Kişisel Arşivlerde Istanbul Belleği ve İstanbul Şehir Üniversitesi

Blogger Bolat bu çalışmayı beğendi

istanbul ottoman old galata tower
Kişisel Arşivlerde İstanbul Belleği - Karaköy
Öncelikle bir blogger olarak İstanbul Şehir Üniversitesi’ni canı gönülden kutlamak istiyorum. Çünkü İstanbul Şehir Üniversitesi ve İSTKA gerçekten övülmeye değer, şahane bir çalışmaya imza atmışlar. Çalışmanın adı, “Kişisel Arşivlerde İstanbul Belleği” Proje Taha Toros ağabeyin kişisel arşivinin büyük bölümünün dijitalleştirilmesi ile başlamış. Ruhun Şad olsun Taha Toros... 

Taha Toros arşivi Türk Kültür tarihi açısından son derece önemlidir


Koleksiyoner Taha Toros‘un uzun yıllar boyunca biriktirdiği ve özenle koruduğu arşivinden İstanbul ile ilgili 20 bin belgelik bölümü, ücretsiz olarak tüm araştırmacılara ve halka sunuldu. Bu hizmete bellek.sehir.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
İstanbul Şehir Üniversitesi ve İSTKA üzerine ölü toprağı serpilmiş olan Kütüphanecilik ve arşivcilik alanında çok önemli bir çalışma yaparak istenince neler olabileceğini bize göstermiştir.

Herkesi İstanbul'un belleğini oluşturmaya katkı sağlamaya davet ediyorum



İstanbul’un kültürel mirası için çok önemli olduğunu düşündüğüm bir proje emeği geçen herkesi kutluyor. Elinde İstanbul ile ilgili elinde özel materyal bulunduran herkesin bu çalışmaya katkı sağlamasını rica ediyorum. Çünkü siz materyali üniversiteye veriyorsunuz, malzemeleriniz dijitalleştiriliyor ve size geri iade ediliyor. Ben de elimde var olan bazı orijinal fotoğrafları kütüphaneye verip bu güzel çalışmaya katkıda bulunacağım.


Yaşayan En Büyük Bizans Uzmanı Semavi Eyice Kitaplığı'da Dijitalleştirilmeli


Umarım Semavi Eyice hocamızın o güzel arşivini alan Suna İnan Kıraç Vakfı, İstanbul Araştırmaları Merkezi de bu arşivi dijitalleştirip İstanbulluların hizmetine sunar. İstanbul Şehir Üniversitesi’ni İstanbul Şehir Belleği çalışması için alkışlıyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi