23 Nisan Çocuk Bayramının Tarihi

23 nisan çocuk
Mustafa Kemal Atatürk'ün Çocuk Sevgisi
Oğlum Teoman 3 haftadır heyecan içinde. 23 Nisanda folklor gösterisine katılacak! Ya yanlış yaparsam babacım diyor! Senden önemli oğlum yanlış yapmadan doğru yapılmaz, bence yanlış yapmalısın dedim! Bilmem onun minik zihninde bu söylediklerim nasıl yankılandı!

Atatürk'ün Çocuk sevgisi

Atamız çocukları çok severdi. Öyle severdi ki tüm sevdiklerine hangi yaşta olursa olsun "çocuk" diye seslenirdi. Ama ülkemizde giderek artan bir Atatürk düşmanlığı var! Cehalet okumakla bitmiyor anacım! 
Kurtuluş savaşında Çocuk Esirgeme Kurumu kuracak kadar insan gibi bir insana neden düşmanlık edersiniz yahu! Atatürk düşmanlığı yapanların alt metinlerini dinleme imkanım oldu ufulet bastı, saçma sapan düşünceler!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tarihi seyri

23 Nisan 1921 yılında yeni Türk devletinin ilk milli bayramı olarak kabul edilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı’nın 23 Nisan 1922’de Ankara’da yapılan ilk kutlamalarından itibaren çocuklar ön plana çıkmaya başlamıştır.
Bu bayramın amacı  kimsesiz çocuklara yönelik faaliyetleri  desteklemektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isteğiyle 23 Nisan “Çocuk Günü” adıyla kutlanmaya başlanmıştır.  Mustafa Kemal Paşa'nın önerisi ile 1929 yılında “Çocuk Haftası” adıyla yedi güne çıkarılmıştır. 
Offf tam öğrenci bayramıymış.
Gazi Mustafa Kemal çocuklara şöyle hitap etmiş: 
"Küçük hanımlar, küçük beyler
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız.
Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz." dermiş.
Lütfen çocuklarımıza bu bayramı uygun bir  dille anlatalım! Ver eline telefonu ya da oyunu, götür AVM'ye yedir fastfood'u oh ne ala 23 Nisan! 
Aman diyeyim! Böyle gidersek bu ülkeyi elimizden alırlar gidecek bir orta asyamız da yok artık!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi