TRT İstanbul Radyosu’nda Blogları ve İstanbul'u Konuştuk


Blogger Bolat TRT İstanbul Radyosu’nda


blog yazarı, istanbul, murat diksöz
Blogger Bolat, Murat Diksöz TRT İstanbul Radyosu'nda

Yazar Murat Diksöz’le birlikte TRT İstanbul Radyosu’ndaydık. Cumartesi günü programın gerçekleştirileceği Harbiye’deki TRT İstanbul Radyosu binasında programın yapımcısı Davut Göksu, yazar Murat Diksöz ve ben Blogger Bolat radyo binasında buluştuk. Murat Diksöz'ü yakinen tanırım ehli keyfin önde gedinidir. Hırslarından arınmış bir insandır. En iyisini en doğrusunu yapıyor.

TRT Kent Radyosu İstanbul’da Neleri Konuştuk?


Programın yapımcı ve sunucusu Davut Göksu, İstanbul konusunda engin bilgilere sahip bir insandır. Geçenlerde bir kitabını görmüştüm 1 tuğladan daha büyük. Yüzeysel olarak inceledim. Programda İstanbul’a dair ne varsa konuşmaya çalıştık. Programın teknik ekibi ve sunucusu Davut Göksu bize bir şıklık yaparak bloğumla aynı ismi taşıyan Sezen Aksu'dan “Ah, İstanbul İstanbul Olalı” şarkını dinletti. Davut Bey'e ve TRT Kent Radyosu İstanbul’un teknik ekibine de teşekkür ediyorum bizi  misafir ettikleri için.


Bloglar, Bloggerlar, neden blog yazmalıyız ve İstanbul...


Programda neleri konuştuk? Blog nedir? Neden blog yazmalıyız? Şehir bloğu nedir? İstanbul’un kentleşme sorunları, İstanbul’un sosyolojik sorunları, İstanbul’un mültecileri, İstanbul'un coğrafi mirası, İstanbul’un tarihi mirası, hatta biyolojik mirasımız İstanbul’un kuşları ve balıklarını da konuştuk… Balık kültürü, İstanbul’un efsaneleri derken Murat Diksöz dinleyenleri geçmişe götürdü ben dinleyiciyi bugüne getirdim, zamanda yolculuk yaptık. O lise yıllarını anlattı ben geleceği konuştum. Böyle olması çok doğaldı çünkü ben 1997 yılında şehre yerleşmiş biriydim, ne yazık ki Murat Diksöz kadar bu şehirde geçmişim  ve yaşamışlığım yoktu.

Eski bir İstanbullu ve Kentin Çeperinde Yaşayan İstanbullu


ünlü blog yazarı
TRT Kent Radyo İstanbul Yayın Masası ve Kumanda Odası
O kentin keyfini süren Cihangir’de oturan Harley sahibi bir eski İstanbullu ben şehri öğrenmeye çalışan meraklı başka bir İstanbullu profiliyim. Şehirlileşmeyi konuştuk, İstanbullu olma kavramını tartıştık. Bana göre İstanbullu olmak İstanbul’da doğmuş olmak veya atalarının bir kaç göbek İstanbul’da yaşamış olmasına bağlı değildir. İstanbulluluk şehrin kimliğini kabul etmeye bağlı bir kavramdır. Dün şehre yerleşmiş bir adam bu şehri içine sindirdi ise o İstanbulludur. 65 yaşında İstanbul’da doğmuş biri “beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar” diyorsa o Anteplidir, Malatyalıdır, Erzincanlıdır, Sivaslıdır, Diyarbakırlıdır, Orduludur kısaca insan kendini nereli hissediyorsa oralıdır.

TRT Kent Radyosu İstanbul 106.6 Frekansından Yayın Yapıyor


"Kentini Dinle Kendini Dinle" mottosuyla 106.6 frekansından yayın yapan TRT Kent Radyosu İstanbul internetten de canlı olarak dinlenebiliyor. Kentli dinleyici artık yollarda, hareket halinde. Hayatımız yollarda geçiyor. Radyo’nun yeri hala çok önemli.  Toplu taşıma araçlarında, sporda, belki çalışırken işte radyo dinliyoruz. Metrobüste absürt sataşmalar, kuru bir uğultu dinlemektense radyosunu dinleyen öğrenci son derece isabetli bir tercih yapıyordur. Metropol insanı olarak çokluklar içinde yalnızlaşıyoruz.  


TRT-İstanbul Kent Radyosu

Dünle Bugün Arasında Köprü Olmak


TRT Kent Radyosu İstanbul, dost olma kimliğiyle dünle bugün arasında köprü kurarak; kişilerin en yakın çevresindeki olayların, oluşumların, olguların aktarımını sağlamayı amaçlıyor. Tek bir kente seslenen radyonun yalnızca aktarım değil, büyük ölçüde karşılıklı paylaşım ve etkileşimlerde bulunması dost, arkadaş olma kimliğinin gereğini daha net yerine getirecektir kuşkusuz. Şehirlileşmek için şehre dair daha çok oluşum daha çok etkileşim, daha çok kayıt, daha çok blog yazısı gerekiyor... Buradan herkse sesleniyorum bulunduğunuz, yaşadığınız şehri mutlaka yazın ki geriye bir şeyler kalsın. Maltepe'yi, Kartal'ı, Beylikdüzü'nü, Şişli'yi, Eyüp'ü yazalım...


TRT İstanbul Kent Radyo’su, özellikle 15-45 yaş arasındaki dinleyiciye interaktif biçimde trafik, hava durumu, kültürel ve sanatsal faaliyetler, kan anonsları, pratik bilgiler, kent haberleri, kent bilgileri, sohbet ve müzik sunan bir yayın akışına sahip.

TRT Kent Radyo İstanbul’da Kimler Var?


TRT Kent Radyo İstanbul’da kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok gazeteci, akademisyen, sanatçı da düzenli periyodik programlar yapacaklar. Bu isimler arasında Murat Evgin, Eflatun, Jale, Soner Arıca, Faruk Salgar, Tuğçe Pala, Kerem Seven, Avni Özgürel, Ceren Kenar, Markar Eseyan, Kurtuluş Tayiz, Yıldıray Oğur, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Doç. Dr. Aynur Soydan, Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, Doç. Dr. Ali Satan, Jale Sancak, Fatih Mühürdar, Yavuz Hakan Tok, Haldun Hürel de yer alıyor.

Yayında söz-müzik oranı %50 dolaylarında olacaktır. Programlara konuk çağırılabilecek, telefon bağlantısı yapılabilecek, sosyal medyaya önem verilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi