Bir garip kütüphane!

Geçen Estambul’u ziyarete gelen yabancı bir arkadaşım sordu. Şehrin en iyi modern sanat müzeleri hangileri? Bana göre, İstanbul Modern, Santral İstanbul, Proje 4EL ve SALT, bir elin dört parmağı. Özellikle Santral İstanbul çok farklı Osmanlı döneminde elektrik santrali iken  Doğuş, Ciner  ve Kale gibi grupların desteğiyle devasa bir sanat merkezi haline geldi.Bilgi Üniversitesine sanat kompleksi olarak tahsis edildi. Kompleks 118.000 metrekare yani 118 dönüm. Gitmeyenler bu bahar mutlaka Santral İstanbul’u ziyaret etmeli. Manzaranın seyrine doyum olmuyor!  Ben İstanbul 1910-2010 adlı sergiye gitmiş ve sergiyi çok beğenmiştim. Hay Allah neden AVM dikmediler oraya da! Hem eğitim merkezi, hem sanat merkezi kazan dairesi ise Kütüphane. Bu hafta kütüphaneler haftası bunu biliyor musunuz? Neredeyse kütüphaneleri hayatımızdan sildik. O yüzden internet hep copy-paste yazılarla doldu taştı! Asıl derya kütüphanelerde!

Yorumlar

LILA MOONLIGHT dedi ki…
Merhaba Bolat, uzun kayak haftasonu tatilinden dondum, orada internetim yoktu, kacirdigim postlarina simdi bakiyorum : ) " Hay Allah neden AVM dikmediler oraya da! " ignelemesini cok sevdim : ) bu bahar ve yaz bu dort tavsiyeni de gormek icin zaman yaratmak icin elimden geleni yapicam : )
beijaa vintage dedi ki…
ben hala kütüphaneye girince kendini kaybedenlerdenim.kitaplar beni heyecanlandırıyor..
Adsız dedi ki…
Çok önemli bir konuya daha değinmişsin osman abi. Bu sene kütüphaneler haftası çok daha aktif geçiyor. Bu konuya dikkat çektiğin için meslektaş adayı olarak ayrıca teşekkür ederim. ( çekirge) :))
İki Kum Tanesi dedi ki…
"O yüzden internet hep copy-paste yazılarla doldu taştı! Asıl derya kütüphanelerde!" sözüne aynen katılıyorum.

Bir şey fark ettim kendimde geçen gün. İnternette ki bilgilere güvenimin kalmadığını. Kaynağı belli olmayan bir sürü yazı mevcut. Bir çok şeyde yanlış bilgilendiğimizi düşünür oldum. Ve evdeki ansiklopedimi tekrar gözden geçirmeye ve kaynak olarak kullanmaya karar verdim.
annemahsustan dedi ki…
Ben de hala -çocukluğumdan kalma alışkanlık- kütüphane raflarını koklayarak gezenlerdenim... Orataokulda, lise de dönem ödevleri için, kitap okumak için kütüphaneye koşanlardanım.
Güzel bir yazı olmuş yine...
Elif Ayvaz dedi ki…
Evet, asıl derya kütüphanelerde. Neler neler keşfediyor insan oralarda.
kütüphaneler daha çok olsaydı daha çok okunur muydu? yoksa sınırlı sayıda olduklarından mı keşfedilememişlerdi? bilmiyorum ama yazık oluyor gittikçe azalmaları onu biliyorum.
Mutlu Eller dedi ki…
Bolat, son cümlen cuk oturmuş konuya:)
İstanbul gibi sınırsız bir şehre mevcut sanat galerileri ne kadar da az aslında...
gülümse dedi ki…
ben müzeye gitmeyeli nerden baksan 6 yıl oldu:(en son gittiğime de yurtdışında gitmiştim zaten:(
Bende gitmeyenlerdenim Santral İstanbula yapılacaklar listeme
aldım.Kütüphaneye gitmeyi özlemişim ama sayıları çok azaldı maalesef..((
Blogger Bolat dedi ki…
Pişman olmayacaksın ancak bunu söyleyebilirim :) Özellikle İstanbul Modern ve Santral İstanbul'un manzarası çok güzel :)
Blogger Bolat dedi ki…
Güzel, halk kütüphanesine ilk gidişimi asla unutmadım :)
Blogger Bolat dedi ki…
Kitapla internet çok farklı şey, yüzbinlerce yılın internette ayak izi yok! Postlarımı yazman için sık sık evimdeki kütüphaneye başvururum.
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim umarım bub alışkanlığınız sona ermemiştir :)
Blogger Bolat dedi ki…
Çekirge sen özellikle çok vakit harcamalısın özellikle okul kütüphanesinde:)
Blogger Bolat dedi ki…
Güzel bir Borges yapıtıdır :) Biliyorsun Borges aynı zamanda kütüphane yöneticisiydi bak ne isabetli bir yarım yaptın da bunu da bana söylettirdin :))
Blogger Bolat dedi ki…
Keşke daha çok gidebilsek benim İstanbulda beğendiğim en güzel kütüphane Atatürk Kitaplığı ve Beyazıt Kütüphanesidir.
Blogger Bolat dedi ki…
Yavaş yavaş gelişecek umutla bekliyoruz Semi :)
Blogger Bolat dedi ki…
O zaman gitmeli ilk vakitte :))
Blogger Bolat dedi ki…
Biz gitmediğimiz için azalıyor!
Adsız dedi ki…
bi gidelim bakalım. evet ya ben de çok severim kütüphaneleri ama sen söyleyince fark ettim çooookk uzun zaman oldu ki gitmiyorum.
Klio'nun Şarkısı dedi ki…
Santralistanbul'un atölye çalışmaları da çok iyidir. Ve bahçedeki kafeleri:)
Gittiniz mi bilmiyorum ama arkadaşınıza Perili Köşk'ü de tavsiye edebilirdiniz. Borusan Genel Müdürlüğü. Aynı zamanda müze. Müze-ofis. Çok değişik, çok hoş
Klio'nun Şarkısı dedi ki…
Dur hatta ben yazayım onu:)
Blogger Bolat dedi ki…
Çekirgem, senin yorum spam olarak algılamış filtre. Aman güzel geçsin kütüphane haftası, devir Bilgi Yönetimi devri, çağımız Bilgi Çağı size çok ihtiyacımız var :))
RABİA SERTELİ dedi ki…
Sayın Bolat, yazınızı zevkle okudum ama Osmanlıdan kaldığını belittiğiniz Silahtarağa semtindeki elektrik santralı benim gençliğimde faaliyette idi. Osmanlı zamanında yapılmış olabilir ama yakın zamana-bana göre-kadar çalışıyordu. Kütüphane alışkanlığım yok sayılır. Kitabımı, dergimi evimde okumasını seviyorum. Ancak, bilhassa araştırmacılar için kütüphanelerin önemi büyük.Temennim, Santral İstanbul'u görmek, inşaallah başka bahara kalmaz.:(

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı