kızmış yahu :))
Blogger Bolat dedi ki…
Keyifli bir kaç dakika geçirebildiyseniz ne mutlu bana, yorumunuz iin ben teşekkür ederim :)
sen istediğin kadar kısıtla bir yolunu bulacaktır... !?! kimin oğlu???
Bırak oynasın... sanki senin o yaşta olsa sen oynamayacak mıydın? karpuz kesmeye davetlimiyiz?

GDOL nesli tanımlamana bayıldım.. kullanabilirim.. patentinin sende olduğunu eklerim...!!!
Blogger Bolat dedi ki…
Bu tanımlama Hanzade Doğan Boyner hayratıdır :)) ama akıllıca
Biliyorsun Doğan Online kurucusudur kendisi. GDOL'ün açılımı şu: Generation Do it Onliners, GDOL :)
Yook yassakk babayı madara etti, millet GDOL ama ben kalem kağıt not tuttum :))
Uyuşuk Hayalperest dedi ki…
Biz belki de ürkektik. Elimizi birşeye uzatınca anında şaplak gelirdi. Daha ziyade böyle kurcalayacak bir alet yoktu ki o vakitler. (:
Kurallar konusunda yeğenlerime karşı katı olan teyzeyim. Bakalım ilerde hem onlara hemde kendi çocuklarıma karşı nasıl olurum.
Birde şu var. Sen, çocuğundan az bilmeyeceksin. Ki ipler senin elinde olsun.
Ozlemaki dedi ki…
çoook leziz bir post yine Bolat. Bi de bu "kristal çocuklar" çok feci, bilirim. Bende de gelişmiş bi modeli var. Az bekle daha neler olacak :) :D
beste dedi ki…
bizde de yasak, 6'yasina kadar sayili gun kaldi:) Tv zaten bizde seyretmiyoruz cizgi filmler sinirli bazi arkadaslarima gore 1960'lardaki gibi yetistiriyormusum cocugumu bahcede, camurda yuvarlanarak, bortu, bocek pesinde. halbuki ben hayalgucuyle yetistiriyorum bana minnak bir cocugu Tv, bilgisayar onune koymak cinayet gibi geliyor kor ve sagir oluyorlar gozune isik tutulmus tavsan gibi. Seneye okula baslayacak ve bilgisayari egitimi icin kullancak zaten bir sure sonra ipin ucu kacacak bari cocuklugunu acik havada gecirebilsin. bu arada anne babanin bir numarali oyuncagi bilgisayar bu kadar arzu dolu olmalari anlasilir. Bilgisayara basinda gecince calisiyoruz zannediyor leo hala:) Leo'dan Teo'ya sevgiler
Blogger Bolat dedi ki…
Fare denen aparatı galubeladan var oldu sananlar var halbuki yıl 1992'de Üniverste öğrenciyken, Bilkentteki YÖK Dokümantasyon Merkezine gittik o zaman "bilgi ağları" diye bir kavram var, biz ingiltereden bir bilgi ağına "soğuk füzyon" yazık göönderdik, makine: ığğğğk gııııyk ıyyyyykk, gııık seslerinden sonra basılı bir metin geldi prof. bilmem kim 1.5 sent ödedik :)) vay beaaaa dünya nereye gidiyor demiştik :) bir yere gitmedi :))) bugünleri gördük işte :)
Blogger Bolat dedi ki…
Özlemaki :) ben şunu bilir şunu derim, gelecek yazanın, çizenin okuyanın olacak hep:) çünkü biz onların yazdıkları senaryolarla üzülecek, gülecek, sevinecek, düşüneceğiz ya da yazanların kitaplarıyla şekilleneceğiz :)) teknoloji iyi bir araç ama sadece araç :))
Blogger Bolat dedi ki…
Beste bazı arkadaşlarımızın çocukları hala konuşamıyor ama Teo Ankara gezisinde trende konuştuğu kıza "Atatürk'ün Mozolesine, çiçek koyacağım" babam çiçek alacak da dedi :)) gözler faltaşı oldu.. mozole diyor çocuk mozole diyor diyerekten. Bilgisayar ve TV tek yönlü iletişim aracı bence 5 yaşına kadar yasak olmalı :)) başka bir arkadaşımda len "trabzan" dedi Teo ben bu kelimeyi kullanmayalı 10 yıl oluyor...demişti, onlar bizim geleceğimiz teknoloji evet ama o herşeyin sonu yada başı demek değil :) 5 yaşında İphone verdiğin çocuğun mutlu olabilmesi için Liseden sonra Coca Cola'da Muhtar Kent yerine CEO yapman lazım :))
Ozlemaki dedi ki…
niyet güzel elbette, umarım dediğin gibi olur.
Allah ..Allah .. ben Boyner'in GDOL nesli diyeceğini düşünmemiştim.. demek moda olmuş hem İngilizcesi hem türkçesi yaılıyormuş !!!!

yahu.. ben GDOL dan değil GDOL nesli'nden bahsediyorum..!!!

Sen hiç oyalama beni öyle.. Teo'ya veriver tableti ynasın çocuk.. yoksa senin hada despot baba diye öykü yazarım sonra Teo'ya gönderirim hem de.öp benden veleti.. çok şeker şey.
Blogger Bolat dedi ki…
Öpüyor selamını iletiyorum:) evet GDOL nesli :))
canan beycan dedi ki…
Çok güzel ya :) Benimkinede böyle bir ders lazım..
Sis dedi ki…
Cidden şeker şerbetmiş ama oğlunuz allah bağışlasın. 5-6 yaşlarına kadar yasaklayabilirseniz ne mutlu, ama büyüdükçe kendi kararlarını almaya başlayacaklarını unutmayın. Hele okul başladığında siz istemeseniz bile eğitim ve ödevler bilgisayarı hayatlarına sokacak. Bugün 13 yaşımdaki oğlum benden önce facebook hesabı açtı kendisine. Ben ilk bilgisayarı üniversite 1ci sınıfta görmüştüm 1983 de. O da bildiğiniz bilgisayarlara benzemeyen bir oda büyüklüğünde bir şeydi. Delik delik kod bastığımız kartlarını terminallerine verip program falan yazardık. Benim çocuğum ise masa üstü bilgisayar olan bir eve doğdu. O yüzden bizi aşmış olmaları bana çok normal geliyor.
pembe kekik dedi ki…
Arkadaşımızın çocuğu bahçede böceği görünce baba çalıştı çalıştı demiş. Sanki doğdukları gün uzaktan kumandaları ellerine almış gibi oyuncak arabalarla oynuyorlar.Kaça kadar sayıyorsun deyince ingilizce saymaya başlıyorlar.Okumayı sökmeden her türlü ingilizce komutu bilgisayarda yazıyorlar.Bunların hepsi de 2,5-3 yaşındaki çocuklar:)Bu arada oğlunuz çok sevimli:)
Elif Ayvaz dedi ki…
Bir oğlun olduğunu hatta evli olduğunu bile bilmiyordum Bolat. Allah bağışlasın. :)

O minikler öyle. Benim yeğenlerim de aynen Teo gibi. Benden çok şey biliyorlar ki bilgisayar programcılığı çıkışlıyım ben. :)))
Blogger Bolat dedi ki…
Bir süre yasaklamak en iyisi çünkü belirli yaşa kadar, çocuk normal gelişimini tamamlayamıyor! Şimdilik onun dokunma, konuşma, öpüp koklama gibi özel ihtiyaçları var bir süre sonra istesemde yapamayacağımı biliyorum :)) Nerden nereye Computer dünyası :))
Blogger Bolat dedi ki…
Hahhaha walla tam ısırmalıkmış o çocuk yaaa :))))
Çalıştı çalıştı haaa :))) teşekkür ederim Teo adına :))
Blogger Bolat dedi ki…
Elif bu postta kadar özel hayatıma dair bir şey yoktu ama GDOL'de bunu yaşadığı için yazdım :) Teo'nun kulaklarını çınlattık :))
Çok şirin Teo Allah bağışlasın,bence 5 yaşına kadar kullandırmayın çocukluğunu bizim nesil gibi yaşasın diyeceğım ama insan kıyamaz da bu güzel bakışlara.Şimdiki çocuklar çok farklı .
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, farklı oldukları o kadar belli ki :))
Yeni nesil böyle işte insan şaşkınlıkla bakıyor. Düşünüyorum şimdi ben sevimli Teoman yaşındayken ne yapıyordum diye? Sokakta arkadaşlarımla oynuyordum. Korkuyorum ben bu çocuklardan teknoloji çocukları oldular. Bazen yeğenim babamı ittirip "Dede, sen bu işten anlamıyorsun galiba, beceremeyeceksen kenara kay da ben yapayım" diyor. Babam da sessizce kalkıp yerini ufaklığa bırakıyor. Teknoloji çok güzel çok yararlı ama çocuklar sosyalleşemiyorlar, arkadaşlıklar gelişemiyor,paylaşmayı öğrenemiyorlar, bilmiyorlar. Yararından çok çocukların kişilikleri üzerinde bırakacağı zararları düşünmeden edemiyorum. Daha fazla kafa ütülemeden kaçıyorum:) Elinize,zihninize sağlık güzel bir yazı olmuş yine...
Blogger Bolat dedi ki…
Bizimki bazen baba beceremedin mi bulamadın mı? diyor bunlar aynı kelimeleri kullandıklarına göre var bir iletişimleri keşfetmek lazım :)) sosyalleşememe ve hayal kuramama korkusundan dolayı biz biraz uzak tutuyoruz bilgisayar ve türevlerinden :)
Nuraycatasarimlar dedi ki…
Oğlunuz çok şeker,Allah bağışlasın,evet büyüdükçe masrafları ve istekleri artıyor haberiniz olsun:))
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, onların geleceği için çalışıyoruz, çünkü geleceğimiz onlarda :)
Adsız dedi ki…
Çok tatlı maşallah :) 5 yaşında bir GDOL de bende var. Siz anlatınca hiç yabancılık çekmedim inanın. Evdeki masaüstü bilgisayarı resmen ondan soruluyor..
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Bolat bayildim bu yazina, ben de de var bu GDOL lardan bir tane : ) Sende oldugunu da bilmiyordum, guzel bir surpriz oldu, cok tatliymis TEO : ) Twitter a girmedim hic, Facebook ile de aram yok. Ben anlayamiyorum nasil zaman buluyorlar bunca farkli social network u takip edip guncellemeye, ben bir blog a zor zaman buluyorum. O twitter top 3 siralamasi da bir alem...
Blogger Bolat dedi ki…
Bugünümüz dünden yarınımız bugünden hep iyi olsun :)) onlar içinde umut edelim :)
Blogger Bolat dedi ki…
Ben anti facebook bir insanım ama twitter hesabım var fakat haftada 5 kez filan kullanabiliyorum, vaktimiz yok, blog yazısı hazırlamak zaman alıyor:) GDOL nesli fena :) Bugün ben öğrenci oldum o öğretmen oldu, bana yalan söyleme çocuğum diyor :))
RABİA SERTELİ dedi ki…
İlk okuduğumda GDO'lu ürünlerden bahsediyorsunuz zannettim. Ne kadar yanlış anlamışım:))) Dünya tatlısı oğlunuzu Allah bağışlasın. Babanın çocuğundan öğrenme yaşı bayağı aşağılara düştü. Eskiden daha kötüydü.Eve alınan yeni Teyp, video gibi elektronik cihazların kullanımını ebeveynler çocuklarına bırakır, çocuğu evde olmadığı zaman çalıştırmak istedikleri bu cihazlara adeta korkarak yaklaşırlardı. Bozmaktan korktukları içinde de kullanmaktan vazgeçerlerdi.:)))
sevda s. dedi ki…
Teo da çok tatlıymış maşallah :)
bozbek dedi ki…
Bizde 4 yaşınd bir GDOL, bir de onun büyümüşü var..
Büyüyünce nasıl oluyorlar bir bilsen :))))
inanirsakolurbence dedi ki…
TBen asıl Teolardan sonraki nesli merak ediyorum:)
Blogger Bolat dedi ki…
GDO'nun etkilerinden mi dersiniz böyle oldular :) Ne yaman bir çağ başladı, cihazdan bol bir şey ve ucuz :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederiz tatlı ama karpuz kesme oyunu yasak :)
Blogger Bolat dedi ki…
Allah bağışlasın, bahtları açık olsun :)
Blogger Bolat dedi ki…
Yaman olacaklar yaman, öyle bakacağız herhalde :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı