Boukoleon Sarayı: Mevlüt Uysal'ı övmek veya gömmek!

Boukoleon Sarayı restorayon projesi övülmesi gereken bir projedir!

 

Fatih Küçük Ayasofya Mahallesi Boukoleon Sarayı
Blogger Bolat'ın mottosu basittir! "Övmen gereken insanı övülmesi gerektinde öveceksin! Gömülmesi gereken insanı gömülmesi gereken yerde gömeceksin! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal övülmesi gereken günleri yaşıyor. Neden diyeceksiniz bir proje kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1610 yaşındaki Boukoleon Sarayını Restore edecekmiş şahane ama çok geç kalınmış fikir. Adam Başakşehir gibi bir ilçede yaşayan Living-Lab açtı, tıkır tıkır işliyor! Kaç kişi biliyor yaşam laboratuvarı nedir? Ağzı laf yapar mı bilmiyorum ama eli iş yapıyor! İzlediğim kadarıyla çalışkan, işini yapan bir insan!

İstanbul'un tanıtımını yapma fikri irrite edicidir!


Boukoleon Sarayı İstanbul'un tanıtımına katkı sağlar diyorlar. Bence İstanbul'un tanıtımı önemli değil. Eğer bir insan dünyada yaşıyor da İstabul'u bilmiyorsa çektirsin gitsin! İlber hocaya katılıyorum İstanbul'u bilmeyen insan dünyanın en cahil insanıdır. Öyle bir insana tanıtıma da gerek yoktur! Yediği ekmeğe, tükettiği azota üzülürüm! Arap teey nerden gelecek kuşatacak, Makedon gelecek kuşatacak, Bulgar gelecek kuşatacak! Latin gelecek yağmalayacak! Rus gelecek kuşatacak! Gotlar gelecek kuşatacak, Vikingler gelecek kuşatacak, Avarlar, Macarlar kuşatacak sonra Türk teee Orta Asya'dan gelip feth edecek! Sen böyle bir şehri, böyle bir tarihi bilmeyeceksin! De git işine derler insana! Boukoleon Sarayı'nın İstanbul’un tarihi dokusu içindeki yerini alması en çok burada yaşayan bizler için önemlidir ve büyük bir kazanımdır.



Tebrikler Mevlüt Uysal Başkan

Boukoleon Sarayı nerede?


İstanbulluya Boukoleon Sarayı'nı gezdirtecek olan Mevlüt Uysal Başkan'ı tebrik ediyorum. Az laf çok icraat diye buna derim ben. Peki bu Boukoleon Sarayı nerede? Efenim şöyle tarif edelim İstanbul'da, Tarihî Yarımadanın Marmara Denizi kıyısında, Fatih-Küçük Ayasofya Mahallesi’nde, Küçük Ayasofya'nın hemen doğusunda Çatladıkapı Mevkii’nde bulunuyor. Boukoleon Sarayı Orta Bizans Dönemi’ne (9. yüzyıl ortası- 13. yüzyıl başı) ait, İmparator II. Theodosios (408-450) tarafından yaptırılan ve bazı bölümleri de İmparator Teofilos zamanında (829-842) eklenmiş, günümüze yalnızca kalıntıları ulaşmış bir Bizans sahil sarayıdır. Latince ismi Buccoleonis Majus Palatium’dur.

Bak bak Bizans gavurunun Sarayını ihya ediyorlar!


Boukoleon Sarayı restorasyonu için İBB'yi tebrik ediyoruz!
Şimdi, bak bak bunlar zındık Bizans Sarayını restore ediyor diye çıkan olursa onu gömmek an doğal hakkımızdır. Kim yaparsa yapsın, iyi işe iyi, kötüye kötü demek en doğal hakkımızdır! Bu toprakların şimdiki bekçisi biziz. Blogger Bolat insanı der ki; Troya da biziz, Bizans da biziz, Seçuklu da biziz, Roma'da biziz, İlhanlı da biziz, Lidyalı da, Pontus da biziz, Konstantinopolis de biziz, Hitit de Hatti de biziz, İstanbul'da biziz! Osmanlı da biziz! Biz tüm bu eserlere insanlık adına bekçilik ediyoruz o kadar!


Boukoleon Sarayı için teşekkürler edeceğimiz kişiler


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu, İstanbul Valiliği, Fatih Belediyesi ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul IV Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müze Müdürlüğü çok çok teşekkür ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi