İşten İstifa Etmek


istifa duygusu işten istifa ederken dikkat edilecekler
Hayatı etkileyen önemli eylemlerden biridir “istifa etmek.”

Neden Bolat? Diye soran dostlarımız elbette olacaktır. Onlara kısaca “temiz nefes alma ihtiyacından doğan bir eylem” diyelim.

İstifam öyle blöf amaçlı filan olmadı, zam istiyorum zum istiyorum, makam istiyorum. Şunu ver, bunu yapayım demeden “alnım ak başım dik” olarak kendi kararımdı. Kırmadan dökmeden çirkinleşmeden bir hoş sada bıkabildi isek ne mutlu! Herkes kendi kişiliğini yaşar bizimkisi de böyle bir kişilik tipi.

İstifa duygusu nasıl bir şey Bolat, biraz anlatır mısın?
Bir kere zorunlu değilse yapılmaması gereken bir durum baştan söyleyeyim. İstifa duygusu ağızlarda kekremsi, buruk bir tat diyelim. Acı tatlı onca olay, yaşanmışlıklar, alışkanlıkları aniden terk etmek öyle hoppaaa diyerek Ankara havası çalarak oynayacağınız bir ruh hali değil.

Off, senin gibi kaliteli personeli nerede bulacak şirket? İnanmayın en palavra cümledir. Yeri dolmayan çalışanı henüz ben görmedim. O yüzden rahatım gelecek arkadaş benden daha kalitelidir. Kalite derken iş kalitesi diyoruz. İnsan dediğin IFQM modeli değil nihayetinde.

İstifa ettiğimin son iki ayına kadar severek çalıştığım iş yerimden “çalışma aşkımı kaybettiğim” için basıp istifayı ayrılıyorum. Laf olsun torba dolsun diye çalışmak bana göre değil. Yani istifamı resmen vereli salı günü bir hafta olacak. Bakalım hayırlısı. Bu iş hayatımın ikinci istifası, birincisini stresli olduğu için bırakmıştım. O Ajansta da tam 5 yıl çalışmıştım sonra güya Ajanstan Milliyet Gazetesi’ne transfer olduk. 2000 krizi patlayıp anayasa havalarda uçunca ayrılmak zorunda kaldık. Kısaca o dönemde işten çıkarılan olduk. İş hayatının her püsürüğünü yaşadık anlayacağınız.

Son işyerimde ise uzun yıllar mutlu çalıştım. Dile kolay tam 11 yıl 6 ay. Ama anladım ki hayat kısa bazı kararları sarkıtmak doğru değil. Mutlu değilsen çalışma şevkini kaybetti isen vereceksin kararı kurtulacaksın. Benden sana tavsiye bu işler için mükemmel zaman yoktur, o mükemmel dediğin zamanın adı “korku” dur. Mükemmeli ararken kötürüm kalırsın.

Yeni hayatımız neler getirecek hep birlikte göreceğiz dostlar. Bu arada istikrar insanıyım dedim ya, bloğumu açalı tam 6 yıl olmuş. Vay vay vay…2013 baya bir hareketli geçiyor.

Neler yapacaksın Bolat?

15 yıl oldu doğduğum toprakları ziyaret etmedim. Sılayı ziyaret edeceğim. Büyüklerimle helalleşeceğim. En çok da eşimin oğlumun doğduğum toprakları görmesine, Teomanın Karadenizi görmesine sevineceğim. İstanbul’a döndükten sonra erken yaz tatiline çıkıyoruz çoluk çocuk. Sonrasında da bir süre yurt dışına çıkıyorum. Sonbaharın sonunda kaldığımız yerden devam edeceğiz canımın orta yeri İstanbul’la.

Daha bir aşkla, daha bir umutla, daha bir azim ve gayretle Estambul’u yaşayacağız.

İstifa sonrası bile yoğun Bolat? Bu ne iş!

Yorumlar

Joujou dedi ki…
Bu ne kadar güzel bir cümle: "Benden sana tavsiye bu işler için mükemmel zaman yoktur, o mükemmel dediğin zamanın adı “korku” dur." Hayran kaldım Bolat. Ağzına sağlık. İstifan hayırlı olsun. Keyifli işler yapabilmen dileğiyle... ;)
Unknown dedi ki…
Sevgili arkadasim, hayirli olsun ugurlu olsun, butun sans melekleri yaninda olsun! Gezdirin kendinizi bakalim, habersiz birakmazsin ya yine de heyecanla takibe devam :-)
Karariniz sizin icin gelecegi cok daha iyi kilacaktir..Hakkinizda hayirlisi olsun..iyi dinlenmeler..iyi gezmeler..
Muge Cerman dedi ki…
Değerli dost, satırlarınızın çoğu bana da pek aşina, keyfini çıkarın, sevdiklerinizle birlikte içinize sinecek güzel günler yaşamanız dileğiyle. Yazılarınızı heyecanla beklemeye devam.
Yolunuz ve bahtınız açık olsun...
Başak dedi ki…
Yolunda gitmeyen bir şeyler varsa bünyeyi zorlamanın gereği yok. yoksa bünye ters tepki veriyor. Nasıl mutlu oluyorsan onu yapmalısın. Her şerde bir hayır vardır.

Evet yaz tatilinde bayağı yoğun ama mutlu, güzel şeyler yapacaksın.
Her şey gönlünce olsun :)
beste dedi ki…
gozun aydin :) Avrupa'da cok yapiyor insanalar bunu bir sene hayat arasi, nefes arasi hicte birseycikler olmuyor kariyerlerine. çok iyi etmissin biraz topraklan karadeniz'de oglusa goster buydugun yerleri cok onemli, huzurlu isler bunlar kisacasi keyfini cikar selamlar, sevgiler
Hayatın insana ne zaman ne getireceği hiç belli olmuyor.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..
sdsss dedi ki…
Demek daha güzel başlangıçlar olacak hayatınızda her bitiş sonrası gibi...
Unknown dedi ki…
hayırlısı olsun Bolat bey:)))) arada es vermek iyidir. hayatı bir ucundan yakaladığın hissi verir insana:))) şimdiden mutlu geziler dilerim.
İki Kum Tanesi dedi ki…
Kararınız hayırlara vesile olsun. Dilediğiniz şeyler pürüzsüz ulaşsın size..
GM dedi ki…
Zordur istifa bilirim. Hakkınızda hayırlısı efem. Bizi yazılardan mahrum bırakmayın da :))
Unknown dedi ki…
Bir meydan okuyuştur istifa etmek, bana hep Pink Floyd'un "another brick in the wall" şarkısını çağrıştırır. Bir süre için özgürleştiğini düşünürsün. Fakat kurtulmak istediğin o önemsiz gibi görünen, fakat bir misina ipi kadar güçlü diğer başka halkaların seni sardığını fark edersin bir süre sonra...

Yolunu seçmektir...

Ben de 3 yıl kadar önce işinden istifa etmiş birisi olarak yazıyorum bu satırları.

Her ne kadar daha çetin şartlarla boğuşsam da istifa ettikten sonra, mazoist miyim neyim, hiç pişman değilim. Ruhuma iyi geldi.

Senin istifanı okumak ise içimi umutla doldurdu Bolat. İnanıyorum ki önünde zaman zaman zorlu zamanlar olsa da bu seni daha güçlü ve daha donanımlı kılacak. Daha da önemlisi dünyaya, güzel olan şeylere inancın var olmaya devam edecek!

İyi şanslar...

EVREN KONAKÇI dedi ki…
Hocam hayırlı olur inşallah, istirahat dönemim güzel geçsin.
Depresif Ayu dedi ki…
Her şeyin gönlünce olmasını diliyorum Bolat. Hayırlısı olsun.

Karadeniz ve yurtdışı programın umarım ruhen ve bedenen dinlendiririci geçer.
şirin dedi ki…
Hayirli olsun insallah
Unknown dedi ki…
Hakkindir gez ilgilen banada lazım o gerçek cesaret işi bezelye bolat kardeşim
Ozlemaki dedi ki…
abooo, hakikaten bu ne iş arkadaşım!
hayırlara vesile olsun inşallah.
benim iki istifam var benzer sebeplerden.
Keyfimin Kahyası dedi ki…
yeni hayatın güzellikler getirsin sana:) bu arada gezmek için en güzel zamanı estambul'un..
Blogger Bolat dedi ki…
Joujou, teşekkür ederim. Bitti ise şevkini çalışma aşkını kaybetti isen mesele bitmiştir. Yeni başlangıçlar yapmak ilaç gibidir.
Kendi başaran kendi sevinen biri olarak başarma duygumuzu küllenmeye bırakmak kendimize yazık etmek olurdu. İyi dilekler için teşekkür ederim.
Blogger Bolat dedi ki…
Canımın içi :) güzel dileklerine bil mukabil diyorum sevgili arkadaşım. Amerika kıtasını ziyaret edersek zürpriz olmaz bir gün pizzacnda bu dazlağı pizza sipariş ederken bulabilirsin :))
Blogger Bolat dedi ki…
Tüm iyi dilekleriniz için sonsuz teşekkür ederim. Harikasınız :)
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Müge, onca insanın iyi dilekleriyle karşılaşınca yaşadığımız dünya sanal mı gerçek mi anlamıyorsun :) çok teşekkür ederim sevgili dostum :)
Blogger Bolat dedi ki…
Severek çalıştığım bir çok güzel anı bıraktığım bir iş yeri oldu :) dostça bir ayrılık diyelim Başak :) teşekkür ederim.
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Beste, bir es vermek şarttı ki, yaptım :) hayatta çok şey öğrendim hepsi 30'lu yaşlarda olması ilginçtir yahu :)) Teşekkür ederim güzel insan :))
Blogger Bolat dedi ki…
Tatlısı acısı ile hayatın her haline "Varım" diyorum :)), teşekkürler :)
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Petek, teşekkürler. Her son yeni bir başlangıçtır derler ya :))
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkürler, iyi dileklerinizle inanın huzur buldum :) harikaısnız :)
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Füsun, amiiiin diyorum :) iyi dileklerin için sonsuz teşekkürler :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, ben istifa etmek için zorlandım zira işimi seviyordum ama sadece sevgi yetmiyormuş demek ki :)) Yeni başlangıçlara diyelim.
Blogger Bolat dedi ki…
Efem, öncelikle güzel dilekleriniz ve yüreklendirici yorumunuz için teşekkür ederek başlayayayım :) Mücadeleyi, başarmayı seven bir insan olarak görüyorum kendimi zaten bu duyguları kaybetmek üzere olduğum hissi ile işimi bırakıyorum. Yoksa emin olun iş ile ilgili bir problemim olmadı :) Patronlarım beni sevmiş midir, severler miydi bilmiyorum. Ama ben kendileri severdim. Çok şey öğrendim onlardan. Kesinlikle ruh halime iyi geldi :)
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili dostum, çok teşekkür ederim, istifadan itibaren zaten istirahat durumu ruh hali içindeyiz :) İyi dileklerin için teşekkür ederim :)
Blogger Bolat dedi ki…
Biraz hasretlik biraz meşakkat olacak ama mücadelenin kendisine hastayız efem :) harikasınız çok teşekkür ederim :))
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim Şirin :)
Momentos dedi ki…
Güzel hareketler bunlar, yenilik katar can' a.. destekliyorum ve güzellikler diliyorum :)
Blogger Bolat dedi ki…
Emir, zamanı gelince lambadan çıkmış cin olup karşına çıkacaktır. Zaman yerine konamayan yegane şey. Aileme daha çok vakit ayırmalıyım.Çocuğumun büyümesine şahit olamadım koşturmacadan :) İyi dileklerin için teşekkür ederim.
Blogger Bolat dedi ki…
Özlemaki, Vakit nakittir dedik kendimize vakit ayırmak için bir karar aldık. Mayıs ayı içinde bir İzmir ziyaretim var listemde varsın artık bir kahveni içerim dostum :))
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle, fotoğraf makinam bağırıyor, laleler, sümbüller, erguvanlar kısaca boğazz beni çağırıyor arkadaşım :))Teşekkür ederim güzel dileklerin için :)
Ozlemaki dedi ki…
yuppiiiii!!! nevaleleri hazırlayım hemen! =)
Bazen istifa etmek güzeldir! :) Hayırlısı olsun...
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim. Başarma hissimi kaybettim hükümsüzdür durumu vardı. Yok arkadaş bu durum bana göre değil dedim, bilmem iyi mi ettim :))Teşekkür tekrar iyi dilekler için :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, çalışmanın anlamı olmalı o anlam ortadan kalktı ise istifa dediğim müessese şart :))Evet, umarım hayırlı olur :)
Seda dedi ki…
Hayırlı olsun :) Daha güzel günlere inşallah...
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Seda, iyi dileklerin için teşekkür ederim :) Hep birlikte güzel günlere :)
düşlem dedi ki…
Ah nasıl tanıdık duygular, istifa edeli 2 gün oldu halbüki :) Ve öyle uzun soluklu bir serüven olmasa da benimkisi kesinlikle içinden bir şeyler kopuyor insanın. Umarım bambaşka serüvenlere beklentilerimize ulaşarak devam ederiz..
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim güzel dilekler için :) Bambaşka yarınlar için artık daha umut doluyuz :)
Nuraycatasarimlar dedi ki…
Hakkınızda hayırlısı olsun. Her şey gönlünüzce olsun:)
Endişe taşımak çalışmaya mecbur olmak işin tanımı bizde.Ne güzel insanın "eyvallahı" olmaması...
İnşallah hayırlı olur bu kararınız.
Blogger Bolat dedi ki…
Her gelen gün bize umut getirsin, bereket getirsin, hiç bir şeye mecbur olmadığımız günler yakın olsun :) Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Unknown dedi ki…
Amaniiiin! Ne guzel olur! Insallah olur :-) Bu yakinlara gelirsen ben gelir ziyaret ederim seni, cok sevindim, pek bir heyecan yaptim, olur mu olur :-)

ayca dedi ki…
Hayirli olsun, ve darisi basima :)
Uyuşuk Hayalperest dedi ki…
Hayırlısı olsun. :) Şimdi yolunuz açık olsun diyelim. :)
annemahsustan dedi ki…
Hayırlısı olsun. Ben sevindim walla istifa etmene, istifa edebilen her insan gözümde ayrı yerde: ) Edemediğimden zira: )

Merzifon'a selam söyle, çok şaşıracaksın nasıl değiştiğine, Mayıs başı ben de ordayım bir terslik çıkmaz ise, hıdırılleze: )
minikkus dedi ki…
hayırlısı olsun arkadasım! zaten bilim adamları, herşeyi oldugu gibi bunu da arastırmıs ve iş degisikliki yapmak icin en uygun zamanın 5 sene oldugunu düşünmüşler. yani sen 11 yıl 6 ay oldukca iyi dayanmışsın:) istifa etmek dışardan her ne kadar tuzukuruluk göstergesi olsa da, hiç kimse durduk yerde düzenini bozmak istemez. eger buna karar verilmişse, gerçekten rahatsız edici bi sebep vardır ortada. sana da, herşeyin senin icin daha güzel olacagına da inanıyorum;)
şimdi ailenle tatilin ve memleketinin güzelliklerinin tadını cıkar ^.^
bu arad karadeniz demişken, sen nerelisin? ben kökenleri trabzona dayalı bir samsunluyum da:) tevekkeli degil seni yakın hissetmem:)
Elif Ayvaz dedi ki…
Hayırlısı olsun hakkında Bolat. Artık istediğin verimi alamıyorsan bırakacaksın zaten. Güzel şeyler çıkar karşına inşallah bundan sonra.
Unknown dedi ki…
Nice güzel başlangıçlara!
Müge dedi ki…
Her işte bir hayır vardır Bolat, "temiz nefes alma ihtiyacı"nı çok iyi anlıyorum, önümüzdeki süreçte seni mutlu edecek, huzurla çalışmanı sağlayacak yeni projelerin karşına çıkacağına eminim.
Oglak Kizlari dedi ki…
Haydi hayırlısı.
Bol haber, görsel ve yazı bekliyorum.

Kolay gelsin.
Bol şans.

Bir diğer yolcu anne
Zeyno'nun Mutfağı dedi ki…
Her bitiş yeni bir başlangıçtır aslında..Yeni başlangıçlarınız hayırlı ve uğurlu olsun..
Banu Bingör dedi ki…
Ferahlık olsun!
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim Ayça, evet sizin içinde hayırlısı neyse o olsun :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, hayırlı dileklerinizi bekliyoruz :)
Blogger Bolat dedi ki…
Bazen zorunluluklar insanı mahkum eder, en doğru karar kişinin kendine aittir ama benim için önemli olan başarma duygusudur bu duygu yoksa benim için iş olayı bittti demektir :)
Vayyy, Mayıs ayında "seçen" diye bir olay vardır bilirsin bütün Merzifonlu bağda bahçededir. Gitmesek de uzun süre görmesek de o hep kalbimizde vardı, şimdi gidip görelim büyüklerimizi ve toprağımızı :))Selamınızı da ileteceğim :)
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle 5 yıldan fazla bekleme yapmak iş yerine de çalışana da faydası yok bence.
Tuzumuz kuru değil ama kendine güvenecek kadar bilgi birikimine sahibim :) Orta Karadeniz diyelim Samsun sınırı Merzifon :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim Elif, kendi işini kurmadığın sürece istifa bir müessessedir hayatım, benden sana bir abi tavsiyesi amacın kendine ait bir şirket kurmak olsun :)
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili dostum güzel başlangıçlara :) çok teşekkürler.
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Müge, iyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim. Fotoğrafçılık konusunda bize bir gün seminer vermeye davet edeceğiz seni. Senin için de mümkün olan bir zamanda :)Senin için de mümkün ise vaktin var ise.
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili dostum, bundan sonra işimiz gücümüz haber, metin, post olacak zahir :))iyi dileklerin i,çin teşekkür ederim süper insan :)
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Zeynep, teşekkür ederim, bana güç verdiniz umut verdiniz, evet hayırlı olsun :)
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Banu, evet ferahlık olsun. Oldu bile en azından kafam daha rahat :)
Elif Ayvaz dedi ki…
Kendi acentamı, kendi butik otelimi ya da pansiyonumu ve kendi kitap-kafemi açmak gibi projelerim var şimdilik ama bakalım. :)
VuslaT dedi ki…
Küçük kızımı gördüm bu yazıda. Bir resmi kurumda ben hakkımı (teşvik ikramiyesini vermemişler) kimseye yedirmem dedi ve istifa etti..Hayırlısı. Herkesin seninde benim kuzununda hakkında hayırlısı olsun. Önünüze güzel güzel günler doğsun yollarınız açık olsun..
Blogger Bolat dedi ki…
Kocaman bir Aminnnnnn diyerek yanıtlıyorum sizi efem, hakkımızda hayırlısı neyse o olsun :)
İstifasını bile bu denli güzel anlatan bir insanın uzun süre işsiz kalabileceğini zannetmem.Benim bile istifa edesim geldi Sevgili Bolat.Temiz hava,güzel tatil,hasret giderme.Mutlu olmadığın yerde çalışmama gibi bir seçenek,Türkiye şartları için biraz lüx.Kendine güven ve mesleki deneyim gibi aranan şartlara sahip olman senin artıların.Ne diyeyim mutluysan gerisi boş.Sevgilerimle.
Klio'nun Şarkısı dedi ki…
Hayırlı olsun Bolat! Benim de istifa etmişliğim var önemli bir yerden ama hiç pişman değilim. Allah herkese iç huzuru versin.
Madem gezmelerdesiniz, bize de uğrayın Teo'yla ve eşinle beraber:) Komşuyuz şunun şurasında:) Geçenlerde mesaj atmıştım ama herhalde göndermeyi beceremedim. Yorumlar mail ile geliyor ya hani, reply yapıp atmıştım.Olmuyor bazen öyle, ben de pek anlamıyorum. Teklifimde ciddiyim. Eşime de söyledim, bekleriz müsait olursanız.
Mutlu Eller dedi ki…
Seni çok yoğun bir zaman bekliyor Bolat!
Hayırlı olsun, hayattaki şansın hep devam etsin.
Yolun Bursa`ya düşerse ben de beklerim:)
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Hümeyra, iltifatların için teşekkür ederim. Umarım istediğimiz gibi olur her şey :) Yüreklendirici yorumun için teşekkür ederim.
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Sezer, istifa bir müessese sonuçta :) gerekli ise yapılmalı :) Notumu aldım eşimle konuşuyorum. Evet, şöyle birer kahve içelim ailecek :)
Blogger Bolat dedi ki…
Semi, Bursaya Mayıs içinde geleceğim ama gününü bilemiyorum önceden haber veririm sana :) sevgiler.
Klio'nun Şarkısı dedi ki…
Bekleriz efendim:) Selamlar.
Mutlu Eller dedi ki…
Kesinlikle bekliyorum:)
Unknown dedi ki…
Kizil gezegene gunes BOLAT... Ay tutulmasi, dunya tutulmasi, saturn tutulmasi derken gezegeni aydinlatamadan gidiyorsun.
Blogger Bolat dedi ki…
Eywallah Kardeşim Çağlar, Kızıl Gezegen size emanet artık, bizim misyonumuz tamamlandı :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı