Sardalya Balığının Sağlığa Faydaları Nelerdir?


Sardalya Balığı Yemenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?


Sardalya Balığının Sağlığınıza Faydaları
Biliyorsunuz Blogger Bolat insanı balığın hastasıdır. Eylül ayı balık avı sezonunun başlaması nedeniyle Blogger Bolat insanının başının tacıdır. Doğadan gelen mucize sadalya balığı! Bazılarımız ona "sardalye" diyor ama yanlış doğrusu "sardalya". Sardalya yemek beyni açmanın, kafayı çalıştırmanın en önemli yoludur. Sardalya balığı tüketelim güzelleşelim. 

Cidden ama sardalya güzelleştiriyor cildinize iyi geliyor. Kendimi bir ara Osman Müftüoğlu modunda buldum. İstanbul'da yaşayanlar çok sanslı tezgahlarda birbirinden güzel sardalyalar pul pul parıldıyor.

Ama ne olur zaten yağlı olan bu balığı bir de tavada bol yağda yapmayın onu onurlandırmak için teker teker az yağlanmış tepsiye dizerek fırında yapın. Evde çocuğunuz varsa onu bu şifadan mahrum etmeyin. Okullar açılıyor sardalya mevsimi bitmeden bol bol sardalya yesin.


Her gün sardalya balığı tüketen işadamı


Amerika’da çok önemli bir haber sitesi Amerikalı ünlü bir işadamının her gün sardalya yediği haberini yapmış! Ünlü işadamı sardalya balığı tüketmesinin sebebini sardalyanın içerdiği yüksek selenyuma bağlıyor. Çünkü sardalya balığı yemek beyni çalıştırıyor. Eylül ayı sardalya balığının tam mevsimi, bu ayda sardalya iyece yağlandı. Okullar açılıyor çocuklar okula gidecek Sardalya çocuklarınız içi süper besin. 

Neden sardalya balığı yiyelim? Sardalya balığı yemek için işte size 13 neden


1. Eyül ayı tam sardalya balığı ayı. Üzerinden şıp şıp yağ damlıyor. Geçen Beşiktaş Balık Pazarı’ndan aldım şahaneydi. Sardalya balığının kalori değeri düşük ama besin değeri yüksektir. Sağlıklı beyin fonksiyonlarını destekler
2. Bu mevsimde Omega-3 besin desteği hapı mı alıyorsunuz! Çok yazık! Sardalya yiyim derim.Balık yağı ve diğer sağlıklı yağlar beyin için iyi gıdalar olarak bilinir. Beynin % 60’ının yağdan oluştuğunu göz önüne aldığımızda bu mantıklıdır.
3. Sardalya balığı bakır açısından zengindir, bakır iletken bir maddedir ve yüksek iletişim gücü sağlar. Bol bol sardalya yiyin eklemleriniz, beyniniz çalışsın ee, biraz da siz çalışırsanız hayat size güzel.

4. Sardalya balığının içindeki bakır hücrelerin içindeki karbonhidratlardan enerji üretimi için hayati önem taşır, sardalya bu açıdan önemli oranda bakır sağlar. İnsan evladı resmen yıldız tozu yahu içinde yok yok. Bakır, demir, selenyum, çinko belki araştırılsa altın da vardır.
5. Sardalya balığı vücudunuzun İltihap ve hastalık riskini azaltır. Sardalya, vücudu iltihaplanmalardan koruyan yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır ve enflamasyon çoğu hastalığın kökenidir. Pişirirken zerdeçal eklemeniz, etkisini kuvvetlendirir.
6. Sardalya kemik sağlığınızı korur. Sardalya balığı B12 ve D vitamini, kalsiyum ve selenyum açısından çok zengindir. Kemik ve diş sağlığı için çok önemli olan kalsiyum da sardalyada bolca bulunur. Sadece 56 gr sardalyada 217 mg kalsiyum vardır. Sardalyayı, hamsiyi, istavriti kılçığı ile tüketin derim.
7. Sardalya kaygı ve depresyon için de iyi bir besindir. Sardalya balığı yerseniz stresten uzak olursunuz. Ohhh mayhoş mayhoş, hayat size güzel.
8. Sardalya balığı iştahı frenlemenize yardımcı olur. Sardalya, aşırı iştahı frenleyerek gereksiz atıştırmalıklar yemenize engel olur. Yüksek protein ve yağ içeriği sizi uzun süre tok tutarak, kilo dengenizi korumaya yardımcı olur.
9. Sardalya balığı anti kanserojendir, düzenli olarak sardalya balığı tüketirseniz kansere yakalanma oranınızı düşürürsünüz. Bazı araştırmalarda kalsiyum ve D vitamininin kanser türlerini önlemek için kullanılabileceği belirtilmiştir.
10. Sardalya bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Yüksek omega-3 içerir. Kalbinize iyi gelir, kan basıncınızı düşürür.

11. Sardalya balığı cildinize de çok iyi gelir, düzenli sardalya balığı tüketimi ile parlak bir cilde sahip olursunuz.
12. Sardalya insülün direncini azaltır. Bu da sizi diyabetten koruyacaktır.
13. Sardalya balığı yaşa bağlı olarak görülen makula dejenerasyonu önler. Bu şu demektir sardalya tüketmek sizi görme kayıplarından koruyacaktır.
Blogger Bolat “Babanın balıkçı teknesi mi var. Sardalya sardalya diye başımızın etini yedin!” yok efem, benim ki tamamen bilgi paylaşımı diye düşünün.

Not: Sardalya balığının adı nereden gelir? Türk Dil Kurumu bu sözcüğün kökeni olarak Rumca'yı gösteriyor! Yanlış! Biz Rumlardan aldık diye Sardalya kelimesinin kökeni Rumca olmaz! Kelilemin orijinali Latincedir. Sardinya adasını biliyorsunuz ya, İtalya’nın bu güzel adasının etrafında bol olduğu için ismi de buradan gelir! Hay bu etimoloji merakıma diyerek sizleri saygı ile selamlıyorum. Hadi balıkçı pazarına sardalya almaya!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı